Skocz do zawartości
Krzpac

Która firma produkuje najlepsze płyty główne ?

Ktora firma produkuje najlepsze plyty glowne ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ktora firma produkuje najlepsze plyty glowne ?

• Abit
      18
    • Asus
      21
    • Shuttle
      6
    • Microstar
      12
    • ECS
      6
    • Gigabyte
      8
    • Soltek
      6
    • Epox
      22
    • nie mam zdania lub inna (podaj jaka)
      4

Rekomendowane odpowiedzi

nigdy nie mialem niczego co by nie bylo na intelu wiec nie bede sie wypowiadal na inne rzeczy ale kilka generacji asusow byly swietne na abicie tez sie nie zawiodlem ogladalem takze gigabyte'a oraz dfi i tez byly dobrze zrobione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to kwestia konkretnego modelu. Wg. mnie kupujac w ciemno tylko na Asusie czlek sie raczej nie zawiedzie. Dokonujac jednak swiadomego wyboru zawsze Asusowi mozna przeciwstawic chocby jeden model tej reszty, ktory bedzie lepszy.

Inna sprawa to sa wpadki producentow, kazdy chyba ja mial a znacie spieprzonego Asusa?

Spierzonego to moze nie ale cien,kiego to TAK! A7M266 shit jakich malo! nawet zmiany mnoznika nie mial!.

Ta plytka to rzeczywiscie shit. Tylko ze to bylo bardziej swiadome niz przypadek (tak mi sie wydaje). Chodzi mi jednak bardziej o np. Solteka, po jednym z najlepszych w swojej klasie DRV4, slaby DRV5. O Epoxie nie wspominajac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to kwestia konkretnego modelu. Wg. mnie kupujac w ciemno tylko na Asusie czlek sie raczej nie zawiedzie. Dokonujac jednak swiadomego wyboru zawsze Asusowi mozna przeciwstawic chocby jeden model tej reszty, ktory bedzie lepszy.

Inna sprawa to sa wpadki producentow, kazdy chyba ja mial a znacie spieprzonego Asusa?

Wkoncu ktos napisal cos madrego, Abit mial wpadke , Epox mial wpadke , a Asus zawsze dziala , i to tego jezeli wychodzi nowy proc jakis nowy dodatek Asus dziala najszybciej , ma najlepsze wsparcie i takie inne drobnostki ktore sa wazne dla uzytkownika ( np ile firm wypuscilo juz biosy do nowych AMD XP SFF , jak narazie sa tylko Asus i dwa modele MSI . Inne firmy tez sa ok , ale Asus to Asus , biorac pod uwage pare lat Asus zawsze jest w czolowce , nie mowie ze poszczegolne modele sa najszybsze , ale w ciemno mozna kupic nawet ta plyte Asusa na sisie za 350 zl . Inne firmy tez sa suuper i nie twierdze ze sa gorsze , ale chwile bym pomyslal bym nad ich zakupem .

A....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkoncu ktos napisal cos madrego, Abit mial wpadke , Epox mial wpadke , a Asus zawsze dziala , i to tego jezeli wychodzi nowy proc jakis nowy dodatek Asus dziala najszybciej , ma najlepsze wsparcie i takie inne drobnostki ktore sa wazne dla uzytkownika ( np ile firm wypuscilo juz biosy do nowych AMD XP SFF , jak narazie sa tylko Asus i dwa modele MSI . Inne firmy tez sa ok , ale Asus to Asus , biorac pod uwage pare lat Asus zawsze jest w czolowce , nie mowie ze poszczegolne modele sa najszybsze , ale w ciemno mozna kupic nawet ta plyte Asusa na sisie za 350 zl . Inne firmy tez sa suuper i nie twierdze ze sa gorsze , ale chwile bym pomyslal bym nad ich zakupem .

A....

muszę się z tobą zgodzić - asus to asus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak zapomnialem o Shuttle :lol: :lol: :lol:

A przeciez mialem ja 4 lata w kompie i nigdy nie sprawila mi najmniejszego problemu, az dziwne ale prawdziwe. Przetrzymala nawet wyjecie modemu w czasie pracy kompa i zadnego bledu nie bylo :)

Wiec jest warta polecenia, ale nie wiem jakie teraz ta firma plyty produkuje ale raczej nie zeszla na psy :wink:

Ale i tak Asus i Epox lepszy :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś z Was miał taki wynalazek jak ARISTO (swego czasu mówiło się, że to dość udana poróbka ASUS-a)?? A do tego jeszcze torpeda w postaci IDT WinChip :roll: Bo ja takie miałem jakies 5 lat temu i dziala to do dzis u ojca kumpeli.... A chwilowo to mam drugie MSI ale kupując następną płytkę zastanowie się jeszcze nad Epoxem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sobote nabylem 8k3a i przez 10 minut myslalem ze epox produkuje najlepsze plyty, ale trzeci raz sie juz nie uruchomila....

blad C1h - blad pamieci.....

sorry ze tak pozno ale nei bylo mnie tu troszke wiec...

wlasnei zauwazylem ze epox'y maja problemy z pamieciami ja np. ostatnio przez dluzszy okres czasu mialem C3h (wymienilem pamieci i cyka - chociarz raz ju zto mialem znowu - albo mam tendencje do przypalania ramu albo jakies badziewia qpuje :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A znow czegos nie dopisalem !

Super micro robi jedne z najlepszych plyt na swiecie !

I przy nich msi / epox i inni to kaszana :(

Hehe ale nie wszyskim potrzebna plyta pod 4 xeony p4 :) i kilka giga ramu :)

A jak ktos by chcial poogladac to prosze : www.supermicro.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

O to taka jedna z gorszych plytek do zastosowan domowych !

Dual Intel® Xeon™ processors up to 2.40GHz and faster with 512K L2 cache

Up to 16 GB ECC registered DDR-200

I takie inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos musi ciagle dawac posty z ktorych robi sie w rezultacie wielka klutnia ! Juz takich ostatnio bylo sporo !

Człowieku !!!

A po co jest forum ?

Wyobraź sobie to forum bez kłutni czy ostrych dyskusji, zaraz by sie tu rzadko zrobiło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys ktos  mi powiedzial ze wszystkie plyty zaczynajace sie na A... sa najlepsze na swiecie , ale ja jeszcze dodam dwie plyty spod literki E.......

Pare jest jeszcze bardzo dobrych firm , i szkoda ze takiej rywalizacji nie ma w innych podzepolach do kompow . 

Arek

czyli ECS :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku !!!

A po co jest forum ?

Wyobraź sobie to forum bez kłutni czy ostrych dyskusji, zaraz by sie tu rzadko zrobiło

Zadkie to wiesz co moze byc !

A bez klutni bylo by lepiej ! No ale jak ktos ma jakies bazarowe instynkty no to ja nic nie poradze ! Tam sie klucic !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku !!!

A po co jest forum ?

Zadkie to wiesz co moze byc !

A bez klutni bylo by lepiej ! No ale jak ktos ma jakies bazarowe instynkty no to ja nic nie poradze ! Tam sie klucic !

Ja Ciebie nie obrażam !

Poza tym wydaje mi sie ze naprawde bez kłótni nie było by tego forum.

A na bazar to Ty możesz sobie iść sie wymądrzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ja cie obrazam !

Poprostu ciagle klutnie sa do doopy ! Jaki to ma sens !

Rozumiem rzeczowa rozmowa ! ale nie glupie klucenie sie bo i tak sie niczego nie wywalczy !ty nie kupisz amd ja nie kupie intela (przyklad)

Wiec po co to ?

Ps. Ten temat zamknolem w drugim poscie wiec nie wiem po co to wygrzebujesz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ja cie obrazam ! 

Poprostu ciagle klutnie sa do doopy ! Jaki to ma sens ! 

Rozumiem rzeczowa rozmowa ! ale nie glupie klucenie sie bo i tak sie niczego nie wywalczy  !ty nie kupisz amd ja nie kupie intela (przyklad) 

Wiec po co to ? 

Ps. Ten temat zamknolem w drugim poscie wiec nie wiem po co to wygrzebujesz ?

okej okej, wiecej sie nie odezwe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie porównania co forum "kłótniowe" :)

sam używam MSI powiem fajna płyta nawet, inne poje typy to Abit, ASUS, Epox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys ktos  mi powiedzial ze wszystkie plyty zaczynajace sie na A... sa najlepsze na swiecie , ale ja jeszcze dodam dwie plyty spod literki E.......

Pare jest jeszcze bardzo dobrych firm , i szkoda ze takiej rywalizacji nie ma w innych podzepolach do kompow . 

Arek

czyli ECS :)))

Chyba dla ciebie mi chodzilo o Epoxa I Enmica :) zreszta jestdna firma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam adminowi tego forum poprostu obok Hardware&Podkrecanie i Software postawic Porownania (na przyklad, bo nazwe mozna zmienic) 

Co o tym sadzicie?

jestem za... kazdy bedzie chwalil swoj sprzet :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...