Kittek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 przy tym co w opisie tylko 9360pkt. co jest nie tak?? mam karte PowerColor-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 przy tym co w opisie tylko 9360pkt. co jest nie tak?? mam karte PowerColor-a a przypadkiem nie jest to PowerColor Radeon9600 Pro EZ bo to coś to nie ma prawa nazywać się Pro bo ma pamięci puszczone na 400Mhz zamiast 600 :wink: http://store3.yimg.com/I/buyxg_1754_486032 specyfikacja: http://www.power-color.com/r96-c3g.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 przy tym co w opisie tylko 9360pkt. co jest nie tak?? mam karte PowerColor-a a przypadkiem nie jest to PowerColor Radeon9600 Pro EZ bo to coś to nie ma prawa nazywać się Pro bo ma pamięci puszczone na 400Mhz zamiast 600 :wink: http://store3.yimg.com/I/buyxg_1754_486032 specyfikacja:http://www.power-color.com/r96-c3g.htm to ten sam, ale czemu ma fabrycznie kosci nizej taktowane? fakt wczesniej nie zwrocilem na to uwagi, czy nizsze taktowanie to kwestia slabszych kostek, ktore nie poszly by na 600, czy wystarczy to podkrecic? jesli tak to czym? swoja droga, mocno mnie to wqrwilo, ze producent wciska kit i daje karte o gorszych parametrach niz r9600pro BUILT BY ATI... ciekawe czy moglbym zwrocic to do sklepu, zeby mi wymienili, na "prawdziwego" r9600pro? bo karte kupilem raptem 2 dni temu.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 No cóż takie życie. :( Jest to kolejny przykład żerowania na niewiedzy klienta. :evil: Karta ta nie spełnia wymogów specyfikacji dla R9600 pro która mówi o tym że rdzeń ma być taktowany 400Mhz a pamięci efektywnie 600Mhz. Tutaj pamięci taktowane są tylko 400Mhz bo zastosowano tańsze wolniejsze kości. tak samo jak karty R9600pro LITE firmy Gigacube (odłam Gigabyta) wiec za bardzo to jej nie podkręcisz. Podczas gdy ceny Radeonów 9600Pro (pełnych) zaczynają się (USA) od 149$ (595zł) to ten PowerColor EZ kosztuje 132$ (527zł) Ty zapewne też skusiłeś się troszkę niższą, rzekomo atrakcyjną ceną i dałeś się wpuścić w przysłowiowe maliny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 To jest bardziej 9600 niż 9600pro, a nazywa się tak jak się nazywa właśnie dlatego, żeby go ludzie kupowali. Idź do sklepu i zapytaj czy wymienią, powinni się zgodzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 fakt, teraz jestem w kropce teoretycznie nie mam podstaw reklamowac karty, bo ta (jak by nie patrzyc) jest r9600pro (ze wzgledu na rdzen) ale, praktycznie to to jest chlam a nie r9600pro. pojde jutro do sklepu i sie spytam czy wymienia (CHOLERA! podarlem woreczki z kabelkami (czesto sie o to rzucaja, i nie chca wymienic)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 A ile za tą kartę dałeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 To jest bardziej 9600 niż 9600pro, a nazywa się tak jak się nazywa właśnie dlatego, żeby go ludzie kupowali. Idź do sklepu i zapytaj czy wymienią, powinni się zgodzić. jasne ze sie nie zgodza, benda sie tlumaczyc tym, ze karta jest sprawna i tyle... zawsze tak robia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 To jest bardziej 9600 niż 9600pro, a nazywa się tak jak się nazywa właśnie dlatego, żeby go ludzie kupowali. Idź do sklepu i zapytaj czy wymienią, powinni się zgodzić. jasne ze sie nie zgodza, benda sie tlumaczyc tym, ze karta jest sprawna i tyle... zawsze tak robia no wlasnie, obawiam sie, ze tak bedzie, w najgorszym wypadku dopieprza sie do tego, ze kabelki powyjmowalem z woreczkow, a same woreczki sa uszkodzone (sic!) (jush tak kiedys mialem) :evil: za karte dalem 775zl...i pomyslec ze za 100zl mniej moglem miec karte z takimi samymi wolniejszymi pamieciami (r9600 normal) i to sapphire'a z 256mb