Skocz do zawartości
Sklimas

Drukarka atramentowa +/- 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem "na oku" laserówkę Brother HL-L8240CDW (1620 - 1650 zł), ale nie wiem, czy nie lepiej będzie kupić atramentówkę w cenie około 1000 zł.
Drukuję 500 do 800 stron miesięcznie, w tym około 100 do 150 stron w kolorze.
Na "Kozaku" znalazłem Brother InkBenefit Plus DCP-T735DW i wygląda na to, że drukowanie wychodzi tak tanio, że chyba nie ma sensu kupować laserówki. Nie wiem, czy dobrze liczę - komplet tuszów 130 zł wystarcza na 7500 stron! W moim przypadku to około 1 roku drukowania - prawie "za darmo".
Czy ktoś może używa tej drukarki i może ją polecić?
A może jakiś inny model atramentówki, np. tańszy bez skanera - o ile takie są?

Edytowane przez Sklimas
uzupełnienie informacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze kombinujesz. Do takiego regularnego drukowania, taka atramentówka z nalewanymi pojemnikami będzie idealna. Tania kolorowa laserówka ma sens tylko, jeśli drukujesz rzadko, nieregularnie i generalnie bardzo mało.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Kyle napisał(a):

Dobrze kombinujesz. Do takiego regularnego drukowania, taka atramentówka z nalewanymi pojemnikami będzie idealna. Tania kolorowa laserówka ma sens tylko, jeśli drukujesz rzadko, nieregularnie i generalnie bardzo mało.

Dzięki Kyle za rzeczową odpowiedź. Drukarka zamówiona😀 Temat zamknięty. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi