Skocz do zawartości
Kamil>>>2

Hamstwo i arogancja, na forum. Do paranoika

Rekomendowane odpowiedzi

Od marca br. jestem zarejestrowanym użytkwnikiem forum.purepc.pl(coś sie zjebało więc mam nowy nick-podobny do starego" Kamil>>>" i dochodzę do pewnych nie miłych przemyśleń dotyczących userów a przedewszystkim jednego "psudomoderatora" Paranoika... :!:

A więc sprawa dotyczy pisania nowych topiców i odpowiedzi na nie...

postaram sie streszcza w pisanu co o tym wszystkim myślę bo nikt nie lubi czytać długich tekstów

Sprawa dotyczy wręcz bezczelnych odpowiedzi na topci nowych userów, którzy nie koniecznie mają jakąś ogromną wiedze na temat komputerów i ogólnie tematyki związanej z tweak.pl. Posty paranoika w dziale "linux" gdzie od niedawna jest moderatorem są poniżej jakiegokolwiek poziomu. Rozumiem, że jeśli temat dotyczący jakiejś banalne sprawy powtarza się któryś raz z kolei ale także trzeba zrozumieć autora który zapewne nie napisał tego bez powodu i potrzebuje pomocy :cry:

zauważyłem tendencję powtarzających się odpowiedzi

A mianowicie:

1. www.google.pl- bez komentarza, każdy kto siedzi w necie zna ten adres i jeśli tam nic nie znajdzi to chyba nie ma w tym nic dziwnego ża sięga po pomoc na tweak.pl, zdażają się też przypadki bezczelnego podania linka do google.pl tylko z wpisanymi słowami kluczowymi, tak to może zrobić każdy ale odnalezienie informacji w tym co się wyświetli to nie jest taka banalna sprawa

2.forum.purepc.pl/search.php- kolejny jakże wymowny link, ta wyszukiwarka jest p-o-p-i-r-d-o-l-o-n-a i znaleźć coś konkretnego graniczy z cudem i jeśli trafi się na coś czego się szuka to zazwyczaj jest przypadek...

3."było"- i co z tego tak jak napisałem wyżej korzystanie z tej wyszukiwarki powoduję mocniejszy bicie serca w złym znaczeniu tego zwrotu. Jeśli kiedyś przpadkiem udało mi się trafić na podobny topic to nie bede pisał że było tylko odpiwem na pytanie jeśli było ona tam zawarte... :!:

Zdażają się również posty nie do opisania, każdy napewno się z takim spotkał.

postać paranoika jest dla mnie śmieszna a raczej żałosna, wielki "guru" komputerów i Linuxa... :arrow: Myślisz, że jeśli umiesz coś zrobić w Linuxie i gdzieś w neci coś o tym przeczyałeś to każdy musi to wiedzieć :!: :!: :!: . Na widok twoich postów rzygać mi się chce

Nie mam zamiaru tu nic cytowąc bo jeśli miał bym zacząć szukać twoich odpowiedzi to bym nie był w stanie dokończyć pisać tego temtu....

Każdy inteligentniejszy user który to przeczyta to zrozumie jakie miałem intencje pisząc ten topic, natomiast reszta "niby userów" napisze bardzo twórczy post, mam tylko nadzię że będą one intelegentniesze od wszystkich postów paranoika razem wziętych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.google.com :P

i faktycznie takie cos jusz bylo. a co do paranoika, to tez nie przepadam za nim.

Ja też. Nie miałem nic do niego dopóki nie skomentował moich postów słowami "deblizm wtórny". Napisałam bym coś jeszcze ale nie chce zostać zbanowany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad 1. Jak się okazuje nie każdy zna ten adres . A często jest też tak że może i faktycznie ktoś go zna ale wpisze jedno słowo w wyszukiwarkę , nic nie znajdzie i wali na forum. To jednak nie na tym polega .

Ad 2. Ja zazwyczaj znajduję to czego szukam i raczej nie jestem wyjątkiem.

Ad 3. To bardzo dobrze że odpowiesz na pytanie . Gratuluję anielskiej cierpiwości bo jak widzę temat który powiela się poraz 20sty to szlag mnie trafia .

Co innego gdy temat był ale dawno temu , wtedy rozumiem że powinno się na pytanie odpowiedzieć albo chociaż zapodać linka.

