Marcin_gps Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Mam ciagle problemy przy nagrywaniu plyt. Jesli nie uruchamiam zadnych aplikacji w czasie nagrywania to bufor tylko nieznacznie skacze, ale wystarczy, ze uruchomie winampa i natychmiast spada do 20 %, przestaje nagrywac i po chwili znowu zaczyna. Dysk mam jako primary master, nagrywarke jako secondary master. Dysk pracuje w trybie Ultra DMA 5, a nagrywarka Ultra DMa 2 W nagrywarce mam najnowszy bios ZSOR. Sytuacja taka wystepuje we wszystkich wersjach Nero od 5.0 do 6.0.1 wlacznie. Nie mam zadnych sterownikow do chipsetu, bo nie ma potrzeby instalowania ich w xp'ku Prosze o pomoc, bo juz nie wiem co to moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Moze masz zle ustawione bufory w nero. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 spróbuj wgrac najnowsze aspi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Nie mam zadnych sterownikow do chipsetu, bo nie ma potrzeby instalowania ich w xp'kuTak myślisz? Hmmm ... Komputer: Gigabyte 7VTXE+ (KT266A), D750, 256MB DDR, Maxtor 60GB 5400rpm, CD-RW Liteon 52246S, DVD LTD-166S. System w2k, uruchomione: Antywirus, firewall, Power G-G, SpeedFan, .... , dwie przeglądarki (a co!), Winamp 2.79 Nagrywanie płyty poniżej 4 minut, bufor nie spada poniżej 80%, wykorzystanie procesora 50-70% (czasem 100%, ale na chwilę), muzyka nie zacina się. Hmm ... W programie Nero jest taka opcja "Testuj transfer wszystkich dysków" (kopia CD -> Obraz). Włącz winampa i sprawdź transfer. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Podłącz nagrywarke na osobną taśme Ew. z CD-ROM Ale nigdy z dyskiem !!! Broń Boshe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 wlacz DMA... jak nie pomorze to zapraszam na http://forum.cdrinfo.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Nie mam zadnych sterownikow do chipsetu, bo nie ma potrzeby instalowania ich w xp'kuTak myślisz? Hmmm ... Komputer: Gigabyte 7VTXE+ (KT266A), D750, 256MB DDR, Maxtor 60GB 5400rpm, CD-RW Liteon 52246S, DVD LTD-166S. System w2k, uruchomione: Antywirus, firewall, Power G-G, SpeedFan, .... , dwie przeglądarki (a co!), Winamp 2.79 Nagrywanie płyty poniżej 4 minut, bufor nie spada poniżej 80%, wykorzystanie procesora 50-70% (czasem 100%, ale na chwilę), muzyka nie zacina się. Hmm ... W programie Nero jest taka opcja "Testuj transfer wszystkich dysków" (kopia CD -> Obraz). Włącz winampa i sprawdź transfer. Pozdr AT Ale na moim chipsecie (kt 133a) nie ma potrzeby instalacji 4in1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Podłącz nagrywarke na osobną taśme Ew. z CD-ROM Ale nigdy z dyskiem !!! Broń Boshe przeciez napisalem, ze dysk primary master, a nagrywara secondary master, czyli na osobnych tasmach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 moze nie masz miejsca na dysq na tempa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 widze, ze nikt nie czyta dokladnie mam 2 gb wolnego miejsca + 765 mb swapa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Problem rozwiazalem sam. Instalacja VIA 4in1 (a jednak trzeba), a uwierzylem czyjejs wypowiedzi na forum, ze na tym chipsecie nie trzeba instalowac i szukalem nie tam gdzie trzeba. W kazdym badz razie wszystko jest jak nalezy. Bufor przy nagrywaniu plytki 40x waha sie miedzy 98, a 97 %, przy wlaczonym winampie i filmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Problem rozwiazalem sam. Instalacja VIA 4in1 (a jednak trzeba), a uwierzylem czyjejs wypowiedzi na forum, ze na tym chipsecie nie trzeba instalowac i szukalem nie tam gdzie trzeba. W kazdym badz razie wszystko jest jak nalezy. Bufor przy nagrywaniu plytki 40x waha sie miedzy 98, a 97 %, przy wlaczonym winampie i filmie. No widzisz, zawsze trzeba instalować ViA 4in1. Gdybyś wcześniej uwierzył w to co napisałem, to problem byłby rozwiązany już dawno. A tak przy okazji: lubię czasami poczytać różne bzdury, daj link do tej wypowiedzi sugerującej że nie trzeba tego instalować. Poczytam sobie inne posty tego autora, ciekawe co taki geniusz jeszcze potrafi wymyślić ;) Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 linka nie mam, mozna poszukac, bo na 100% przeczytalem to na tym forum!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...