Skocz do zawartości
kikus

Fotografia - cudo a zarazem super odzwieciedlenie !!

Rekomendowane odpowiedzi

tez tak mowilem ale w tym canonie uzywam trybu manulanego a nie auto wiec to prawie jak zenit....a dlatego zmienilem aparat bo zenit wazy 10 razy wiecej niz to... tylko dlatego...

No nie gadaj że działasz na manualu. Bo jeżeli faktycznie tak robisz to nie widzę potrzeby zmieniania z zenitha. W Canonie masz pewnie obiektyw 28-90 f/4-4,5 a w zenicie miałeś 50mm 2,8 pewnie więc światelko sporo lepsze.

A co do wagi to im cięzszy aprat tym lepsza stabiliacja zdjęcia. Dociążonym apratem nie robisz nieprzewidzianych ruchów. A i zenith jakiś bardzo ciężki nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmn..fajne tylko takie bez tamtu... sorry ale mowie szczerze....

czym robiles?

Czuje się zaszczycony, a co do tematu to czy ja wiem...

"Krajobrazy libiąskiego przedmieścia"

(PS. Libiąż - patrz pilot.pl, www.libiaz.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sid , przy robieniu zdjęc staraj się znaleźć coś ciekawego , odpowiednio skadrować ( tzw. złote punkty) i mając odpowiednie swiatło rób dopiero fotę.

Ja rozumiem że tylko się bawiłeś ale kilka rad nigdy nie zaszkodzi. Na przyszłość efkty zabawy powinny być ciekawsze.

Z tej strony którą podałeś zaciekawiła mnie tylko jedna fotka ( ta z drogą) trochę szkoda że zrobiłeś ją z przewodami ale jest całkiem przyjemna.

A temat zdjęcia to coś co można zauwaźyć na zdjęciu nie znając intencji autora ,przynajmniej tak mi się wydaje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mutos , wczoraj nie działały twoje linki.

A co do nocnych bez statywu to ciężka sprawa. Zawsze można lampą dopalić ale traci się te fajne kolorki :/

Pozatym niewielu ludzi potrafi prosto utrzymać aprat przy czasie 2-3s.

Może powini wypuścić jakieś urządzenie treningowe dla fotografów? Ja bym się na coś takiego pisał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy myślą że to pozowane zdjęcie a zaręczam że tak nie było. Przed moim apratem uciekają wszyscy jak tylko zobaczą że coś kobinuję. Żeby zrobić to zdjęcie cały dzień straszyłem wszystkich aparatem , potem jak się przyzwyczaili i nadarzyła się okazja to wyłączyłem dzwięk w aparacie (to piszczenie przy AF) przełączyłem na manualny focus i cichutko sobie sieknąłem.

Może koleś widział ze się szykuję, może nie ale zdjęcia się raczej nie spodziewał.

On naprawdę się wczuł w mapę :]

Zastanawiam się tylko czemu na plfoto dali jemu najniższą notę z możliwych , tymbardziej że widziałem już typowe zdjęcia rodzinne z małpy oceniane wyżej.

Chyba komuś musiałem wejść w parade ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi