Dzi@dzi@ Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Mam nagrywarke LiteON 48x24x48 (LTR 48246S) nie mam ja nawet roku a juz cos niechce nieraz nagrywac Jest tak ze nieraz plyta sie nagra a nieraz nawet nie ruszy tylko stoi na 0%. Z plytkami CD-RW nie ma problemu, normalnie sie nagrywaja. Tylko z CD-R sa problemy i to niewiem z jakiego powodu tak sie dzieje, przedtem bylo wszystko ok. A moze jakies sterowniki sa bo nie instalowalem zadnych ..?...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Nie ma na co czekac, tylko wymieniac na gwarancji - po zgloszeniu usterki nie powinno byc problemu. Co do przyczyny to LiteON nie jest rewelacyjna firma i produkuje "nierewelacyjne" nagrywarki, ktore po jakims czasie padaja :) Po 7 latach wspolpracy z firma TEAC polecam na przyszlosc sprzet wlasnie od nich. Sterownikow do nagrywarki sie nie instaluje :D, sa w systemie zazwyczaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 co do wypowiedzi Mizc calkowicie sie nie zgadzam co do tego ze liteon nie jest dobra firma jest 1 z 2 jak dla mnie najepszych a 2 to LG. A co do watku to wgraj najnowszy firmware, zainstaluj stery od plyty glownej jak masz VIA to 4in1, wlacz DMA, zobacz jak masz podlancznoa nagrywarke, najlepiej jak na drugiej tasmie bedzie, a na pierwszej bedzie dysk twardy, w ostatecznosci wgraj stery ASPI. i przetedtoj nagrywanie na markowej plycie polecam Verbatim. wiecej info na http://forum.cdrinfo.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Nie ma na co czekac, tylko wymieniac na gwarancji - po zgloszeniu usterki nie powinno byc problemu. Co do przyczyny to LiteON nie jest rewelacyjna firma i produkuje "nierewelacyjne" nagrywarki, ktore po jakims czasie padaja :) Po 7 latach wspolpracy z firma TEAC polecam na przyszlosc sprzet wlasnie od nich. Sterownikow do nagrywarki sie nie instaluje :D, sa w systemie zazwyczaj. Zgadzam sie z tobą w 100% a ja tylko moge polecić swoją wypalare LG- naprawdę dobra i jak narazie hula pięknie (do cd-romów LG niema nawet co porónywać,nagrywara LG to już całkiem inna klasa sprzętu) P.S Hmm...??? ciekawe czemu kolejny topic o wadliwej/uszkodzonej/zepsutej nagrywarce jest właśnie o Lite-On a większoc forumowiczów twierdzi że to najlpesze wypalarki a LG to shit a niewidzialem jescze ani jednego topicu z walniętą wypalarką LG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 P.S Hmm...??? ciekawe czemu kolejny topic o wadliwej/uszkodzonej/zepsutej nagrywarce jest właśnie o Lite-On a większoc forumowiczów twierdzi że to najlpesze wypalarki a LG to shit a niewidzialem jescze ani jednego topicu z walniętą wypalarką LG. Może dlatego, że LiteOn'a ma kilka razy więcej forumowiczów niż LG ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...