kikus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Witajcie. Wzielo mnie tak na napisanie dosc dlugiego topica na temat mojego ukochaego hobby jakim jest fotografia ! Zaczynamy (mam nadzieje ze Was nie zanudze 8) ) : W tych czasach istnieje bardzo duzo, różnych rodzajów aparatow. Różnią sie one możliwościami , jakościa robionych zdjeć , ceną , firmą itd. Pierwszym "opublikowanym" na skale Europy aparatem był rosyjski Zenit. Nie był on oczywiscie zupełnie pierwszym aparatem ale mi chodzi o "sławe" :) . Oto poniżej daje zdjecie Zenita E : Eh...to był moj pierwszy aparat :) Zdjęcia robił poprostu ... SUPER ! Lecz po jakims czasie sie zepsuł :( MATKO jak ja to przezywałem :(... Nastepnie kupiłem sobie Zenita ET: Ten tez byl bardzo fajny. Kilka miechow potem odebralem telefon od mojego Taty i dowiedzialem sie ze nabył on UNIKALNEGO tzw. Foto Snajpera!! Był to Zenit FE i obiektyw 2,8 / 400 ktory mocowało sie na kolbie od pistoletu (cos a'la MP5). Szczerze mowiac jakos nierobily na mnie wrazenia zdjecia jakie robil :).... No i wreszcie! Uzbieralem kase ! Kupilem sobie wymarzonego CANONA EOS 3000N ! ... Napisalem wam to wszytsko nie po to zeby jakos sie chwalic tylko po to aby ten kto niemial doczynienia z fotografią sprobował ponieważ te hobby jest niedośc ze cudowne to pozwala jeszcze inaczej patrzec na swiat! Zdjecia ktore zrobisz jest zdjeciem ktore powstalo dzieki TOBIE !... Dlatego ja osobiście na fotografie cyfrową patrze troche...sceptycznie nie dlatego ze np. nieznam sie na tym. Tak uwazam poniewaz cyfrowa fotografia nigdy!! NIGDY nie odda tego co normalna fotografia "lustrzankowa" !! Dlatego wszytskim polecam to hobby i prosze o napisanie odpowiedzi na ten temat... Co o tym sadzicie. Jak na to patrzycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Hmm... piszesz o Canonie 3000N a pokazujesz 300... W sumie ten 3000N nie jest rewelacyjnym aparatem... do 1000zl mozna go dostac. A to niewiele jak za lustrzanke. Zreszta z tego co wiem to szkla i film sie liczy w wiekszosci... Ja fotografowalem tradycyjnie tylko kompaktem, pozniej kupilem sobie Canona A40 i troche bardziej sie tym wszystkim zainteresowalem. Teraz czekam na Sony F717 i moze sie to hobby rozwinie ;) Mam nadzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ołć sorry....mistake :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Może fotografia to nie jest moje hobby ale wole starego dobrego zenita niż aparat "przyłóż do oka". Z Zenita wychodzą naprade ładne zdjęcia. Co do cyfrówek to można kupić lustrzanke cyfrową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 tez tak mowilem ale w tym canonie uzywam trybu manulanego a nie auto wiec to prawie jak zenit....a dlatego zmienilem aparat bo zenit wazy 10 razy wiecej niz to... tylko dlatego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 hmmm tego zenita na 2 zdjeciu mam jeszcze w domu (CHYBA) :D ale fotografia mnie jakos niepociaga :D ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 No i optyka - szerszy wybór. Ja sam zaczynałem od 12xp :D:D Potem miałem Eosa300 a potem bida złapała :( I tak teraz mam tylko swój stary idioten kamera. A co do cyfrówek - lepsiejsze modele dają możliwość ręcznego nastawiania parametrów ekspozycji :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja caly czas prouj swoich sil w fotografii. NIestety jest to calkie drogie hobby. Ostatkiem srodkow zakupilem Nikona F80 z 2 obiektywami + statyw i narazie tym sie bawie. Z czasem mysle o jakiejs lampie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja mam Minolte za 1500zl i Tele obiektyw za 800zl i zdjecia sa perfekcyjne. Ale i tak zmieniam na cyfraka, tez minolty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja mam Minolte za 1500zl i Tele obiektyw za 800zl i zdjecia sa perfekcyjne. Ale i tak zmieniam na cyfraka, tez minolty :wink:Och cudownie!! Za 1500 + 800. Można kupić sprzę za 200 i robić dobre zdjęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja mam Minolte za 1500zl i Tele obiektyw za 800zl i zdjecia sa perfekcyjne. Ale i tak zmieniam na cyfraka, tez minolty :wink:Och to_slowo_zostalo_wyklete_z_tego_forum!! Za 1500 + 800. Można kupić sprzę za 200 i robić dobre zdjęcia To nie ja jestem maniakiem tylko moj ojciec.. ja chcialem odrazu cyfraka za te 1500 zeta. Zreszta i tak wolalbym ta kase na kompa wydac :P Aha ... i za 200zl to zrobisz gow** a nie zdjecie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja mam Minolte za 1500zl i