ParanoiK może miejscami i nie jest przesadnie miły ale wydaje mi się że jestem w stanie jego zrozumieć. Odpowiadanie po raz setny na to samo pytanie nie jest niczym miłym.

A cała rzecz bierze się ze złego podejścia niektórych użytkowników do forum. To nie jest tak że zadajesz pytanie i czekasz na odpowiedź na złotym półmisku. Większość odpowiedzi naprawdę można znaleźć w internecie wystarczy trochę poszukać.

Ja forum traktuję jako ostatnią deskę ratunku , zawsze staram się znaleźć odpowiedź w inny sposób niż poprzez zakładanie nowego tematu.

PS Myślę że niepotrzebnie bijesz pianę , wszystko da się załatwić bez krzyków i obelg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. www.google.pl- bez komentarza, każdy kto siedzi w necie zna ten adres i jeśli tam nic nie znajdzi to chyba nie ma w tym nic dziwnego ża sięga po pomoc na tweak.pl, zdażają się też przypadki bezczelnego podania linka do google.pl tylko z wpisanymi słowami kluczowymi, tak to może zrobić każdy ale odnalezienie informacji w tym co się wyświetli to nie jest taka banalna sprawa

[; wejdz lepiej na google.com i tam poszujak - jak znasz angielski, umiesz uzywac wyszukiwarki [; i dokładnie wiesz czegos szukac to znajdziesz to bez problemu

co do osoby modera o kotrym mowa - nie wypowiadam sie - na forum Unix & Linux & inne wchodze sporadycznie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiszą mi bany, banalnych pytania na forum nie zadeje a na coś skomlikowanego to dostanę odpiwednią odpowiedź 1.2.3. 

A poza tym to jest Ośla łączka (chyba  zaro cenzury)

ZOBACZYMY CO KOCHANY PARANOIK NAPISZE??

Chyba żartujesz? Zero cenzury? Nie licz na to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad 3. To bardzo dobrze że odpowiesz na pytanie . Gratuluję anielskiej cierpiwości bo jak widzę temat który powiela się poraz 20sty to szlag mnie trafia . 

Co innego gdy temat był ale dawno temu , wtedy rozumiem że powinno się na pytanie odpowiedzieć albo chociaż zapodać linka.

tylko ze taki topic wystarczy zamknac bez zbednych komentazy :[

i po co pisac BYLO, szukaj, "debilizm wtorny" ;) jezeli juz cos piszemy to duzo wiecej czasu niezajmie nam odpisanie na temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze taki topic wystarczy zamknac bez zbednych komentazy :[

i po co pisac BYLO, szukaj, "debilizm wtorny" ;) jezeli juz cos piszemy to duzo wiecej czasu niezajmie nam odpisanie na temat

Żadnego topicu nie powinno się zaknąć bez podania przyczyny. Pozatym zobacz jak szybko się pisze "było !!!" a ile czasu zajmuje udzielenie odpowiedzi lub wyszukanie linka.

Są pewne granice cierpliwości i dobrze żeby użtkownik wiedział że coś już było wałkowane setki razy. Nie popieram obrażania w jakikolwiek sposób innych userów ale niektórzy mają poprostu taki temperament że nie potrafią odpowiedzieć spokojnie i od razu sypią się epitety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie popieram obrażania w jakikolwiek sposób innych userów ale niektórzy mają poprostu taki temperament że nie potrafią odpowiedzieć spokojnie i od razu sypią się epitety.

to nie jest zadne wytlumaczenie.

jak maja taki temperament, to nie powinni sie pokazywac miedzy ludzmi.

forum jest miejscem publicznym i taki temperament moze jedynie swiadczyc o ograniczeniu i niewychowaniu takiej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie popieram obrażania w jakikolwiek sposób innych userów ale niektórzy mają poprostu taki temperament że nie potrafią odpowiedzieć spokojnie i od razu sypią się epitety.

forum jest miejscem publicznym i taki temperament moze jedynie swiadczyc o ograniczeniu i niewychowaniu takiej osoby.

