Skocz do zawartości
Jakub00003

Czy ten gotowiec jest dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy patrząc na to że mam budżet do maksymalnie 4500zł i jestem zmuszony do kupienia gotowca bo nie szczególnie mam dużą wiedzę na temat składania i wybierania elementów, to komputer Komputer ARTREL Artrel 14400F/RTX 5060/32 GB RAM/SSD 1 TB/Win11BESTSELLER, jest dobrym wyborem?

600025581_0_i500 (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny "gotowiec" jaki bym kupił, to DELL/HP lub inny markowy sprzęt. W powyższym no-name, pewnie zasilacz, karta, płyta, SSD będzie najgorszego możliwego sortu (tandeta najniższej jakości = większa awaryjność i głośniejsza praca). Niestety.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótko: nie.

Dlaczego? Bo słaba wydajność, drogo, jest sporo oszczędności typu "-5% ceny za -20% wydajności, byle było taniej i wyższy zysk dla nas", jak da się dać coś gorszego, to jest to gorsze. Jest też trochę loterii sprzętowej, bo nie zawsze wiesz, co weźmiesz. A przekopałem dokładnie ich stronkę. Dają stare technologie i najgorsze chipsety. Oczywiście by działało, więc jako osoba nieświadoma mógłbyś być nawet zadowolony. Nie wiedziałbyś, że coś jest nie tak.

Rozpisz, czego Ci trzeba i jaki masz budżet, to jakiś dobry człowiek, który się akurat na to napatoczy, rozpisze Ci co i jak. A jeszcze lepiej, wskocz do polecanych zestawów na stronie głównej. Właśnie weszły nowe. Warto potraktować je jako punkt wyjścia i wybrać coś dla siebie, ewentualnie dopasowując pod konkretne prywatne potrzeby, których pewnie jednak nie masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi