Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 No jasne, ale to jutro jak bede przy swoim kompie, bo teraz siedze na innym i juz nie moge jakos tego zrekonstruowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Hm, ciekawe, bo teraz nawet u siebie nie moge tego zrekonstruowac (a wtedy dzialo sie to za kazdym razem), jak mi sie uda to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Link do Paper Ball 2004 beta 2 :arrow: dodałem kilka nowych rzeczy m.in. czat, zapisywanie ustawień o grze w sieci :arrow: usunąłem błąd w ekspercie i błąd w komunikacji sieciowej ujawniający sie niekiedy przez wypisanie komunikatu Access violation i kilka innych mniejszych błędów :arrow: gra znajduje sie obecnie na innym serwerze takze powinno byc mniej klopotow ze sciaganiem, prosiłbym także o napisanie jakie transfery macie podczas ściągania z mojej stronki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 hurra ;] bo poprzednia beta juz sie skonczyla. dalej dostaje baty z nowicjuszem, ale i tak daje mi to kupe zabawy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 max 149 kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 :arrow: Niemiec Zmień taktykę - spróbuj na początku kierować się w kierunku swojej bramki tak, aby ją "obudować" i zablokować komputerowi możliwość wygranej. Jedna z prostszych metod na ogranie komputera na poziomie ekspert. Można spokojnie zmusić kompa do strzelenia sobie gola :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 :arrow: gra znajduje sie obecnie na innym serwerze takze powinno byc mniej klopotow ze sciaganiem, prosiłbym także o napisanie jakie transfery macie podczas ściągania z mojej stronki.Sciagnalo sie w ulamek sekundy i flashget nie pokazal mi transferu. To znaczy ze jest ok.. nawet bardzo ;) Zmień taktykę - spróbuj na początku kierować się w kierunku swojej bramki tak, aby ją "obudować" i zablokować komputerowi możliwość wygranej. Jedna z prostszych metod na ogranie komputera na poziomie ekspert. Można spokojnie zmusić kompa do strzelenia sobie golaTo jest dobre nie tylko na komputerowego przeciwnika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Znalazlem blad: http://willow.iie.uz.zgora.pl/~ipatalas/ball.png [nieaktualny link] Nie wiem czy da sie to w singlu zrobic, ale w multi sie da. Trzeba klawiatura wykonywac ruch i wtedy mozna zrobic 2 pod rzad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 To fajnie że transferki są niezłe. Mój provider internetowy mnie tym razem zaskoczył pozytywnie :) FiDO: Dzięki za informacje o błędzie. Już drugi błąd wykryłeś więc w nagrode moge Cię dodać do listy betatesterów w okienku about oczywiście jeżeli chcesz. A co do słynnego sposobu polegającego na blokowaniu swojej bramki informuje że w opracowaniu jest nowy algorytm, który będzie sobie z tym radził. Dodatkowo zaletą tego algorytmu jest to że będzie obsługiwał boiska o dużo większych rozmiarach, różnych kształtach i dopasowywał się do zasad gry. Będzie można teraz grać np do kilku goli, na karne albo na jeszcze innych zasadach. Więcej info już wkrótce. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Już drugi błąd wykryłeś więc w nagrode moge Cię dodać do listy betatesterów w okienku about oczywiście jeżeli chcesz.Bardzo chetnie, nie powiedzialem jeszcze ostatniego slowa, pewnie jeszcze cos tam odkryje :), teraz gram sobie w kumplem po sieci, zabawa przednia. A co do słynnego sposobu polegającego na blokowaniu swojej bramki informuje że w opracowaniu jest nowy algorytm, który będzie sobie z tym radził. Dodatkowo zaletą tego algorytmu jest to że będzie obsługiwał boiska o dużo większych rozmiarach, różnych kształtach i dopasowywał się do zasad gry. Będzie można teraz grać np do kilku goli, na karne albo na jeszcze innych zasadach. Więcej info już wkrótce. :twisted:Ech... jak mozesz takie rzeczy pisac... teraz spac nie bede mogl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Hehe - człowiek to sprytna bestyjka - znajdzie się i inny sposób :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 GW : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 To moze jednak jakies tweakowe rozgrywki ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja jestem otwarty na propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 No to moze jutro wieczorkiem przypykamy, zeby pierwsze lody przelamac? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Witam. Chciałbym was zachęcić do przetestowania mojej gierki i wyrażenie opinii o niej. Jeżeli grałeś na lekcjach w kartkowe piłkarzyki to zapraszam do zmierzenia się z moim programem. Grę można ściągnąć pod adresem: http://www.megabyte.brzesko.net/download/i...hp?ID=pilka2003 Życze miłego grania i czekam na opinie. Napisalbys ta gre na JAVE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 ja się piszę juz na głównego dystrybutora w polsce jak coś to wal do mnie na priv - mam osoby chętne kupić ten program - nieżartuję ; ) dozeer@go2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Witam. Chciałbym was zachęcić do przetestowania mojej gierki i wyrażenie opinii o niej. Jeżeli grałeś na lekcjach w kartkowe piłkarzyki to zapraszam do zmierzenia się z moim programem. Grę można ściągnąć pod adresem: http://www.megabyte.brzesko.net/download/i...hp?ID=pilka2003 Życze miłego grania i czekam na opinie. Napisalbys ta gre na JAVE ? Swego czasu rozważałem właśnie napisanie tej gry na Jave. Zacząłem się nawet uczyć Javy ale poźniej zmieniłem zdanie i w tej chwili planują ją zaprogramować w .NET. Co prawda jeszcze decyzji ostatecznej nie podjąłem ale raczej bedzie to platforma rodem z MS. A o czym myślisz? O aplecie żeby wrzucić na jakąś stronke, o urządzeniach przenośnych czy może jeszcze o czymś innym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 ja chce taka gierke na N6310i :D prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 ja chce taka gierke na N6310i :D proszeSzczerze mówiąc to troche cienka ta komórka. :D Tzn może by się dało coś zrobić ale byłby to pewnie tylko tryb sieciowy z wykorzystaniem GPRS, Bluetooth bo algorytmu AI by ta komórka nie pociągła. W dodatku Java ma to do siebie że gdybym zaprogramował w tym tą gre na kompa to komp by znacznie wolniej myślał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 To kto gra? Oferty prosze na PW ;) Z tym, ze ja za NAT'em wiec serwa nie postawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ok, wiec kolejne spostrzezenia z gry w multi: - zawsze zaczyna serwer... dobrze by bylo zrobic, zeby serwer wybieral kto ma zaczynac, bo np. nie kazdy ma mozliwosc postawienia serwera - jak jest ruch przeciwnika to bramki sa opisane odwrotnie (z punktu widzenia przeciwnika), jest to bardzo mylace, jak gralem dzisiaj to na tyle mnie to zmylilo (bo jeszcze nie wiedzialem jak to dziala), ze zaczalem jechac w kierunku swojej bramki, nie P_i_t_t? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Ok, wiec kolejne spostrzezenia z gry w multi: - zawsze zaczyna serwer... dobrze by bylo zrobic, zeby serwer wybieral kto ma zaczynac, bo np. nie kazdy ma mozliwosc postawienia serwera Też właśnie wczoraj o tym pomyślałem. Oczywiście dodam to jak najszybciej. - jak jest ruch przeciwnika to bramki sa opisane odwrotnie (z punktu widzenia przeciwnika), jest to bardzo mylace, jak gralem dzisiaj to na tyle mnie to zmylilo (bo jeszcze nie wiedzialem jak to dziala), ze zaczalem jechac w kierunku swojej bramki, nie P_i_t_t? :)Chodzi Ci o to że Gracz1 po drugiej stronie kabla jest Graczem2? Zrobiłem tak bo znacznie mi to uprościło zaprogramowanie trybu sieciowego. Podczas gdy ruch należy do Ciebie przesuń myszkę