Fakt tłumaczenie to takie jak żadne. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec ja samej osoby paranoika nie zauwazylem na forum gdyz w sekcji [brzydkie określenie na linuksa] bywam jak mi cos potrzeba - 2 razy bylem :) - co do hamstwa na forum to zgadzam sie ze rosnie - nagminne zamykanie topicow bo sa podobne do poprzednich nie jest mile i nie buduje profesjonalnego forum - moderatorzy wymyslaja corazto nowe pomysly na zamkniecie topica (zdjecia obrazki teksty) a w tym czasie mogliby odpowiedziec na pytanie i wyszloby na to samo (z ich czasem) tylko 3 razy pozytecznie.

Szukaj rzeczywiscie jest powalone ale widzialem gorsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad 2. Ja zazwyczaj znajduję to czego szukam i raczej nie jestem wyjątkiem.

Zgadzam sie. Ogolnie wyszukiwarka na tym forum jest na tyle dobra ze jest w stanie znalezc to co sie szuka ale nie jest dokladna.

ParanoiK może miejscami i nie jest przesadnie miły ale wydaje mi się że jestem w stanie jego zrozumieć. Odpowiadanie po raz setny na to samo pytanie nie jest niczym miłym.

Na tym forum moderatozy sa bardzo uczuleni na wulgarnosc. Nie wiem jak wy ale ja otrzymalem ostatnio w e-mail zrewizjowane zasady tego forum. Nie znam Paranoika ale jesli jego posty sa hamskie to jest to z pewnoscia zla rzecza poniewaz jako moderator powinien sluzyc jako przyklad dla innych. Tego typu incydenty powinno sie raportowac do osob ktore sa wlascicielami tego forum.

A cała rzecz bierze się ze złego podejścia niektórych użytkowników do forum. To nie jest tak że zadajesz pytanie i czekasz na odpowiedź na złotym półmisku. Większość odpowiedzi naprawdę można znaleźć w internecie wystarczy trochę poszukać. Ja forum traktuję jako ostatnią deskę ratunku , zawsze staram się znaleźć odpowiedź w inny sposób niż poprzez zakładanie nowego tematu.

Kompletnie sie z toba nie zgadzam. Po to jest to forum i po to jestes jego czlonkiem aby pomoc innym i aby inni byli tobie w stanie pomoc. Czym wiecej jest postow (roznorodnych a nie o tej samej tematyce) tym lepiej dla tego forum. Inaczej forum Tweaka umarl by smiercia naturalna a tak to cos sie ciagle tutaj dzieje :D Bylem czlonkiem paru innych forums ale one byly takie nudne ze dalem sobie z nimi spokoj. Tutaj na Tweak.pl cos nowego jest kardego dnia i dlatego to jest jedyne w tym momencie forum ktore odwiedzam.

PS Myślę że niepotrzebnie bijesz pianę , wszystko da się załatwić bez krzyków i obelg.

Mysle ze byles powinien najpierw napisac do tego moderatora e-mail a potem w zaleznosci od jego ustosunkowania sie do twoich uwag napisac ten post.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ParanoiK nie odpisze. Co ma pisac? Klotnie robic? Obrazajcie, go spoko. Ja bylem jednym z tych, ktorzy proponowali moda dla Paranoika. Cenie jego wiedze i mysle,ze gdybys juz naprawde nie wiedzial co robic,to on by Ci pomogl. Do Reeda tez masz problem,ze zamyka topicy? Jedynie co moge powiedziec, to ze niektorzy userzy dobijaja forum. A bicie piany jest ostatnio baaaardzo, ale to baaardzo modne. Na miejscu admina (bo modow byscie od razu zjechali) skasowalbym ten poj.......echany topic.

OVER

i teraz trzeszcie na mnie, ze mam inne zdanie niz wy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ParanoiK nie odpisze. Co ma pisac? Klotnie robic? Obrazajcie, go spoko. Ja bylem jednym z tych, ktorzy proponowali moda dla Paranoika. Cenie jego wiedze i mysle,ze gdybys juz naprawde nie wiedzial co robic,to on by Ci pomogl. Do Reeda tez masz problem,ze zamyka topicy? Jedynie co moge powiedziec, to ze niektorzy userzy dobijaja forum. A bicie piany jest ostatnio baaaardzo, ale to baaardzo modne. Na miejscu admina (bo modow byscie od razu zjechali) skasowalbym ten poj.......echany topic.

OVER

i teraz trzeszcie na mnie, ze mam inne zdanie niz wy.

