Skocz do zawartości
borowy

Nagrywarka DVD Liteon 401s

Rekomendowane odpowiedzi

Na twoim miejscu zastanowiłbym sie nad kupnem nagrywarki DVD-R(W),

o wiele tansze nośniki, kompatybilne prawie ze wszystkimi odtwarzaczami stacjonarnymi.......no ale twój wybór.

Osobiście posiadam TOSHIBE 5002K i jestem bardzo zadowolony :):):).

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem w piątek TEAC DVD+/-RW DV-W50DK - BOX i to jest to, postaw na multiformat bo zawsze masz wybór standaru nagrywania. Nagrywarek +/- jest coraz więcej a co do cen to niestety troszkę droższe ....

Testu sprzętu który podałeś jeszcze nie znalazłem ale w miarę mozliwości jeszcze się odezwę 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem tego LITEON-a LDW-401S ponad miesiąc temu w Komputroniku. Patrząc na jego cenę dzisiaj - to trochę przepłaciłem, bo dałem za niego 800 zł.

ALE JESTEM BARDZO ZADOWOLONY.

Używam jej do archiwizacji różnych danych i prędkość x4 przy +RW jest rewelacyjna. O takiej prędkości przy -RW możesz zapomnieć.

Na dodatek zwykłe CD-R nagrywa z prędkością x40.

Porównując ją do innych nagrywarek DVD to jej osiągi PRZY JEJ CENIE są rewelacyjne.

Najnowszy Plextor 708 będzie miał podobne parametry ale bankowo będzie kosztował panad 1200 zł.

A co do kompatybilności ze stacjonarnymi DVD to jeżeli masz stary model to będzie miał problemy i z +R oraz -R, a nowy model poradzi sobie bez problemu z każdym formatem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...