w1tek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Kupilem Radeona 9800 PRO zadowolony wkladam go do plyty podpinam zasilanie i na ekranie ukazuje mi sie napis ze mam podpiac kabelek z zasilania, wtyczki wszytkie sprawdzilem - sa dobre. Mam zasiacz Codegen 300 W odpialem dysk i CD podpialem radka i tylko plyte i wtedy to juz nawet sie ten komunikat nie pokazywal nie startowal monitor od tego czasu radek mi sie startuje juz nawet, sparawdze jeszcze u kumpla czy padla karta czy to wina mojego zasilacxza. Jezeli wina zasialcz i to dlatego ze on nie wyrabia czy mozecie mi polecic jakis zasialcz ktory to wytrzyma gora do 150 zl wiecej nie ejstem w stanie dac albo czy jest mozliwosc kupic jakis slaby zaislacz i podpiac go sosobna jako zasilanie tylko do radka ?? Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Kupilem Radeona 9800 PRO zadowolony wkladam go do plyty podpinam zasilanie i na ekranie ukazuje mi sie napis ze mam podpiac kabelek z zasilania, wtyczki wszytkie sprawdzilem - sa dobre. Mam zasiacz Codegen 300 W odpialem dysk i CD podpialem radka i tylko plyte i wtedy to juz nawet sie ten komunikat nie pokazywal nie startowal monitor od tego czasu radek mi sie startuje juz nawet, sparawdze jeszcze u kumpla czy padla karta czy to wina mojego zasilacxza. Jezeli wina zasialcz i to dlatego ze on nie wyrabia czy mozecie mi polecic jakis zasialcz ktory to wytrzyma gora do 150 zl wiecej nie ejstem w stanie dac albo czy jest mozliwosc kupic jakis slaby zaislacz i podpiac go sosobna jako zasilanie tylko do radka ?? Prosze o pomoc Radeon9800Pro i Codegen... Dales tyle na karte a... zreszta niech inni sie wypowiedzą. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 to nie jest wina zasialacza. 300W to duzo. Mialem podobny problem. Sprobuje podlaczyc do innych wtyczek. Najlepiej do takiej ktora nie jest do niczego podlaczona. A jesli myslisz ze to zasialcz nie wydala to odlacz wszystko co zbyteczne i wtedy bedziesz wiedzial czy to zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 odlaczylem wszytko procz plyty glownej i mimo to nie wstal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 najlepiej pozycz od kogos lepszą zasilke i sprawdz ja obstaje przy tym ze to wina codeszajsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 odlaczylem wszytko procz plyty glownej i mimo to nie wstal. Dlaczego mnie to w ogole nie dziwi? Podaj swoją konfiguracje (kompletną) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 http://www.cei.com.pl/cennik/index.html zobaczcie czy ten zasilacz 400 W moglby cokolwiek tu pomoc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 dysk i naped cd to male obciazenie. Sprobuj to co mowi bbc. Wsadz inna wtyczke. Pojdz do kogos z ta karta, sprawdz tam. Najlepiej jak ten ktos ma mocniejszy zasilacz. Wtedy bierzesz swoj i sprawdzasz czy na tamtym configu pojdzie. Bo 300W w wydaniu Codegena to maaaaaalutko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 faktycznie że to musi być jakiś slaby zasilacz. Ja mam 350W Antec i karta pracuje mi porawnie choć P4 zużywa wiele energi szczególnie jak jest overclocked. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 rozumiem, ale martwi mnie ze za ktoryms razem jak podlaczylem karte do innych wtyczek to juz monitor nawet sie nie wlaczal, nie chce nawet myslec ze karta mogla pasc ( za duzy wydatek chyba mnie rozumiecie) mialem napal a teraz sie boje ze jeszcze karta mogl sie spier.... czy to mozliwe ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 dysk i naped cd to male obciazenie. Sprobuj to co mowi bbc. Wsadz inna wtyczke. Pojdz do kogos z ta karta, sprawdz tam. Najlepiej jak ten ktos ma mocniejszy zasilacz. Wtedy bierzesz swoj i sprawdzasz czy na tamtym configu pojdzie. Bo 300W w wydaniu Codegena to maaaaaalutko A co ma z tą drugą wtyczką być??? jesli wtyczka jest walnieta, albo kabel to by chyba na niej dysk, czy CD nie chodzil to co to jakies przekladanie wtyczek niby co mielibysmy sie tym sposobem dowiedziec??? Stawiam ze codegen jest juz spalony... Karta musi byc dobra, bo bez wlozonego dodatkowego zasilania wczesniej poprawnie informowala ze trzeba je zalozyc, a jak pozniej zalozyles to pewnie zasilka zrobila "byebye", dlatego wlasnie monit sie juz nie wlacza... Dyski startuja? Slychac ze cos chodzi? Plyta sie zglasza? Napisz cos wiecej bo tak to jest zwykle zgadywanie, napisz jaka konfiguracja, itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 faktycznie że to musi być jakiś slaby zasilacz. Ja mam 350W Antec i karta pracuje mi porawnie choć P4 zużywa wiele energi szczególnie jak jest overclocked. Antec 350W to przeciez potezna maszyna, czlowieku, co Ty porownujesz Codegena do Anteca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 plyta shuttle ak32 gf 4 mx 440 MSI 256 ram seagate barracuda V 60 gb nagrywara SB audigy Athlon 1600 + XP big tower =) to jest aktualna konfiguracja nowa to 2 x ddr 256 333 asus a7v na nforce 2 wersja X radek o ktoprym mowa narazie chcialem przetestowac karte na starej plycie tzn na shuttle wymienilem tylko GF na Radka. Radek nie wstawal natomiast komputer w pelni dziala na GF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianosz Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 LUDZIE... :lol: ...powiem krótko, zasilacze (np. codegena :lol: )czy jakies noname-y, nie mają nic wspólnego z takimi jak Antec, Chieftec czy Hunt Key :!: ....od jakichś 2 lat nonamey oraz jakies takie badziewne(jak Codegen) sa produkowane trochę oszczędnie, mianowicie...zasilacz który ma teoretycznie 300W w rzeczywistości ma np 230W albo i mniej...a taka zasiłka Chiefteca czy Anteca (to to samo :) ) jak ma 360W to ma 360W...nie ma zadnych pryekretow...mam znajomego ktory pracuje w firmie gdzie komputery chodza dziennie po 10 godzin, i zasilki takiego codegena padaja po miesiacu gora 3...wiec wniosek warto troszke wiecej dac za zasilacz niz wzmieniac go co pol roku :idea: . Zasilacz Chiefteca 360W kosztuje gdzies kolo 170zl, dualFun okolo 220zl.... :P pozdr Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 (to to samo :) ) pozdr Damian To nie to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Stawiam na uszkodzoną kartę :? U mnie było bardzo podobnie, tyle, że karta od początku nie dawała żadnego obrazu. Mowa o 9600 TX. Sorry stary, ale kupiłeś trupa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 trupa nie kupilem napewno poniewaz karta dawala oznake ze nie ma dostarczonego zasilania co bylo dowodem na to ze byla sprawna teraz nie wstaje najprawdopodobmiej dlatego ze zasilacz poszedl bo juz nie wytrzymal tego zreszta jeszcze dzis pojde do kupla to sprawdzic i wam napisze czy u niego chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 trupa nie kupilem napewno poniewaz karta dawala oznake ze nie ma dostarczonego zasilania co bylo dowodem na to ze byla sprawna teraz nie wstaje najprawdopodobmiej dlatego ze zasilacz poszedl bo juz nie wytrzymal tego zreszta jeszcze dzis pojde do kupla to sprawdzic i wam napisze czy u niego chodzi Hej, upewnij się czy kumpel nie ma czasem tez Codegena, bo mozesz jemu tez spalic i byloby kiepsko. A teraz czy wlaczajac komputer dziala Ci np cd? czy cokolwiek daje jakakolwiek oznake zycia? no bo nawet nie ma jeszcze pewnosci 100% ze zasilacz jest spalony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 wiec tak bylem u kumpla ktory ma identyczny zasilacz codegena 300 W jak ja mimo cykora wlozylismy karte i ryszyla z calym kompem i chodzila plynnie jak sie okazalo jego zasilacz ma 7 miesiecy a moj prawie dwa lata. Jutro kupie noname pewnie codegena =) 400 W zeby miec spokoj (ciekawe na jak dlugo) nie mam wiecej kasy zeby teraz kupic dcos lepszego za duzo sie wykosztowalem na karte =) Mimo wszytko wielkie dzieki wam za pomoc Bardzo duzo mi pomogliscie, teraz bede czescie uczeszczal i czytam to forum. Jeszcze raz dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 zasilacz jest sprany mimo wszytko sprzedam go za jakies 20 zl jak sie uda jako NONAME bo codegena nikt nie kupi =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ludzie dają tyle kasy np za kartę graficzną, a szkoda im kasy na porządny zasilacz. Trzeba myślec trochę perspektywicznie, za chwilę może się okazać że będzie trzeba znowu wymienić zasilacz bo ten 'nowy' też już się nie wyrabia. Ja taż właśnie nie dawno kupiłem radka 9800, ale za nim go włożyłem do kompa to kupiłem Chifteca 420W. Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 LUDZIE... :lol: ...powiem krótko, zasilacze (np. codegena :lol: )czy jakies noname-y, nie mają nic wspólnego z takimi jak Antec, Chieftec czy Hunt Key :!: ....od jakichś 2 lat nonamey oraz jakies takie badziewne(jak Codegen) sa produkowane trochę oszczędnie, mianowicie...zasilacz który ma teoretycznie 300W w rzeczywistości ma np 230W albo i mniej...a taka zasiłka Chiefteca czy Anteca (to to samo :) ) jak ma 360W to ma 360W...nie ma zadnych pryekretow...mam znajomego ktory pracuje w firmie gdzie komputery chodza dziennie po 10 godzin, i zasilki takiego codegena padaja po miesiacu gora 3...wiec wniosek warto troszke wiecej dac za zasilacz niz wzmieniac go co pol roku :idea: . Zasilacz Chiefteca 360W kosztuje gdzies kolo 170zl, dualFun okolo 220zl.... :P pozdr Damian Mój CODEGEN 300W ma koło 340W, testowany u wujka w zakładzie elektronicznym i to dzisiaj rano, i ciągnie jakoś mój sprzęt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 MNie to rozwale jedno, kupuje grafe za około 2000 zł ale juzna zasiłkę niema, toż to smiech na sali :lol: Kup sobie człowieku jakiegoś chiefteka 360W ( jak kasy niemasz wiećej) i bedziesz miałspokuj i będzie chodził zajebisćie i cicho :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Koles nie ma juz kasy. Wykosztowal sie na grafe i na mobo. I to nie jest kwestia ignorancji tylko nie wiedzy. Myslal, ze jego zasilacz wystarczy. Mylil sie. Skad wiem? Bo z nim o tym gadalem. Koles nie zna sie tak super na sprzecie i nie bral zasilki w ogole pod uwage. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 hmmmmm........Kurna to tam gdzie kupował to kolesie z servisu nie spytali o zasiłkę :?: shit Niech pożyczy kase i kupi normalny zasilacz.Ja myślę że skoro stać go na grafe za około 2000 zł to i na zasiłkę cos znajdzie, albo niech pożyczy od ogoś kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ja tam mam mojego deer'a 300W i jestem szczesliwy :D jak patrzylem na parametry to mial ciut (2-3A) lepsze od codegen 400W :D a dalem zaniego raptem chyba z 90zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 MOze i jesteśszczęśliwy bo też on niema co takiego zasialc :D (bez urazy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 a ja panowie mialem farta bo po kupnie radeona(chodz to powercolor)9800pro zadzialal na zasilce 300W megabayta ale jako ze mialem stracha to za karte herculesa 8500le wziolem chiefteca 360W i teraz mnie glowa nieboli ;) . ja mialem o tyle szczescie ze karta mnie kosztowala naprawde malo bo 2000 bym niewyczarowal i koszt niej wyniosl okolo 1000 zl bo karta jest z kanady. http://www.vr-zone.com/reviews/PowerColor/9800Pro/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 a ja panowie mialem farta bo po kupnie radeona(chodz to powercolor)9800pro zadzialal na zasilce 300W megabayta ale jako ze mialem stracha to za karte herculesa 8500le wziolem chiefteca 360W i teraz mnie glowa nieboli ;) . ja mialem o tyle szczescie ze karta mnie kosztowala naprawde malo bo 2000 bym niewyczarowal i koszt niej wyniosl okolo 1000 zl bo karta jest z kanady. http://www.vr-zone.com/reviews/PowerColor/9800Pro/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ja tam mam mojego deer'a 300W i jestem szczesliwy :D jak patrzylem na parametry to mial ciut (2-3A) lepsze od codegen 400W :D a dalem zaniego raptem chyba z 90zl hieh, a pomysl ze ja dalem 90 za 400W Deera ale mialem farta, zreszta trzeba szukac. Tu kupisz tego co ja mam, nowego 24m gwary za 129 zlotych (kup teraz) http://allegro.pl/show_item.php?item=15517241 Tu kupisz nowego 350W Deer'a http://allegro.pl/show_item.php?item=15516988 To tez niczego sobie, obudowa Foxconn z 350W zasilką, niezla :-) http://allegro.pl/show_item.php?item=15517242 Jak sie okazuje mozna rozsadnie kupic nawet 350-400W Oczywiscie zalezy co sie szuka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...