ram!! :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 za karte dalem 775zl...i pomyslec ze za 100zl mniej moglem miec karte z takimi samymi wolniejszymi pamieciami (r9600 normal) i to sapphire'a z 256mb ram!! :evil: :evil: i pomysleć że za te pięniądze miałbyś R9500 non pro - 256 bitowego w którym na 99 procent odblokowałbyś dodatkowe sprawne 4 potoki i miałbyś 9700 non pro, później troszkę podkręcił i ..... no cóż jest jak jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 i pomysleć że za te pięniądze miałbyś R9500 non pro - 256 bitowego w którym na 99 procent odblokowałbyś dodatkowe sprawne 4 potoki i miałbyś 9700 non pro, później troszkę podkręcił i ..... no cóż jest jak jestTo chyba prędzej 1% niż te 99 znajdź mi teraz w sklepie R9500 modowalnego na 99%. Według mnie szansa znalezienia R9500 modowalnego to jakieś 10-15% i jakieś 60-70% szans że będzie sie dał zmodować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 ale nie tracmy nadziei :wink: , moze jakims cudem moimi zewnymi lzami i blaganiem skrusze zimnego i niuegietego sprzedawce sprzetu zeby wymienil mi ten shit...co jest malo prwdopodobne :x ...ale jutro sie okaze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Jak bedziesz doplacal to i pewnie sie zgodza, ale jak beda mieli zrobic korekte na nizsza cene to watpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Jeżeli nie będą chcieli wymienić, to może się okazać, że karta dziwnym zbiegiem okoliczności jest uszkodzona :twisted:, a wtedy zaniesiesz na gwarancji i powiesz, że chcesz karte innego producenta w tej samej cenie (o ile taka będzie), szanse, że wymienią będą chyba większe niż tak bez powodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Jeżeli nie będą chcieli wymienić, to może się okazać, że karta dziwnym zbiegiem okoliczności jest uszkodzona :twisted:, a wtedy zaniesiesz na gwarancji i powiesz, że chcesz karte innego producenta w tej samej cenie (o ile taka będzie), szanse, że wymienią będą chyba większe niż tak bez powodu. heh...to brzmi jak...hm... to fajnie brzmi :D ale czy to nie wyludzenie? :D swoja droga, to ciekawe czy te pamieci z mojego radka pojda na 750mhz :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Wyłudzeniem to jest sprzedaż radeona 9600pro z pamięciami 400MHz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 a w jakim sklepie to brales???, moze pomoge, troche znam tych handlarzy od okradanie dzieci i starszek, wiec moze i tutaj pomoge. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 heh to niezly kit jak dla mnie spojz w podpis i porownaj kompy :P kupienie czegos takiego jest raczej bardzo zlym wyborem mowa o radeonie 9600 kurcze moze i lepiej sobie radzi z shaderai niewiem ostatno zmienilem prace i niejestem na biezaco ale 1000ptk roznicy to porazka jakich malo :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 i pomysleć że za te pięniądze miałbyś R9500 non pro - 256 bitowego w którym na 99 procent odblokowałbyś dodatkowe sprawne 4 potoki i miałbyś 9700 non pro, później troszkę podkręcił i ..... no cóż jest jak jest To chyba prędzej 1% niż te 99 znajdź mi teraz w sklepie R9500 modowalnego na 99%. Według mnie szansa znalezienia R9500 modowalnego to jakieś 10-15% i jakieś 60-70% szans że będzie sie dał zmodować. jak byś czytał ostatnie wątki na forum wiedziałbyś że kupno modowalnego radka nie jest aktualnie problemem. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Idz do tego sklepu jak bedzie tam duzo ludzi i mów głośno ale wymiany za doplatą na pełnowatrosciowy produkt na 100 ci sie uda Marasek podaj linki do tych watków o 9500 moddowalnym PS. Ja mam ponad 10000 punktów hihihihiihi na KT333, 2 Ghz i 9100 ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drprzem Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 przy tym co w opisie tylko 9360pkt. co jest nie tak?? mam karte PowerColor-a jakbys miał "pełnego" 9600 pro to i tak bys miał niewiele punktow wiecej zdaje sie ze 10000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 modowalne r 9500 sa w sklepie w www.benchmark.pl a z tymi 9600 to ogolnie jest jakas lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Witaj Niestety kupiłeś wersje 9600Pro w wersji Lite taktowana 400/400. Juz kilka razy pisane było o tym na forum. O ile pamietam to poza gorszym taktowaniem taka karta też nie jest dobra do podkręcania. Kiedyś sam taka chciałem kupic ale w końcu wybrałem ti4200. Na twoim miejscu natychmiast bym szedł do sklepu i żądał oddania pieniędzy albo wymienił towar na inny. Zwykle jeśli nie minęło kilka dni od daty zakupu to jest mozliwy zwrot. W ostateczności możesz próbować postraszyć Federacją Konsumentów, Kodeksem Cywilnym itd. W gruncie rzeczy nie płaciłeś im guzikami tylko ciezkimi pieniędzmi wiec masz prawo oczekiwać zadawalajacego Ciebie towaru. Pozdrawiam karolski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Marasek podaj linki do tych watków o 9500 moddowalnym Modowalne Radki masz jak już podał ktoś wyżej na www.benchmark.pl a oni sprzedają towar z www.komputronik.pl nie chce mi się pisać tego samego któryś raz wieć odsyłam naprzykład tutaj. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 a co do zwrotu to chyba jest takie cos jak rejkojmia czy jakos tak .. jesli nie minelo 7 dni od daty zakupu i jestes niezadowolony z jego dzialania czy cos zalezy do towaru to mamsz prawo zadac zwrotu pieniedzy bez proszenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 wlasnie wyjmuje karte z kompa i ide straszyc kodeksem :D . jak wymienia to i tak przez najblizsze dni nie napisze, bo nie bede mial karty (pewnie beda musieli dowiezc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Ten radek to jakas pomylka, przeciez pelny radek 8500 go rozklada :). jak tylko wrocisz ze sklepu to daj nam znac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 a kto ci doradził tego 9600pro (to sa kondony) no chyba ze cena ok 350-400zł ale sa ok 700-800 to paranoja !!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 wlasnie wrocilem ze sklepu, lekko podqrwiony (wiecie co to oznacza)... najpierw gadalem ze sprzedawca, ktory przyznal mi racje (swoja droga rowny gosc, niczemu winien) potem dal mi do sluchawki szefa. a szefu, jak to szefu kretyn do potegi i wielki burak...niczego wiecej tlumaczyc nie trzeba... jednym slowem jak chcem r9600pro z pamiatkami na 600mhz to musze doplacic jeszcze ok. 200zl. :evil: :evil: :evil: fuck 'em all!!!!! ale trudno, coz teraz poradze trza sie mordowac z tym co jest...jedno mnie pociesza - inni maja gf2 mx400. zreszta tego sie spodziewalem, bo co moze zdzialac zwykly 15 latek z sala drabina cholernych kapitalistow i wyzyskiwaczy :wink: jednak na odchodne sprzedawca troche mnie pocieszyl slowami: "krec go ile wlezie, przeciesz gwarancje masz na 2 lata, najwyzej wymienia ci na nowego, tylko nie przyklejaj radiatorkow na pamieci, bo sie zorientuja, ze byl krecony"... podsumowanie - lepszy wrobel w garsci...jest co jest i tyle...biore sie do oc :wink: ps. wie ktos jakie sa najlepsze programy do oc takiego radka?? i czy gdybym podkrecil sam chipset, to czy duzo podnosi to wydajnosc? dzienks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 a kto ci doradził tego 9600pro (to sa kondony) no chyba ze cena ok 350-400zł ale sa ok 700-800 to paranoja !!!. nikt mi nie doradzil, ja poprostu chcialem r9600pro, a w cenniku nie bylo napisu NIE KUPUJ TEGO, BO TO MA PAMIECI NA 400MHZ!!!! (producenta karty tez w cenniku nie bylo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...