turzol Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Niedawno skonczyla mi sie ASIII i postanowilem kupic Ceramique. Juz bylem zdecydowany na nia na 100% do czasu gdy zobaczylem to http://allegro.pl/show_item.php?item=15824809. Z opisu wynika ze nie przewodzi pradu (mimo ze to pasta oparta na srebrze 8O ). Cenowo wychodzi drozej niz Ceramique ale moze warto zaryzykowac :?: Wygrzebalem w sieci tescik tej pasty: http://www.thetechzone.com/display.php?i=259&p=2 Wypadla calkiem calkiem :D Co o niej myslicie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 moim zdaniem nie ma to sensu. arctic ceramique jest reklamowana jako lepsza o 2-3'C od konkurencji np AC-III (i nie udalo mi sie nigdzie znalesc jej przewodnosci cieplnej) czyli w najgorszym wypadku powinna sie sprawowac jak ocz z testu (nawiasem mowiac przewodnosc ocz wynosi 8, a acIII 9 W/mK; co prawda jedynie wg. producentow, ale byc moze jakis blad w tescie?) a kosztuje prawie 2x taniej. dla mnie wybor jest prosty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Z opisu wynika ze nie przewodzi pradu (mimo ze to pasta oparta na srebrze 8O Hmm a nie mieli tam wody w proszku :?: Albo ma tak mala zawratosc srebra ze nie przewodzi (chociaz pisza ze 70%) albo to sciema :!: Wziol bym na twoim miejscu Cerammique. Jezeli nie to zamiast tego LOL'a z allegro wziol bym albo thermopoxa ,albo silver III .(chociaz szczeze powiedziawszy mam obie i roznica oprocz konsystencji jest znikoma ( Arctic silver lepiej sie rozprowadza) [jeszcze co do allegro byc moze i to prawda ale ze statystyki wynika (99% bzdur i jedna uczciwa oferta) ze to lipa ] Ps: Jezeli znajdziesz gdzies w sklepie (internetowym) ceramique bo na przyklad Discotech ma tylko na obrazku (jak prawie wszystko :wink: ) to daj znac na priva albo maila (4max tez chyba niema Pc Cooler nie jestme pewien) Update: Wdzialem inne aukcje sprzedajacego i Hmmm... dziwne reszta jak najbardziej ciekawa (powiem wrecz bardzo) I nie wiem co o tym myslec, ale jak by mi ktos sprezentowal te ramy i radiatorki(mini) to sie nie obraze :wink: :P .(a w paste i tak dalej nie wieze ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejp Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 U Mata jest Ceramique, wlasnie w poniedzialek do mnie doszla paczka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Moja rada :arrow: Arctic Ceramique... Bez nalotu, bez klopotu :wink: Sam (chociaz nie do konca :wink: ) bede za chwile ja zamawial... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Arctic Ceramique. Zmieniłem z Titana. Niebo a ziemia :) http://www.sirius.pl/news.php?id=2392 zobacz tu cena: 25 zł A HuntKey to stary wyjadacz, ale akurat paste ma drogo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Arctic Ceramique. Zmieniłem z Titana. Niebo a ziemia :) http://www.sirius.pl/news.php?id=2392 zobacz tu cena: 25 zł A HuntKey to stary wyjadacz, ale akurat paste ma drogo :) jaka roznica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 temperatura to 3 stopnie, ale przedewszystkim inna konsystencja. Wszystko bylo uwalone tym tytanem, i ceramiqua lepiej się rozprowadza, ciągnie się jak glutek, ale w instrukcji jest napisane, że odrobina na środek a dalej sama się rozchodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 co mam niby drogo 8) specjalnie dla Ciebie zrobiłem lepszą cenę :P a tak serio, sprawdzałem wszystkie dostępne mi pasty - i nie wiem kto robił test past termoprzewodzących ale kit wciska - Ceramique wypada o kilka stopni gorzej od AS III!!!! Jeśli chcecie zrobie dokładną reckę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 co mam niby drogo 8) specjalnie dla Ciebie zrobiłem lepszą cenę :P a tak serio, sprawdzałem wszystkie dostępne mi testy - i nie wiem kto robił test past termoprzewodzących ale kit wciska - Ceramique wypada o kilka stopni gorzej od AS III!!!! Jeśli chcecie zrobie dokładną reckę... 8O 8O A ja prawie ją zamówiłem :evil: :evil: Grrr "Jeśli chcecie zrobie dokładną reckę" zrób zrób Please. Jesli chodzi o testy past to teraz juz niekomu nie mozna wierzyc niedlugo trza bedzie z 4 zrodel brac info zeby miec jako takie pojecie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 a tak serio, sprawdzałem wszystkie dostępne mi testy - i nie wiem kto robił test past termoprzewodzących ale kit wciska - Ceramique wypada o kilka stopni gorzej od AS III!!!! Jeśli chcecie zrobie dokładną reckę... :?: :?: :?: :?: :?: A co powiesz(cie) na to :?: Cytat z w.w. linka: "I see no reason why this paste does not deserve a perfect rating. Ceramique is going for $4.75 for 3 gram tubes at stores like 2CoolTek.com, which is cheaper than Arctic Silver III ($6.00). Considering its price and performance, you can't go wrong with Ceramique" So :?: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Po pierwsze ceramique nie jest pakowana po 3 gramy - pierwszy kit, po drugie tem pod obciążeniem jest o ok 2 st wyższa niż na OCZ ultra 2 i ASIII - więc nie jest lepsze - drugi kit :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Po pierwsze ceramique nie jest pakowana po 3 gramy - pierwszy kit, po drugie tem pod obciążeniem jest o ok 2 st wyższa niż na OCZ ultra 2 i ASIII - więc nie jest lepsze - drugi kit :(((widocznie nie umiesz jadra smarowac.. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 albo 24 godzin od nalozenia ceramique http://www.tweak.pl/artykul/pasty_termo w tescie na tweaku(ww) w najgorszym wypadku temp jest rowna z as3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 zebys klikac nie musial najgorszy wypadek najlepszy ceramique jest o caly stopien lepsza Z powodu unikalnych kształtów i rozmiarów mikrocząstek w Arctic Ceramique, potrzebny będzie czas przynajmniej 12 godzin by uzyskać maksimum przewodnictwa pomiędzy mikrocząstkami zawartymi w paście, radiatorem i jądrem procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Przeszukalem troszke neta i we WSZYSTKICH testach jakie znalazlem Arctic Silver III jest slabsze od Ceramique (roznice sa rozne ;-) Jesli chodzi o porownanie OCZ Ultra II z Ceramique, to raz wygrywa ten, raz drugi produkt... Ciezki wiec jest wybor, ale ja znalazlem rozwiazanie - kupuje obie na raz i bede testowal sam ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...