Też byłem jednym z tych którzy proponowali ParanoiKa jako moderatora . Trudno nie docenić jego wkładu w to forum. Nie ma wątpliwości że jego podpowiedzi są bardzo użytezczne. Ale trudno też nie zgodzić się z tym że jest miejscami trochę zbyt porywczy.

A co do skasowania tematu to uważam że ParanoiKowi należy się możliwość wypowiedzenia w tym temacie.

ps. Fatycznie, ostanio można zauwazyć sporo osób które zaniżają poziom forum . Czy to bezsensownymi tematami (ten z pestkami był jednym z lepszych w tej dziedzinie) , czy też swoimi odzywkami przy których odzywki ParanoiKa chowają się gdzieś po kątach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ParanoiK nie odpowie poniewaz jest na Zjezdzie, bedzie dostepny chyba dopiero w poniedzialek. Do tegoczasu zamykam topic, poniewaz IMHO bez sensu sa jednostronne zarzuty. Gdy pojawi sie zainteresowany zapewne sam odblokuje i postara sie odpowiedziec na zarzuty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od marca br. jestem zarejestrowanym użytkwnikiem forum.purepc.pl(coś sie zjebało więc mam nowy nick-podobny do starego" Kamil>>>" i dochodzę do pewnych nie miłych przemyśleń dotyczących userów a przedewszystkim jednego "psudomoderatora" Paranoika... :!:

A więc sprawa dotyczy pisania nowych topiców i odpowiedzi na nie... 

postaram sie streszcza w pisanu co o tym wszystkim myślę bo nikt nie lubi czytać długich tekstów

Sprawa dotyczy wręcz bezczelnych odpowiedzi na topci nowych userów, którzy nie koniecznie mają jakąś ogromną wiedze na temat komputerów i ogólnie tematyki związanej z tweak.pl. Posty paranoika w dziale "linux" gdzie od niedawna jest moderatorem są poniżej jakiegokolwiek poziomu. Rozumiem, że jeśli temat dotyczący jakiejś banalne sprawy powtarza się któryś raz z kolei ale także trzeba zrozumieć autora który zapewne nie napisał tego bez powodu i potrzebuje pomocy :cry: 

A mianowicie:

2.forum.purepc.pl/search.php- kolejny jakże wymowny link, ta wyszukiwarka jest p-o-p-i-r-d-o-l-o-n-a i znaleźć coś konkretnego graniczy z cudem i jeśli trafi się na coś czego się szuka to zazwyczaj jest przypadek...

3."było"- i co z tego tak jak napisałem wyżej korzystanie z tej wyszukiwarki powoduję mocniejszy bicie serca w złym znaczeniu tego zwrotu. Jeśli kiedyś przpadkiem udało mi się trafić na podobny topic to nie bede pisał że było tylko odpiwem na pytanie jeśli było ona tam zawarte... :!: 

Zdażają się również posty nie do opisania, każdy napewno się z takim spotkał.

postać paranoika jest dla mnie śmieszna a raczej żałosna, wielki "guru" komputerów i Linuxa...  :arrow:  Myślisz, że jeśli umiesz coś zrobić w Linuxie i gdzieś w neci coś o tym przeczyałeś to każdy musi to wiedzieć :!:  :!:  :!: . Na widok twoich postów rzygać mi się chce

Nie mam zamiaru tu nic cytowąc bo jeśli miał bym zacząć szukać twoich odpowiedzi to bym nie był w stanie dokończyć pisać tego temtu....

Każdy inteligentniejszy user który to przeczyta to zrozumie jakie miałem intencje pisząc ten topic, natomiast reszta "niby userów" napisze bardzo twórczy post, mam tylko nadzię że będą one intelegentniesze od wszystkich postów paranoika razem wziętych.

Ech... po prostu szkoda mi słów na ciebie. Zastanów się - czy ktoś mi płaci za ten pieprzony helpdesk który odstawiam? Na forum spędzam dziennie kilka godzin starając się rozwiązać prawdziwe problemy użytkowników. I w miarę możliwości udaje mi się to. Ale niestety nie jestem w stanie pisać 2 razy dziennie odpowiedzi na ten sam topic który można spokojnie znaleźć na guglach czy na forum - nawet nie używając wyszukiwarki - wystarczy przeskoczyć stronę do tyłu. Ale abstraciach!ąc od tego - dlaczego userzy nawet nie zajrzą do pierwszego przyklejonego topicu gdzie mają linki z 90% odpowiedzi? Nawet nie muszą gugla otwierać! Ale taka jest mentalność - typowy prl - pójdę gdzieś to mi zrobią i jeszcze po główce pogłaszczą. Niestety nie mam czasu. Zajmuję się poważnymi problemami.

I kilka rzeczy - jak nie podobają ci się moje posty to ich nie czytaj. Nikt nie każe siedzieć ci na forum. Chce ci się rzygać? Proszę bardzo, rzygaj, droga wolna. Poza tym chyba tobie potrzeba specjalnego manuala do gugli. Mi się jakoś większość rzeczy udaje znaleźć - i to w ojczystym języku. Ale jak ci się nie chce to twoja sprawa.

i faktycznie takie cos jusz bylo. a co do paranoika, to tez nie przepadam za nim.

Nikt ci nie każe. Niestety to użytkownicy wymuszają na mnie taki styl nie inny.

a ja podrzuce cytat:)

Użyj mózgownicy i poguglaj:

gdyby ktos tak powiedzial do mnie na wolnosci, to pobawilbym sie jego mozgownica.

Nie pamiętam gdzie tego użyłem ale widocznie miało to na celu osiągnięcia pewnego efektu - czyli użycia mózgu.

www.google.com :P

Ja też. Nie miałem nic do niego dopóki nie skomentował moich postów słowami "deblizm wtórny". Napisałam bym coś jeszcze ale nie chce zostać zbanowany ;)

Jak na razie w ciągu mojej całej kadencji zabanowałem jedną osobę - więc z mojej strony raczej to nie grozi. Zwykle kończy się na ostrzeżeniach.

Pozwól, że wyjaśnię - debilizmem wtórnym nie określam w żadnym wypadku niewiedzy użytkownika - bo i ja o wielu rzeczach nie wiem. Określam w ten sposób głupotę tego użytkownika. Brak szukania. Często podobny temat wisi pod spodem. Ale jak wiadomo lenistwo szaleje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze trzeba kilku osobom naswietlic kilka kluczowych faktow.

0. Moderator to nie jest etat.

Nikt tu nie dostaja pieniedzy za bycie milym i pomaganie wszystkim i wszedzie o kazdej porze.

Kazdy robi to z wlasnej woli, poswiecajac swoj wolny czas na to, aby czytac po raz kolejny te same posty i tlumaczyc

coraz to nowym userom, ze powinni najpierw sami wykazac jakakolwiek inicjatywe zanim zaloza nowy temat i beda czekac

az ktos odwali wszystko za nich. A tak sie niestety dzieje dosc czesto, i to nie tylko w "unixach", co wiecej, niektorzy

maja jeszcze pretensje ze ktos smial zwrocic im uwage !

kamil>>>2:

ad1&2. Ja rozumiem ze nie kazdy jeszcze ma stale lacze i nie kazdy moze poswiecic sobie duzo czasu na sledzenie topikow jeden po drugim, ale

albo robie cos inaczej, albo moja wyszukiwarka dziala lepiej, bo jakos dziwnym trafem w 90% przypadkow znajduje to czego szukam. To samo sie tyczy google'a.

Jezeli ktos rezygnuje po wpisaniu 2-3 hasel to nie moze potem narzekac jaka to zla wyszukiwarka. Podejrzewam ze te same osoby maja (przedtem/potem) problemy z obsluzeniem google'a.

ad3. zwrot "bylo" jest wyraznym wskazaniem ze cos takiego bylo juz poruszane, i to bylo poruszane stosunkowo niedawno, a to z kolei ma zachecic usera do tego aby jednak przeprosil sie z wyszukiwarka

i postaral znalezc cos samemu, skoro wie, iz cos takiego napewno tam gdzies jest.

postać paranoika jest dla mnie śmieszna a raczej żałosna, wielki "guru" komputerów i Linuxa...  Myślisz, że jeśli umiesz coś zrobić w Linuxie i gdzieś 

w neci coś o tym przeczyałeś to każdy musi to wiedzieć

. Na widok twoich postów rzygać mi się chce

doprawdy zenujacy wniosek...czyz to nie jest ten sam paranoik ktory pomagal rowniez Tobie ?

ps. Na forum jest cos takiego jak PW, tam nalezaloby duskutowac/klocic sie indywidualnie na takie tematy, a nie skarzyc publicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mianowicie: 

Już to wystarczy, żeby mi się nie chciało czytać dalej. Zrozum, gościu, że google.com to największa wyszukiwarka w pierdolonym necie- jeżeli tam nic nie znajdziesz, to:

a) źle szukałeś, i idziesz na tweak'a, żeby ktoś zrobił to za ciebie-> jesteś cienka lama. I tak jest w 85% przypadków.

B) nie chce ci się czytać wyników, i chcesz żeby ktoś zrobił to za ciebie

c) urealnił się 0.1% szansy, że w googlach tego nie ma, a wierz mi, że jakoś chyba raz na 1000 zadawanych guglowi zapytań nie znajduję odpowiedzi.

a ja podrzuce cytat:) 

Użyj mózgownicy i poguglaj:

gdyby ktos tak powiedzial do mnie na wolnosci, to pobawilbym sie jego mozgownica.

Bo co? Które słowo tak Cię mierzi: google, czy mózgownica? Któreś jest Ci obce, czy oba?

Większość zakładających takie płaczliwe posty lamusów nie rozumie pewniej prostej rzeczy: jeżeli dostają taką odpowiedź, to w 99% przypadków oznacza ona, że taki temat był. I ja np. nie przypominam sobie, kiedy ostatnio musiałem założyć temat na tweaku. Bo korzystam z wyszukiwarki tweak'a kilka razy dziennie, i gadanie, że jest "p-o-p-i-r-d-o-l-o-n-a " jest poprostu pieprzeniem w bambus, bo jakoś kur... znajduję zawsze to, czego szukam. Fakt, że czasem zajmuje to kilka godzin, ale to nie zwalnia z obowiązku szukania samodzielnego. Dlaczego moderator ma to robić za kogoś? I dla czego ten ktoś spodziewa się, że napisze mu się to po raz dziesiąty?

Ja też. Nie miałem nic do niego dopóki nie skomentował moich postów słowami "deblizm wtórny". Napisałam bym coś jeszcze ale nie chce zostać zbanowany

Majdan, ty dalej nie rozumiesz, że nie powinieneś był podawać nazwy tego narkotyku w temacie, gdzie nastolatki, którym sperma na mózg bije szukają sposobu, żeby coś przelecieć? W takim razie debilizm wtórny to określenie bardzo łaskawe.

paranoik to poprostu przyklad typowego polaka (wiekszosci).. dalej komentowac nie bede..

Ty jesteś przykład typowego polaka. Typowy polak gada o czymś, o czym gówno wie tonem tak autorytatywnym, jakby sam to wymyślił. Tak się składa że raczej ciężko o mniej typowego polaka, niż ParanoiK.

Jak również popierałem nominację Paranoika na stanowisko moderatora, i dalej uważam, że dobrze je sprawuje. Jak ktoś płacze, bo kazano mu znaleźć coś samemu, to raczej niech sobie znajdzie inne hobby, np. malowanie płotów, a za zarobkowe zajęcie niech obierze kopanie rowów, bo na tym świecie raczej nie poradzi sobie bez umiejętności samodzielnego, aktywnego zdobywania informacji. A co myślę o gnojach załatwiających takie rzeczy na forum to już zostawię dla siebie.

A na zakończenie kilka perełek autora topica, który tak stasznie się żali:

Z tego co wiem fressco to Linux, a na tym forum jest taki dział jak Linux, najpierw przejrzyj dokładnie forum a nie topic odrazu wpierdalasz.

No coments :lol:

może to głupie pytanie ale jak się mirzy ilość klatek na sec. w grach itp. 

jakiś program do tego jest czy to w opcjach siedzi?

Zgadnijcie, czy taki temat już był, i czy Pit napisał mu słusznie linka to wyszukiwarki tweak'a

A to musicie zobaczyć sami ;]]]]]]

Nie muszę znać linuxa, by rozumieć jaskrawy przykład indolencji kolegi...

A to jest poniżej krytyki i chyba wystarczy

Wiem, Reed, zółta kartka, ale ja jeszcze nie dostałem, to mi wybaczysz ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dijkstra ty znowu przesadzasz i niesłusznie bronisz Paranoika.

