Hajmon3 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 http://www.3dgpu.com/modules/news/article....php?storyid=315 czytajcie i placzcie i niech mi ktos powie ze FX jest lepszy od Radkow. Jest jeszcze artykol o Tomb raiderze na ww.betond3d.com super wydajnosc maja te FX'y :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 co za goscie ,nazekaja bo maja fx5900 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 O ja glupi. Gdybym wiedzial to nigdy bym za NV nie obstawal. Co ja teraz poczne ? Jak ja sie ludziom na oczy pokaze ? Juz nigdy nie zaufam NV. ATI rulezz. Niech zyje radeon !!! Buuu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drprzem Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 o co chodzi ? bo własnie kupuje FX5900 P.S. Dobra juz wiem czytałem na głównej stronie... nie no to nie moze byc prawda ! dlaczego wczoraj o tym nie przeczytałem ^%&* wczoraj dałem zaliczke na FX5900 NIe no moze załatwia to przy pomocy jakiegos patcha... a moze ktos by mi wyjaśnił co to wogule jest Pixel Shader 2.0 ?? tam pisze ze z właczonymu Pixel Shaderami 2.0 a jak sie je wyłaczy to co stracimy .... ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 PixelShader 2.0 to zaimplementowana metoda cieniowania wierzchołków w DirectX 9.0. Problem w tym że karty z serii FX nie radzą sobie dobrze z włączonymi ps2.0 i stąd tak słaba wydajność w porównaniu do ATi. Jednak jeżeli komuś nie jest potrzebny ten fajerwerek może to sobie wyłączyć... Tylko jaki jest wtedy sens wydawania tyle szmalu na 5900 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drprzem Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 PixelShader 2.0 to zaimplementowana metoda cieniowania wierzchołków w DirectX 9.0. Problem w tym że karty z serii FX nie radzą sobie dobrze z włączonymi ps2.0 i stąd tak słaba wydajność w porównaniu do ATi. Jednak jeżeli komuś nie jest potrzebny ten fajerwerek może to sobie wyłączyć... Tylko jaki jest wtedy sens wydawania tyle szmalu na 5900 ??? ok wielkie dzieki za wyjasnienia. Myslałem PixelShader 2.0 to cos bardziej poważnego najwyzej bede grał z wyłaczonym jak faktycznie ma tak wydajnosc spaść. No ale fakt ze "padaczka" gdybym o tym wczoraj przeczytał to pewno bym nie kupił tego FX tylko RADEONA ktorego chciałem na poczatku kupic ale w koncu zdecydowałem sie na FX 5900 bo skusiłemm sie tym ze jest znacznie bardziej wydajna z właczonym AntyAliasingiem x 4 no i dorwałem go za 1600 brutto i( vat sobie odejmuje i nie jest az tak drogo ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 A ja dalej uważam, że nForce2 rulleezz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 A ja dalej uważam, że nForce2 rulleezz.true true ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ano, tez chcialbym miec ten chipset :twisted: drprzem: nie mozesz wymienic tego fx5900 na r9800pro? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drprzem Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ano, tez chcialbym miec ten chipset :twisted: drprzem: nie mozesz wymienic tego fx5900 na r9800pro? :> ta i dopłacic ze 200-300 stówy ?? nie bardzo mi sie to usmiecha bo 1600 to i tak duzo, tam gdzie go kupuje to Radeony 9800 pro koszowały ok 1900 zł chyba ze wersja 9700 pro 1545 zł a i tak na poczatku chciałem Radeona a wybrałem FX po przeczytaniu wyników na benchmark.pl gdzie FX wygrywa..... na pc lab przegrywa - gdzie jest prawda ? a dodatkow ten problem z Pixel... jednak seria FX to chyba porazka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 a i tak na poczatku chciałem Radeona a wybrałem FX po przeczytaniu wyników na benchmark.pl gdzie FX wygrywa..... na pc lab przegrywa - gdzie jest prawda ? a dodatkow ten problem z Pixel... jednak seria FX to chyba porazka :( A mało było testów na innych stronach. Ja też się zastanawiałem nad FX 5900 lu Radeon 9800 wcale nie pro. Oprócz tego że mam programy które na Geforcach 3 w zwyż nie działają to stwierdziłem, że FX5900 ma wydajność taką jak R9800np więc się długo nie zastanawiałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 http://www.3dgpu.com/modules/news/article.php?storyid=315 czytajcie i placzcie i niech mi ktos powie ze FX jest lepszy od Radkow.FX jest lepszy od Radków. I co teraz zrobisz :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: Mnie takie "gdybania" i quasi porównania śmieszą :lol: 8) :lol: . PS. jakby ktoś nie zauwazył - This isn't confirmed as 100% official, so keep that in mind. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 GFFX bez pelnego wsparcia DX 9.0 :D:D:D Ta karta bedzie nadal bardziej rozbudowana technologicznie od R10k. Jezeli juz mialbym wytlumaczyc jakiekolwiek problemy z ta karta to po prostu blad jest w bibliotekach DX a nie w samej karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 mozesz zagadac jeszcze w sklepie i wziac 9700 pro i spoczko smignie na 9800pro ;-) a jak dobry to wykreci sie i dalej :-) moj na std chlodzniu i przy 28* w budzie lata jako soft 9800pro z 380/680 mem czyl ful 9800pro za 1500zl moj komp tlucze w marku 2003 p4 2,0-2,4 na kreconych radkach 9,7-9,8 i mam drugie miejsce do 1600mhz cpu :-) ot co :-) Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 GFFX bez pelnego wsparcia DX 9.0 :D:D:D Ta karta bedzie nadal bardziej rozbudowana technologicznie od R10k. Jezeli juz mialbym wytlumaczyc jakiekolwiek problemy z ta karta to po prostu blad jest w bibliotekach DX a nie w samej karcie. no zwal znowu wszystko na wujka Bila G. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Wujek B. mimo, ze ma nas w d*** to jest git bo dal nam windy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Wujek B. mimo, ze ma nas w d*** to jest git bo dal nam windy. Tu sie zgadzam w 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drprzem Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Wujek B. mimo, ze ma nas w d*** to jest git bo dal nam windy. Tu sie zgadzam w 100% ja akurat mieszkam w domku i nie mam windy, wczesniej mieszkałem w bloku ale tez bez windy, wiec mnie to rybka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 drprzem - Padło pytanie do czego służy piksel shader, może TO, TO i TO chociaż po części wyjaśni sprawe. Opisany jest tu piksel shader 1.0, w wersji 2.0 potrafi znacznie więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 GFFX bez pelnego wsparcia DX 9.0 :D:D:D Ta karta bedzie nadal bardziej rozbudowana technologicznie od R10k. Jezeli juz mialbym wytlumaczyc jakiekolwiek problemy z ta karta to po prostu blad jest w bibliotekach DX a nie w samej karcie. taaaak oczywiscie jest zgodny z DX 9.0 ale nie na tyle by udzwignac efekt zaimplementowane w nim :lol: . Po xco kupowac karte za tyle szmalu by obslugiwala DX 9.0 skoro robi to jak karty DX 8.1 z emulacja :? . A problem nie jest w bibliotekach DX tylko w karcie ktora zamiast super hiper rozszerzen ma tak naprawde ograniczone mozliwosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 .......... Po xco kupowac karte za tyle szmalu by obslugiwala DX 9.0 ..........To po co kupowałeś swojego kompa, mogłeś za 100zł jakąś 486 + tridenta 9440 dorwać i miałbyś sprzęt może z obsługą DX 5. Po co komu DX 8 lub 9, nie rozumiem ?? Możesz wytłumaczyć. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 witek_p - nie o to chodzilo hajmon3 :D Tzw. sarkazm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 GFFX bez pelnego wsparcia DX 9.0 :D:D:D Ta karta bedzie nadal bardziej rozbudowana technologicznie od R10k. Jezeli juz mialbym wytlumaczyc jakiekolwiek problemy z ta karta to po prostu blad jest w bibliotekach DX a nie w samej karcie. Buha jasne. Dla przypomnienia R420 to PS3. Atak z innej beczki-czemu Rusalka nVidii dziala SZYBCIEJ na ATI niz GeForceFX (i to z emulacja a wiec dodatkowym zaangazowaniu CPU)?? Dla przypomnienia-jest ona w OpenGLu a nie DX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 GFFX bez pelnego wsparcia DX 9.0 :D:D:D Ta karta bedzie nadal bardziej rozbudowana technologicznie od R10k. Jezeli juz mialbym wytlumaczyc jakiekolwiek problemy z ta karta to po prostu blad jest w bibliotekach DX a nie w samej karcie. Buha jasne. Dla przypomnienia R420 to PS3. Atak z innej beczki-czemu Rusalka nVidii dziala SZYBCIEJ na ATI niz GeForceFX (i to z emulacja a wiec dodatkowym zaangazowaniu CPU)?? Dla przypomnienia-jest ona w OpenGLu a nie DX. kaeres sie nie odzywa bo nie ma co powiedziec :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 .......... Po xco kupowac karte za tyle szmalu by obslugiwala DX 9.0 ..........To po co kupowałeś swojego kompa, mogłeś za 100zł jakąś 486 + tridenta 9440 dorwać i miałbyś sprzęt może z obsługą DX 5. Po co komu DX 8 lub 9, nie rozumiem ?? Możesz wytłumaczyć. Pozdr. a ty to chyba wogole czytac nie umiesz. Po co konczysz moje zadnie nie czytajac do konca? Bylo tam pisane ze po co kupowac karte "zgodna" z DX 9 za tyle kasy jezeli tak naprawde obsluguje ledwo DX 8.1 z jako taka predkoscia a z DX 9 radzi sobie jak kart DX 8.1 z emulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...