Skocz do zawartości
Dzi@dzi@

Problem z nagrywarką !

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nagrywarke LiteON 48x24x48 (LTR 48246S) nie mam ja nawet roku a juz cos niechce nieraz nagrywac Jest tak ze nieraz plyta sie nagra a nieraz nawet nie ruszy tylko stoi na 0%. Z plytkami CD-RW nie ma problemu, normalnie sie nagrywaja. Tylko z CD-R sa problemy i to niewiem z jakiego powodu tak sie dzieje, przedtem bylo wszystko ok.

A moze jakies sterowniki sa bo nie instalowalem zadnych ..?...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma na co czekac, tylko wymieniac na gwarancji - po zgloszeniu usterki nie powinno byc problemu. Co do przyczyny to LiteON nie jest rewelacyjna firma i produkuje "nierewelacyjne" nagrywarki, ktore po jakims czasie padaja :) Po 7 latach wspolpracy z firma TEAC polecam na przyszlosc sprzet wlasnie od nich. Sterownikow do nagrywarki sie nie instaluje :D, sa w systemie zazwyczaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wypowiedzi Mizc calkowicie sie nie zgadzam co do tego ze liteon nie jest dobra firma jest 1 z 2 jak dla mnie najepszych a 2 to LG.

A co do watku to wgraj najnowszy firmware, zainstaluj stery od plyty glownej jak masz VIA to 4in1, wlacz DMA, zobacz jak masz podlancznoa nagrywarke, najlepiej jak na drugiej tasmie bedzie, a na pierwszej bedzie dysk twardy, w ostatecznosci wgraj stery ASPI. i przetedtoj nagrywanie na markowej plycie polecam Verbatim. wiecej info na http://forum.cdrinfo.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma na co czekac, tylko wymieniac na gwarancji - po zgloszeniu usterki nie powinno byc problemu. Co do przyczyny to LiteON nie jest rewelacyjna firma i produkuje "nierewelacyjne" nagrywarki, ktore po jakims czasie padaja :) Po 7 latach wspolpracy z firma TEAC polecam na przyszlosc sprzet wlasnie od nich. Sterownikow do nagrywarki sie nie instaluje :D, sa w systemie zazwyczaj.

Zgadzam sie z tobą w 100% a ja tylko moge polecić swoją wypalare LG- naprawdę dobra i jak narazie hula pięknie (do cd-romów LG niema nawet co porónywać,nagrywara LG to już całkiem inna klasa sprzętu)

P.S Hmm...??? ciekawe czemu kolejny topic o wadliwej/uszkodzonej/zepsutej nagrywarce jest właśnie o Lite-On a większoc forumowiczów twierdzi że to najlpesze wypalarki a LG to shit a niewidzialem jescze ani jednego topicu z walniętą wypalarką LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S Hmm...??? ciekawe czemu  kolejny topic o wadliwej/uszkodzonej/zepsutej nagrywarce  jest  właśnie o  Lite-On a większoc forumowiczów twierdzi że to najlpesze wypalarki a LG to shit a niewidzialem jescze ani jednego topicu z walniętą wypalarką LG.

Może dlatego, że LiteOn'a ma kilka razy więcej forumowiczów niż LG ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...