Skocz do zawartości
turzol

OCZ UltraII - co myslicie o tej pascie?

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno skonczyla mi sie ASIII i postanowilem kupic Ceramique. Juz bylem zdecydowany na nia na 100% do czasu gdy zobaczylem to http://allegro.pl/show_item.php?item=15824809.

Z opisu wynika ze nie przewodzi pradu (mimo ze to pasta oparta na srebrze 8O ). Cenowo wychodzi drozej niz Ceramique ale moze warto zaryzykowac :?:

Wygrzebalem w sieci tescik tej pasty: http://www.thetechzone.com/display.php?i=259&p=2

Wypadla calkiem calkiem :D

Co o niej myslicie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie ma to sensu.

arctic ceramique jest reklamowana jako lepsza o 2-3'C od konkurencji np AC-III (i nie udalo mi sie nigdzie znalesc jej przewodnosci cieplnej) czyli w najgorszym wypadku powinna sie sprawowac jak ocz z testu (nawiasem mowiac przewodnosc ocz wynosi 8, a acIII 9 W/mK; co prawda jedynie wg. producentow, ale byc moze jakis blad w tescie?)

a kosztuje prawie 2x taniej. dla mnie wybor jest prosty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opisu wynika ze nie przewodzi pradu (mimo ze to pasta oparta na srebrze  8O

Hmm a nie mieli tam wody w proszku :?: Albo ma tak mala zawratosc srebra ze nie przewodzi (chociaz pisza ze 70%) albo to sciema :!:

Wziol bym na twoim miejscu Cerammique. Jezeli nie to zamiast tego LOL'a z allegro wziol bym albo thermopoxa ,albo silver III .(chociaz szczeze powiedziawszy mam obie i roznica oprocz konsystencji jest znikoma ( Arctic silver lepiej sie rozprowadza)

[jeszcze co do allegro byc moze i to prawda ale ze statystyki wynika (99% bzdur i jedna uczciwa oferta) ze to lipa ]

Ps: Jezeli znajdziesz gdzies w sklepie (internetowym) ceramique bo na przyklad Discotech ma tylko na obrazku (jak prawie wszystko :wink: )

to daj znac na priva albo maila (4max tez chyba niema Pc Cooler nie jestme pewien)

Update:

Wdzialem inne aukcje sprzedajacego i Hmmm... dziwne reszta jak najbardziej ciekawa (powiem wrecz bardzo) I nie wiem co o tym myslec, ale jak by mi ktos sprezentowal te ramy i radiatorki(mini) to sie nie obraze :wink: :P .(a w paste i tak dalej nie wieze )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperatura to 3 stopnie, ale przedewszystkim inna konsystencja. Wszystko bylo uwalone tym tytanem, i ceramiqua lepiej się rozprowadza, ciągnie się jak glutek, ale w instrukcji jest napisane, że odrobina na środek a dalej sama się rozchodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co mam niby drogo 8) specjalnie dla Ciebie zrobiłem lepszą cenę :P

a tak serio, sprawdzałem wszystkie dostępne mi pasty - i nie wiem kto robił test past termoprzewodzących ale kit wciska - Ceramique wypada o kilka stopni gorzej od AS III!!!! Jeśli chcecie zrobie dokładną reckę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co mam niby drogo  8)  specjalnie dla Ciebie zrobiłem lepszą cenę :P

a tak serio, sprawdzałem wszystkie dostępne mi testy - i nie wiem kto robił test past termoprzewodzących ale kit wciska - Ceramique wypada o kilka stopni gorzej od AS III!!!! Jeśli chcecie zrobie dokładną reckę...

8O 8O A ja prawie ją zamówiłem :evil: :evil:

Grrr

"Jeśli chcecie zrobie dokładną reckę" zrób zrób Please.

Jesli chodzi o testy past to teraz juz niekomu nie mozna wierzyc niedlugo trza bedzie z 4 zrodel brac info zeby miec jako takie pojecie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak serio, sprawdzałem wszystkie dostępne mi testy - i nie wiem kto robił test past termoprzewodzących ale kit wciska - Ceramique wypada o kilka stopni gorzej od AS III!!!! Jeśli chcecie zrobie dokładną reckę...

:?: :?: :?: :?: :?:

A co powiesz(cie) na to :?:

Cytat z w.w. linka:

"I see no reason why this paste does not deserve a perfect rating. Ceramique is going for $4.75 for 3 gram tubes at stores like 2CoolTek.com, which is cheaper than Arctic Silver III ($6.00). Considering its price and performance, you can't go wrong with Ceramique"

So :?: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zebys klikac nie musial

Dołączona grafika

najgorszy wypadek

Dołączona grafika

najlepszy ceramique jest o caly stopien lepsza

Z powodu unikalnych kształtów i rozmiarów mikrocząstek w Arctic Ceramique, potrzebny będzie czas przynajmniej 12 godzin by uzyskać maksimum przewodnictwa pomiędzy mikrocząstkami zawartymi w paście, radiatorem i jądrem procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszukalem troszke neta i we WSZYSTKICH testach jakie znalazlem Arctic Silver III jest slabsze od Ceramique (roznice sa rozne ;-)

Jesli chodzi o porownanie OCZ Ultra II z Ceramique, to raz wygrywa ten, raz drugi produkt...

Ciezki wiec jest wybor, ale ja znalazlem rozwiazanie - kupuje obie na raz i bede testowal sam ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi