daen Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zle cos wyswietla? Czy moze nie ma? Sam nie wiem... http://republika.pl/daen/sse.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mi na duronie wyswietla ze jest SSE, więc na athlonie tym bardziej powinno być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 JEST SSE JEST SSE JEST SSE JEST SSE Albo sie bawiłeś paintem albo niewiem co bo mi na tej MOBO pokazuje wszystko OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daen Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 No wlasnie dlatego to dla mnie jest troche dziwne. Ten procek kupilem 2 tygodnie temu, przedtem mialem Durona i SSE bylo. Teraz przypadkiem zauwazylem ze w tym procku nie wyswietla. Wie ktos dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zobacz w innym programie. Nawet moze byc 3dmark 2001se. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daen Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 JEST SSE JEST SSE JEST SSE JEST SSE Albo sie bawiłeś paintem albo niewiem co bo mi na tej MOBO pokazuje wszystko OK Nie, niczym sie nie bawilem :) Chyba nie zakladalbym topic'u gdyby wszystko bylo OK... WTF? :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daen Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Wyciag z 3DMark2001 SE (to samo w PCMark2002). Manufacturer: AMD Family: ThoroughBred Internal Clock: 1.53 GHz Internal Clock Maximum: 1.53 GHz External Clock: 66 MHz Socket Designation: Socket-A Type: Central Upgrade: LIF Socket Capabilities: MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow! - chyba tu powinno byc napisane... Version: Model 8, Stepping 1 CPUID: 0x00000681 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Dokładnie w tym miejscu co zaznaczyłes powinno być. Więc cos tu jest nie tak jak powinno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Czyżby trafił ci sie Athlon bez SSE ?? , to raczej niemożliwe,jak chcesz mieć pewność to weźproca do kumpla i sprawdz na innej MOBO, może płyta się myli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daen Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mozliwe, ze plyta nie widzi, bo ona w gruncie rzeczy nie obsluguje w ogole Athlon'ow XP, ale po update BIOS'u procek poszedl, dzieki czemu nie musialem kupowac nowej plyty. Nie wyswietla znaczy tez, ze nie uzywa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mozliwe, ze plyta nie widzi, bo ona w gruncie rzeczy nie obsluguje w ogole Athlon'ow XP, ale po update BIOS'u procek poszedl, dzieki czemu nie musialem kupowac nowej plyty. Nie wyswietla znaczy tez, ze nie uzywa?Jeśli piszesz ze ona nie obsługuje XP to domyslam sie ze masz najstarszą wersje tej płyty. Na mojej nawet na pudełku pisało ze obsługuje XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mozliwe, ze plyta nie widzi, bo ona w gruncie rzeczy nie obsluguje w ogole Athlon'ow XP, ale po update BIOS'u procek poszedl, dzieki czemu nie musialem kupowac nowej plyty. Nie wyswietla znaczy tez, ze nie uzywa? Co ty gadasz ta płyta normalnie jak każda inna obsługuje oficialnie Athlony XP. Niewyświetla ale i tak używa!! Sprawdz wydajnosc w sisofcie i porówaj z innymi procaqmi tego typu i bedziesz wiedzial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daen Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Co ty gadasz ta płyta normalnie jak każda inna obsługuje oficialnie Athlony XP. No nie obsluguje... Pewnie najstarsza wersja. Duron - max 950 MHz Athlon - max 1400 MHz Jak ja kupowalem nie obslugiwala jeszcze XP, bo one dopiero chyba wychodzili na rynek. Nie pamietam dokladnie. Zakupiona w pazdzierniku 2001. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Płyta ci nie obsługuje SSE- próbuj jakoś biosy powgrywać najnowsze- moze cos ruszy ( wątpię :?). To trochę jak z HT w Pentium 4- u mnie odpali i P IV 3.06 Ghz, ale HT nie będę miał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 IMHO to wina mobo. Miałem wcześniej płytę na KT 133 i programy diagnostyczne nie widziały SSE. Po zmianie mobo na to co w podpisie, SSE zaczęło być wykrywane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daen Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 To chyba nie wykrywa na tym procku, bo na starym Duronie 900 bez problemu wykrywalo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 To chyba nie wykrywa na tym procku, bo na starym Duronie 900 bez problemu wykrywalo...Pytanie tylko jak skoro durony miały SSE od jądra morgan czyli od 1000 MHz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 To chyba nie wykrywa na tym procku, bo na starym Duronie 900 bez problemu wykrywalo...Pytanie tylko jak skoro durony miały SSE od jądra morgan czyli od 1000 MHz ...Mylisz sie. Morgany były od 900 MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Update- morgany były od 950 włącznie, a nie do ( literówka :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 SGJ- Morgany były do 950 Mhz :>To czemu na stronie AMD jest napisane że Duron model 7 to: 900, 950, 1000, 1100 ,1200, 1300 ???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mylisz sie. Morgany były od 900 MHz.Pokaż mi tylko gdzie tak pisze to z chęcią przyznam Ci rację - a jeszcze lepiej- z miejsca kupię taki procesor :) Bo nawet jeśli były to w Polsce takich raczej nie uświadczysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mylisz sie. Morgany były od 900 MHz.Pokaż mi tylko gdzie tak pisze to z chęcią przyznam Ci rację - a jeszcze lepiej- z miejsca kupię taki procesor :) Bo nawet jeśli były to w Polsce takich raczej nie uświadczyszŹródło>> strona AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 ok - znalazłem odpowiedni .pdf - ale czy ktokolwiek widział na oczy durona morgana poniżej 1000 ?? - bo nie wydaje mi sięzeby były takie handlowo dostępne do daen : nie masz się co przejmować nieobecnością SSE jeśli w benchmarkach wypadasz podobnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 ok - znalazłem odpowiedni .pdf - ale czy ktokolwiek widział na oczy durona morgana poniżej 1000 ?? - bo nie wydaje mi sięzeby były takie handlowo dostępne do daen : nie masz się co przejmować nieobecnością SSE jeśli w benchmarkach wypadasz podobnie W POLSCE min jaki miałem w rękach i jaki wogóle widzialem to był 1000Mhz,ale skoro gostek mial 900 MORGANA to i pewnie brał go w POLSCE. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 właśnie nie wiem czy miał morgana 900 czy znów program źle mu pokazywał - trzeba by zobaczyć tego durona z wierzchu - morgany miały inny kształt jądra ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daen Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Sprawdzilem chyba wszystkimi benchmarkami. Wypada jak kazdy Athlon XP 1800+. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Wszystko mi się już chszani ( z nerwów :|) . Morgany były od 1000 Mhz włacznie do 1400 Mhz. Chyba, że zaczniemy wliczać układy do laptopów, to tam rzeczywiście były też 900-tki, że o Athalon 1400 XP tylko wspomnę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 mialem dokladnie tak samo :wink: upgrade BIOS'u pomoze na 100% a nawet 200% 8) tylko uwazaj przy flash'owaniu :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...