nad, którąś z bramek. Wtedy w pasku statusu pojawi Ci się info czy to jest Twoja bramka czy przeciwnika. Do finalnej wersji zamierzam dodać opis gry, w którym właśnie opisze różne kruczki&sztuczki w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 ja się piszę juz na głównego dystrybutora w polsce jak coś to wal do mnie na priv - mam osoby chętne kupić ten program - nieżartuję ; ) dozeer@go2.plOdebrałeś e-maila, którego Ci wysłałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Paper Ball 2004 Build 174 :arrow: usunąłem błąd umożliwiający wykonanie "podwójnego ruchu" w trybie sieciowym. :arrow: w trybie sieciowym dodałem opcje wyboru kto będzie zaczynał grę :arrow: dodałem 6 poziom trudności - zachęcam wszystkich do gry z nowym komputerem a zwłaszcza tych, którzy lubią iść do swojej bramki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 bardzo przypadlo mi do gustu twoje dzielo :) pamietam jak sie ciupalo na lekcjach w podstawowce :) mielismy nawet lige hehe, nie wspominajac ze bylem the best 8) hehe tak czy inaczej, gierka ekstra a moze pomyslalbys o jakichs fajnych "skorkach" do gry dzieki ktorym boisko zamienialo by sie w kawalek kartki z zeszytu albo w normalne boisko pilkarskie bo zmiana koloru boiska to ciut za malo a gierke zawsze mozna udoskonalic ;) a i zamiast czerwonej kropki bylaby pilka (skorka z boiskiem) :] albo kropka tuszu (skorka z kartka z zeszytu) mam nadzieje ze to co powiedzialem ma jakis sens bo dzis jestem troche na bani ;) pozdro edit: w rozgrywce sieciowej moznaby jakis czat zrobic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 w rozgrywce sieciowej moznaby jakis czat zrobic ;) No przecież taki już jest :). :arrow: Megabyte Obecnie jedna rzecz jaka mi się nie podoba - to to, że np podczas rozgrywki sieciowej ów opis bramki (moja/przeciwnika) niepotrzebnie się zmienia w czasie ruchów ja/przeciwnik. Wychodzi na to że w czasie mojego ruchu bramka przeciwnika jest na górze a jeśli on się rusza to jest już na odwrót. To tylko niepotrzebnie może mylić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 bardzo przypadlo mi do gustu twoje dzielo :) pamietam jak sie ciupalo na lekcjach w podstawowce :) mielismy nawet lige hehe, nie wspominajac ze bylem the best 8) hehe tak czy inaczej, gierka ekstra a moze pomyslalbys o jakichs fajnych "skorkach" do gry dzieki ktorym boisko zamienialo by sie w kawalek kartki z zeszytu albo w normalne boisko pilkarskie bo zmiana koloru boiska to ciut za malo a gierke zawsze mozna udoskonalic ;) a i zamiast czerwonej kropki bylaby pilka (skorka z boiskiem) :] albo kropka tuszu (skorka z kartka z zeszytu) mam nadzieje ze to co powiedzialem ma jakis sens bo dzis jestem troche na bani ;) pozdro edit: w rozgrywce sieciowej moznaby jakis czat zrobic ;) O skórkach już myślałem i mam zamiar je wprowadzić w wersji 2005(6). Co do czatu to dziwne że go jeszcze nie zauważyłeś :wink: :arrow: Megabyte Obecnie jedna rzecz jaka mi się nie podoba - to to, że np podczas rozgrywki sieciowej ów opis bramki (moja/przeciwnika) niepotrzebnie się zmienia w czasie ruchów ja/przeciwnik. Wychodzi na to że w czasie mojego ruchu bramka przeciwnika jest na górze a jeśli on się rusza to jest już na odwrót. To tylko niepotrzebnie może mylić. Rzeczywiście jest to troche mylące. W wersji 2004 niestety już tak pozostanie ponieważ przerabianie zajełoby mi za dużo czasu a musze tą wersje wydać na dniach. Natomiast w przyszłości oczywiście to zmienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Swietna robota, serio sprobuj to sprzedac. ; P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Heh - nowy ekspert dwoi się i troi, ale spokojnie da się go zmusić do "współpracy" :lol: PS. Tryb sieciowy to dopiero radość. Pozdr FiDO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...