mostom Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Wczoraj zamontowałem sobie wentylator 80 mm na bocznej ściance w obudowie (najpierw oczywiście wyciałem otwór). Nie myślałem, że aż tak znacznie zmniejszy on temperaturę w mojej budzie i na procku. Na prawdę jak ktoś chce chłodzić powietrzem to polecam to rozwiązanie. Temperatura w stresie bez wentyla: buda - 32 procek - 52 Po zamontowaniu wentyla: buda - 26 procek 46 6 stopni mniej w budzie i w obudowie - na wszelki wypadek zrobiłem jeszcze raz test wyłączając boczny wentyl i zakrywając otwór - i rezultat taki sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 zajebiscie, nie wiedzialem ze takie cos moze tyle dac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 W którym miejscu umiesciles na sciance ten wentyl ??? i czy wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e on powietrze do budy czy wyciąga z budy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Lol niezla roznica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 roznica niezla :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 u mnie temperatura tak samo spadla. wentyl zamontowalem tak, zeby wial na grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Dlatego Chieftec montuje wentyl zasysajacy na wysokosci procesora. Dzieki temu swieze (czyt. najchlodniejsze) powietrze trafia prosto na cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Wie ktoś może gdzie można kupić TANIE tunele 60mm (samochodowe), takie papierowe, do powietrza? W Wawie oczywiście. Te, które widziałem w Motoramie zabiły mnie ceną, bo są droższe od identycznych w Castoramie na przeciwko (aleje) służących do wentylacji. Może ktoś chciałby pół, oglądałem 1,5m do 2m max (opis na opakowaniu) Facet w sklepie powiedział, że w peryferyjnych sklepach mogą kosztować nawet 10zł/szt, ale 9494 nie zna żadnych sklepów ze sprzętem tego typu (albo ja nie umiem opisać tego sprzętu tak jak oni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Wie ktoś może gdzie można kupić TANIE tunele 60mm (samochodowe), takie papierowe, do powietrza? W Wawie oczywiście. Te, które widziałem w Motoramie zabiły mnie ceną, bo są droższe od identycznych w Castoramie na przeciwko (aleje) służących do wentylacji. Może ktoś chciałby pół, oglądałem 1,5m do 2m max (opis na opakowaniu) Facet w sklepie powiedział, że w peryferyjnych sklepach mogą kosztować nawet 10zł/szt, ale 9494 nie zna żadnych sklepów ze sprzętem tego typu (albo ja nie umiem opisać tego sprzętu tak jak oni. W sklepie z częściami do polskich samochodów np od POLONEZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Mi zamontowane wiatraki w obudowie zbijają temp o 15 st. Trzeba je po prostu dobrze rozmieścić. Ja mam wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący na CDRomach z zasilacza wzięty. 80mm wyciągający tuż za prockiem i namu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący na grafikę też ze starego zasilacza. Temp w budzie 24*C procesor 34*C. To naprawde dużo daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 W którym miejscu umiesciles na sciance ten wentyl ??? i czy wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e on powietrze do budy czy wyciąga z budy ??? Wentyl umieściłem na dole bocznej ścianki (tak mniej więcej po środku - między dyskami a grafą). Zdumienie moje było ogromne - jak zobaczyłem tak wysoki spadek temperatury - na prawdę polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę.A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę.A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę.A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę.A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę.A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę.A co myślicie o wsadzeniu dwu wentyli w podłogę i dotunelowaniu powietrza do grafy i procka. Obudowa podniesiona, w wentylach filtry powietrza. Chodzi o to, że czarny wentyl w boku obudowy nie zawsze ładnie się prezentuje, a w podłodze bywa czasem sporo miejsca. Poddaję pod rozwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Ryba mial chyba ten sam problem co ja z szybkoscia serwa.... wracajac do tematu to u mnie w budzie sie nieda wyciac....tzn. da sie ale trza miec cholernie dobra narzedzia....wyrzynarka se nawet niedaje rzdy... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Ryba mial chyba ten sam problem co ja z szybkoscia serwa.... wracajac do tematu to u mnie w budzie sie nieda wyciac....tzn. da sie ale trza miec cholernie dobra narzedzia....wyrzynarka se nawet niedaje rzdy... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Ryba mial chyba ten sam problem co ja z szybkoscia serwa.... wracajac do tematu to u mnie w budzie sie nieda wyciac....tzn. da sie ale trza miec cholernie dobra narzedzia....wyrzynarka se nawet niedaje rzdy... :evil: Ja nawierciłem masę dziurek wiertarką (najpierw narysowałem linię) a potem pilniczkiem ładnie wygładziłem. Założyłem gril od coolerka z proca i jest o.k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Ryba mial chyba ten sam problem co ja z szybkoscia serwa.... wracajac do tematu to u mnie w budzie sie nieda wyciac....tzn. da sie ale trza miec cholernie dobra narzedzia....wyrzynarka se nawet niedaje rzdy... :evil: Ja nawierciłem masę dziurek wiertarką (najpierw narysowałem linię) a potem pilniczkiem ładnie wygładziłem. Założyłem gril od coolerka z proca i jest o.k. Dzisiaj własnie zaczołem robić właśnie coś takiego narazie nawiercilem sobie dziurki na śróbki na grila i jedna na środu reszte zrobie jutro, wentyl będzie na wysokości grafy tylko się zastanawiam czy dać wentyl żeby wyciągał powietrze czy dmuchał do budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Dzisiaj własnie zaczołem robić właśnie coś takiego narazie nawiercilem sobie dziurki na śróbki na grila i jedna na środu reszte zrobie jutro, wentyl będzie na wysokości grafy tylko się zastanawiam czy dać wentyl żeby wyciągał powietrze czy dmuchał do budy Mój wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e do środka i chyba takie rozwiązanie jest najodpowiedniejsze. Dostarczacsz zimnego powietrza do środka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...