Tele obiektyw za 800zl i zdjecia sa perfekcyjne. Ale i tak zmieniam na cyfraka, tez minolty :wink:Och to_slowo_zostalo_wyklete_z_tego_forum!! Za 1500 + 800. Można kupić sprzę za 200 i robić dobre zdjęcia To nie ja jestem maniakiem tylko moj ojciec.. ja chcialem odrazu cyfraka za te 1500 zeta. Zreszta i tak wolalbym ta kase na kompa wydac :P Aha ... i za 200zl to zrobisz gow** a nie zdjecie ;] Moge sie założyć ze nie rozroznisz zdjecia z aparatu za 200zl a za kilka k (mowie o lustrzankach i dobrym fotografie) a cyfraki (te tansze) są dobre na imprezy :P ps. a robiliscie kiedys samemu odbitki w ciemni ? To jest dopiero fajne, nie to co "print" w komputrze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Neon -> Oj stary, stary.... Jak umiesz dobrze robić fotki to nawet camerą obscurą dobre zrobisz. Mam o tym pewne pojęcia bo u mnie z lekka zakrawa na maniactwo. Zobacz to zdjęcie: http://www.digart.pl/details.php?id=26333 Takie zdjęcie można zrobić Zarówno Eosem3, Dynaxem5 jak i Zenitem "kosmicznym" (ET) kosmo -> kiedyś razem ze starszym robiłem - super sprawa. Całe noce siedzieliśmy w ciemni (czyli w łazience ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Mnie fotografia troche interesuje - ale mam cyfraka slabego no to se moge porobic - ale czasem... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Ja posiadam Zenita 412DX i Canona EOS 300 Na którego pracowałem pół roku... I Fotografia to wg. mnie pewien sposób na życie... Ja nie wyobrażam se miesiąca bez ani jednej rolki filmu do wywołania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 AKa - "zyje" tak jak ty.... w.g. mnie fotografia to inne spojrzenie na swiat i jest ono cudowne... mozna pokazac ile pieknych rzeczy jest w tym szarym swiecie... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P0Z Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Ile dales za canona eos 300? (sam korpus) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 AKa - "zyje" tak jak ty.... w.g. mnie fotografia to inne spojrzenie na swiat i jest ono cudowne... mozna pokazac ile pieknych rzeczy jest w tym szarym swiecie... :roll:Dokładnie. Poza tym można uchwycić rzadkie momenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 mam mt412 esusa za 560 i tesh ladne zdjecia wychodza:) tylko ze mimo lampy blyskowej kijowe wychodza w ciemnych [tak srednio ciemnych] pomieszczeniach .. poza tym polecam tego cyfraka , 3,1 mpix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 MAcie jakieś swoje zdjęcia w sieci?? Ja się na początek jednym fotoskiem podziele z Wami: http://www.digart.pl/details.php?id=25180 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Najbardziej mi sie ten ptak ze skrzydlami podoba 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 A to?? http://www.digart.pl/details.php?id=26333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 jesli mam byc szczery to chyba slaba jakosc SKANU...bo to skanowane tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Taaaa. Skan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Cos tam mam kilka... http://www.plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=7658 Canonem A40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 nom nawet nawet :) ja woich niemoge pokazac bo niemam skanera ale musze sie pochwalic ze wygralem 4 ( dwa 2 miejsca i 2 trzecie miejsca) konkursy ogolno polskie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Ladnie, jakies wieksze info o tych konkursach mozesz podac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja mam jakas tam konice z zapackana matowka (chba tak to sie nazywa) i qpe obiektywow do niej a moj wojek ma jakas cyfrowa minolte za 20k i jeszcze wiaksza qpe obiektywow :D fotografia mnie nigdy nie pociagala ale w rodzinie sa zdolni fotografowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 1 . Konkurs fizyczny organizowany przez miasto Warszawa dla ludzi z calej polski 2. Konkurs Przyrodniczy 3. Konkurs Wojewodzki 4. Konkurs na najlepsza obserwacje przyrody , chemii i fizyki otaczajacej Nas.... (to bylo glupie...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Cos tam mam kilka... http://www.plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=7658 Canonem A40 moze ja tez tam dolacze i zaszpanuje moimi fotami (joke) .. :) ale nie ma tam imponujacych fotek ... a taka z efektami z aparatu np b&w i fajna fota ... to jest to mam takie dwa serio godne uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...