Skocz do zawartości
Marcin_gps

tania i ekonomiczna drukarka atramentowa

Rekomendowane odpowiedzi

A nie lepiej laserową, napewno będzie tańsza w utrzymaniu. Mam HP LaserJet 5L, toner wystarcza na około 3000 stron. Jeden kartridż można napłeniać tonerem około 2 -3 razy kupionym np. na Allegro bez utraty jakości. Koszt oryginalnego nowego kartridża z tonerem to około 250 - 270 zł. Jakość wydruków tekstowych jest nie do pobicia. Jedyne co musiałem wymienić po ponad 4 latach użytkowania to separator kartek.

Po za tym nie miałem z nią żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o atrametówki. To godna polecenia jest udana seria DeskJet 9XX. W przypadku czarnego atramentu, możesz sobie darowac ten od HP. Wiele firm robi bardzo dobre zamienniki, nie do odróżnienia od oryginalnego. W każdym razie wychodzi taniej. HP DJ 930, tą drukarkę przez jakiś czas używałem w biurze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lexmark Z45 ,jak gdzies da sie jeszcze dostac to tania (<300pln) i bardzo dobrze drukuje ,a napelnienie kadriza to wydatek 30pln (czarnego ,starczy na >400 stron textu)

jak sie nie da juz kupic (choc w marketach 100% sa) to Z605 do textow bedzie dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuje laserjet 5 l HP. Na allegro sa po 400 zl (mozna nawet kupic z gwarancja 6 miesiecy i faktura). Toner starcza na 2500 5% zapelnionych stron. Drukuje okolo 3 strony na minute (moja tyle drukuje,mierzone stoperem ;-)). Proszek do napelnienia tonera to koszt 25 zl. Naprawde, jesli chcesz drukowac duzo tekstu (tak jak ja, jestem na studiach i z bratem w semestrze z 1500-2000 stron drukujemy) to laser jest najekonomiczniejszy. I przy tym jest cichutki (tylko walki sie kreca, zadna glowica nie lata, druk mozesz oblac woda i sie nie rozmaze ;-)). Niestety atramentowki nie moge polecic, bo sam mialem stara hp 520 z wytartym separatorem i w koncu nazbieralem na ten laser :-). AHa, dodam ze ta hp 5l jest malutka, ma wbudowany zasilacz i kazdy porzadny serwis powie, ze drukarka nie do zdarcia , a w eksploatacji tanszej laserowki nie znajdziesz.... Reasumujac, do drukowania na skale masowa tylko laser, proponuje zasiegnac opinii w serwisie drukarek, powiedza napewno to samo :-). Pozdrawiam, milych zakupoof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuje laserjet 5 l HP. Na allegro sa po 400 zl (mozna nawet kupic z gwarancja 6 miesiecy i faktura). Toner starcza na 2500 5% zapelnionych stron. Drukuje okolo 3 strony na minute (moja tyle drukuje,mierzone stoperem ;-)). Proszek do napelnienia tonera to koszt 25 zl. Naprawde, jesli chcesz drukowac duzo tekstu (tak jak ja, jestem na studiach i z bratem w semestrze z 1500-2000 stron drukujemy) to laser jest najekonomiczniejszy. I przy tym jest cichutki (tylko walki sie kreca, zadna glowica nie lata, druk mozesz oblac woda i sie nie rozmaze ;-)). Niestety atramentowki nie moge polecic, bo sam mialem stara hp 520 z wytartym separatorem i w koncu nazbieralem na ten laser :-). AHa, dodam ze ta hp 5l jest malutka, ma wbudowany zasilacz i kazdy porzadny serwis powie, ze drukarka nie do zdarcia , a w eksploatacji tanszej laserowki nie znajdziesz.... Reasumujac, do drukowania na skale masowa tylko laser, proponuje zasiegnac opinii w serwisie drukarek, powiedza napewno to samo :-). Pozdrawiam, milych zakupoof

Looknij na mój pierwszy topic już pisałem o HP LJ 5L. :wink:

Kolejny zadowolony użytkownik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra , to ja się dopisze , bez zakładania nowego tematu ;) drukarka , także do tekstu, do 300 zl . Kompletnie nie wiem co kupić , nie chce jakiś gówien HP 3550 itp. Zbiorniczek 10ml mnie nie zadowala ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...