cichy007 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Moj post dotyczy mylnej informacji (kłamstwa) prowadzonego przez sklep Proline - Katowice Po długich poszukiwaniach i po przeczytaniu wielu testow postanowiłem zakupic karte graficzną Hercules 3D Prophet 9100 64MB DDR OEM ktora znalazłem w cenniku firmy proline. Jak dla mnie była to rewelacja !!! Taka karta za cene 305zł producent chipsetu ATI Model chipsetu Radeon 9100 Wielkośc pamięci 64 MB Typ zastosowanej pamięci DDR (4 ns) Taktowanie rdzenia 250 MHz Taktowanie pamięci 480 MHz (240 MHz DDR) !!!! RAMDAC 400 MHz Typ złącza AGP 4x Rodzaj wyjść/wejść Wyjście video (tv-out), wyjście DVI, wyjście D-Sub Typ chłodzenia Wentylator, radiator Obsługiwane standardy OpenGL 1.3, DirectX 8 Zaawansowane technologie Trueform, SmoothVision, SmartShader, FullStream, Charisma Engine II sa to informacje se strony http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...6344d425f4f454d Chciałem wysłac zamowienie przez internet za opłatą pocztową, postanowiłem jednak wczesniej zadzwonic i pewnic sie czy specyfikacja karty jest taka, jaka podaje sklep na swojej stronie. Wielkie było moje zdziwienie gdy sprzedawca oznajmił mi ze karta ta ma taktowanie pamieci 333 Mhz, a nie jak jest napisane na stronie 480 Mhz !!! Jak dla mnie ta informacja całkowicie zniecheciła mnie do zakupu tej karty. Powiedzcie mi jak to jest ze wciskaja człowiekowi ciemnote liczac na to, ze da sie złapac na taki przekret. Roznica miedzy taktowaniem 480 a 333 jest przeciez znaczaca, czy nikomu nie chce sie zmienic informacji na stronie ?? a co by było gdybym kupił tego Radka przez internet ?? czy mogłbym to zwrocic ? Czy nie lepiej napisac na stronie ze jest to wersja LE a nie tracic klientow?? pozdrawiam cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 moglbys to zwrocic, bo kupujesz przez neta. mialbys na to chyba 10dni, ale lba sobie nie dam odciac... swoja droga to chamstwo, ze takie dane podaja :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 ja kupowałem w proline swojego herca i chodził standardowo tak jak miał chodzić a teraz chodzi tak jak w podpisie :twisted: wiec moze sprzedawca był pijany albo mu sie z DDRami pomyliło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Dokładnie - ProLine to spoko firma, a przy tej ilości produktów spróbuj się gdzieś nie pomylić :lol: zwłaszcza jak przy każdej dostawie przychodzi inna wersja kart na innych pamięciach :evil: Moin zdaniem czepiasz się. Po to się kupuje przez internet abyś mógł sprawdzić towar i odesłać go w razie czego :) Nie znam firmy, któej nie zdażały się wpadki na stronie www, od komputronika zaczynając na siriusie kończąc - uniknęcie ich jest po prostu nie możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 a to dosc ciekawa sprawa bo o ile mi wiadomo to herculesow z taktowaniem pamieci 333mhz nie bylo. i nie bedzie. herce 8500/9100 LE mialy 480 lub 500 (mi trafil sie 500). sprzedawcy pewnie pomylilo sie z radeonami 9100 L (a nie LE) innych firm niz hercules - te maja pamiatki taktowane 333. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Sprawa dalej wyadje mi sie bardzo dziwna. Szukałem w necie informacji na temat herculesow z zegarem 333 i nieznalazłem takowych. Pshem - jestes pewien ze nie ma i nie bedzie ?? Sprzedawca do ktorego telefonowałem twierdzi, ze to wersja LE herculesa (ale chyba powinna byc L) i ze chodza na 333. A co do tego co na pisał ZenFist informacja o pełnej wersji a modelu L to jest znaczna roznica a nie czepianie sie. Ciekawe czy taki przekret przeszedłby w druga strone - napisac L i sprzedawac full ;) Poza tym sie zgadzam Proline jest konkretnym sklepem jezeli podali mi nawet model pamieci w swoich produktach. Kisio - kupowałes go w tym tygodniu - bo była nowa dostawa ?? Czy ktos ma informacje czy herculesy wyszły na 333 ?? bo juz sie sam gubie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Ja mam zaufanie do proline, pewnie jakiś bład, poazatym sa na tyle przyjaźnie nastawinia do kieta że przyjeli ty zwrot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 a wiec zeby byla jasnosc. :arrow: 1. Hercules robil radeony 8500 i 8500 LE. LE to gorsza wersja ktora nie posiada drugiego ramdac'a. taktowania tych kart byly takie same 250/480 (w niektorych modelach 250/500 - taki ja kupilem). :arrow: 2. Hercules nigdy nie robil radeonow 9100. Po prostu zapasy magazynowe 8500 LE zostaly przeflashowane na 9100 i nakleili naklejke 9100 na napis 8500LE. sam mozesz sprawdzic. :arrow: 3. radeon 9100 L a hercules 8500LE (aka 9100 LE) to zupelnie inne karty. hercules NIE robi 9100 L. 9100L ma taktowanie 250/333 (i pewnie na pewno szyne 64bit). 9100L to na pewno inna marka niz hercules. hercules 9100 (niezleznie od tego czy ma tam literke L, LE czy SuperHiper512BIT :lol: ) zawsze bedzie mial taktowanie 250/480 (lub 250/500 jak dobrze trafisz). uff, wydaje mi sie ze jasniej nie mozna. co do proline'a w katowicach. bywam tam i pare rzeczy tam kupilem. z moich kontaktow z nimi zauwazylem ze ci ludzie nie bardzo wiedza co sprzedaja, a juz na bank na sprzecie sie nie znaja - czego sam doswiadczyles :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 kupowałem go dośc dawno ale herców sie juz chyba nie produkuje z tego co wiem.. to jest jeden i ten sam model.. jedyna różnica to jak pisał pshem ze trafiają sie 480 lub 500 ale i tak sie kręcą wiec to nei problem.. myślisz że jakis lama co sprzedaje w sklepie zamiast zarabiąc pieniadze rozróżnia karty ? radek to dla niego radek i tyle ;) przerpaszam wszystkich panów sprzedawców ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Dzieki Pshem rozwiało to wszelkie moje watpliwosci na temat herculesow jedyna strata to ta ze na magazynie juz dzis tych kart BRAK !!! http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...6344d425f4f454d :cry: ... chyba sie załamie ... :cry: dzieki wszystkim ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 a co do sprzedawcow to wczoraj w jednym ze sklepow w Gliwicach pytałem o Radka 9100 a odpowidz była taka : " Nia ma juz RADEONOW 9100 tylko RADEON 9200 to jest to samo tylko AGPx8 " i wyszedłem ....hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 a co do sprzedawcow to wczoraj w jednym ze sklepow w Gliwicach pytałem o Radka 9100 a odpowidz była taka : " Nia ma juz RADEONOW 9100 tylko RADEON 9200 to jest to samo tylko AGPx8 " i wyszedłem ....hehe To samo słyszałem w pewnych 2 sklepach w Katowicach. W proline dostałem tego Radka, ale coś mi nie pasował i wymieniłem go na gf4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...