Skocz do zawartości
in-human-nation

GF 3 czy jakiś Radeon ??

Rekomendowane odpowiedzi

Co to się porobiło ... ?? teraz jest tyle tych kart i w sumie nie wiadomo co kupić ...

chce kupić karte graficzną pod UT2003 ... no i w benchmarku napisali że do UT2003 dobra jest w sumie GF 3 ..

No to sobie myśle, że taki GF 3 Ti 500 128 DDR, będzie spoko ......

ale zaraz znowu ktoś mi mówi że RADEONY są lepsze i że 8500 jest lepszy i w ogóle źle zrobie jak kupie GF'a ... Ja już nic nie rozumiem GFy dobrze radzą sobie z grami, natomiast RADEONY tam obsługują jakieś dodatkowe efekty i w sumie nie wiadomo czy to się przyda czy nie ???

W tescie wbenchmarku ten RADENON 8500 wypadł średnio, nie przekonał mnie do siebie , bo miał kiepskie wyniki , no ale z koleji zaraz słysze , że GF'y są znacznie słabsze niż karty ATI

Ja już nic nie kumam, może ktoś mnie oświeci co tak na prawde jest dobre do kupienia za jakieś 300-400 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajnośćGF3Ti200 i Radeona 9100 są zbliżone, obsługiwane efekty też. Nie kupuj GF3Ti500 bo jest drogi a Ti200 spokojnie podkręcisz do poziomu Ti500. koszt około 300zł używany (gainward z 3 letnią gwarancjąwięc zostanie jeszce 1-2 lata gwarancji).

R 9100 to lekko słabsza wersja R8500 czyli praktycznie to samo co R 8500 LE.

w tej cenie możesz poszukać już GF4Ti4200 mniej znanej firmy, który będzie najwydajniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedobre mi się robi gdy widzę setny wątek typu r9100 vs gf3

Wszystko na ten temat zostało już powidziane trzeba tylko POSZUKAĆ

Ale po co szukać lepiej dalej zasmiecać forum

Nicky, wpisuje w wyszukiwarce różne hasła, ale prawie za każdym razem znajduje mi koło 1000 wątków, tylko ponad 500 jest zupełnie nie o tym .... więc tak logicznie rozumując , mniej czasu strace na zadaniu tego pytania na nowo, niż szukaniu i czytaniu paru tysięcy postów w celu znalezienia odpowiedzi ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9100/8500LE ma podobną wydajność do GF3TI200, acz nieco mniejszą podkręcalność. Radek supportuje DX8.1, GF- DX 8.0

Te informacje powinny ułatwić Ci szukanie, bo zaiste, było o tym nieprzeciętnie dużo napisane...zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...