Pamiętam że kiedyś była dyskusja o banalnej rzeczy - avartach. napisałem, qlturalnei i bez złośliwości że niepodoba mi się jego avart, to wziął i i usunał moje posta. Co o tym sadzić

Uważam, że sposób w jaki Paranoik traktuje userów pozostawia wiele do życzenia. Nieudolnie próbuje udawać Reeda. Niestety jego wypowiedzi nie są docipne a żałośnie złośliwe.

Co do podanie nazwy narkotyku przez Majdana, to niewiem czego się cczepiacie, ja posta nie widziłem a wiem o co chdziło. Czytałem o tym specyfiku w którymś z numerów "Wiedzy i Życia", i jakoś nikt niezabronił na łamach czasopisma opisać dziłania tego narkotyku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicky: gdzie była ta dyskusja? Bo nie przypominam sobie, żebym kasował twojego posta. Traktuję userów w sposób adekwatny do ich poziomu. Nie próbuję udawać Reed'a. Nie mam takiej potrzeby. Co do wypowiedzi zwykle są szczere. Jak kogoś nie lubię to tego po prostu nie ukrywam.

A co do narkotyków to posta nie widziałeś bo przeniosłem go na śmietnik. Była już na ten temat mowa i jak mówiłem - nie ma sensu podrzucać ludziom pomysłów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem jeszcze wtracic swoje "3 grosze" :

Coraz bardziej irytuje mnie i podejrzewam ze reszte moderow tez, ciagle nalatywanie na nas, w zwiazku z pelnione funkcja.

Jak juz kilka inteligentnych osob (tak, jest takich dosc duzo na Tweaku) zauwazylo to wczesniej, nie pelnimy tej funkcji dla jakichs zyskow czy czegos w tym rodzaju.

Robimy to z poczucia odpowiedzialnosci i dla wlasnej (coraz mniejszej) satysfakcji.

Dlatego coraz bardziej podnosza mi cisnienie osoby ktore nie dosc ze robia zamet na forum, przysparzajac moderatorom pracy, to jeszcze pluja sie niesamowicie !

Ciagle cos im nie pasuje, ciagle ich wkurza polecenie szukania rozwiazania problemu ktory juz jest rozwiazany.

Ostrzegam wiec takich osobnikow :

Nie przeginajcie paly !

Moderatorom za ich prace i stracone nerwy nalezy sie jakis szacunek, wrecz powazanie !

Fakt ze czasem ktos za ostro zareaguje, ale czy to wina modera, czy userow ktorzy czesto potrafia doprowadzic do ostatecznosci ?!

Nie mam zamiaru dluzej tolerowac pyskowek !

Jezeli macie jakis problem z nami to sprawa jest prosta :

Zapodac problem do adminow, niech oni ocenia kto przegina.

Nie dam jednak sobie dmuchac w kasze.

Jezeli ktos tego nie potrafi zrozumiec i docenic tego co dla niego robimy, to niestety jest to jego problem.

Ja sobie nie dam lazic po glowie !

I watpie zeby inni moderatorzy tez to lubili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra teraz ja odpowidam na zarzuty przeciwko mnie.:

Jeśli się podjęło decyzję o byciu moderatorem to trzeba wykonywac te funkcję godnie i tak jak na postać kluczową, co by nie było przystało. Jest wielu moderatorów na tweak ale tylko paranaiki zwrócił mojąszczególną uwagę, inni są bardzo "konserwatywni" w swoich wypowiedziach....

To tyle do paranoika...

:arrow:

Co do tych linków do moich topiców na końcu: też byłem kiedyś początkującym użytkownikiem komputera, nie mówię że teraz wiem wszystko ale napewno więcej niż kiedy pisałem te posty....

:idea: przyszła mi do głowy bardzo dobra płęta na zakończenie tego tematu: Skoro wszystkie tematy śwaiata zostały rozwiązane na tym forrum to proponuję je zamknąć :P

Zadając jaiś trudnieszy temat o komputerach efekt jest następujący, to jeden jaki mi się podwinął, było ich wiele:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41078&highlight=

A gwarantuję wszystki że z wyszukawrek potrafię korzystać 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze tan zakończenie 8) ciekawy wniosek mi się nasuwa, jestem przekonany że wszyscy na tym forum potrafią zrobić format:D, tylko dlaczego to tak często się powtarza w odpowiedziach.

Fakt że każdy problem z system format zawsze pomoże ale może są inne metody, to tak żartem na boku. :D:D:D:D;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...