ParanoiK Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 co to jest to: 'sqrt(delta) ?? BLANTMEN - jak (jesli :wink: ) zdasz na 5 to napisz co bylo... az sie boje :) C++ masz opanowany perfect? 'sqrt(delta)' -> pierwiastek z dlety. A C ++ myśmy wogóle nie ruszali. Za to mam opanowanego Visuala, Html'a i teraz właśnie tłuke algorytmy 8) Ja licze właśnie na 5 z infy :P Hmm... visuala bym nie zaliczał do języków programowania, html'a na pewno nie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qpa111 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 funfel - dzieki, to mi sie przyda choc jak narazie nie rozumiem chocby co to delta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuchras Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Hmm... visuala bym nie zaliczał do języków programowania, html'a na pewno nie ;] Pacziemu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Offtopic : Heh... ale już stary jestem ... no może delte to bym i znalazł i pochodną funkcji policzył .. a pomyśleć że 1,5 roku temu i wielokrotna całka nie była problemem .. skleroza nie choroba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 funfel - dzieki, to mi sie przyda choc jak narazie nie rozumiem chocby co to delta ;) no to zamiast delta (taki znaczek - trojkacik) podstaw sobie np. z :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 co to jest to: 'sqrt(delta) ?? BLANTMEN - jak (jesli :wink: ) zdasz na 5 to napisz co bylo... az sie boje :) C++ masz opanowany perfect? 'sqrt(delta)' -> pierwiastek z dlety. A C ++ myśmy wogóle nie ruszali. Za to mam opanowanego Visuala, Html'a i teraz właśnie tłuke algorytmy 8) Ja licze właśnie na 5 z infy :P Hmm... visuala bym nie zaliczał do języków programowania, html'a na pewno nie ;] żebyś sie nie zdziwił akurat dzisiaj przychodze na zajecia z infy i profesor mowi: no to macie 3 tyg. na opanowanie nowego jezyka programowania jakim jest HTML, przyjdziecie napiszecie jakas prosta stronke i git (no offence to prof.) BTW. BiAłY jakim ty podrecznikiem jedziesz akurat co do dnia, godziny mam to samo na zajeciach z matmy tzn. jednomiany, wzory viete`a noi ukochane zadania optymalizacyjne - klasa IILO Oficyna Edukacyjna K. Pazdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 co to jest to: 'sqrt(delta) ?? BLANTMEN - jak (jesli :wink: ) zdasz na 5 to napisz co bylo... az sie boje :) C++ masz opanowany perfect? 'sqrt(delta)' -> pierwiastek z dlety. A C ++ myśmy wogóle nie ruszali. Za to mam opanowanego Visuala, Html'a i teraz właśnie tłuke algorytmy 8) Ja licze właśnie na 5 z infy :P Hmm... visuala bym nie zaliczał do języków programowania, html'a na pewno nie ;] żebyś sie nie zdziwił akurat dzisiaj przychodze na zajecia z infy i profesor mowi: no to macie 3 tyg. na opanowanie nowego jezyka programowania jakim jest HTML, przyjdziecie napiszecie jakas prosta stronke i git (no offence to prof.) BTW. BiAłY jakim ty podrecznikiem jedziesz akurat co do dnia, godziny mam to samo na zajeciach z matmy tzn. jednomiany, wzory viete`a noi ukochane zadania optymalizacyjne - klasa IILO Oficyna Edukacyjna K. Pazdro No ja tak jak pisałem klasa z rozszerzonym: angielskim, matematyką i informatyką, książka (podręcznik + zbiór zadań): "Podręcznik do liceów i techników klasa II" Krzysztof Kłaczkow, Marcin Kurczab i Elżbieta Świda. Ps: Co ja będę p.i.erdzielił :P, taka czerwona od Pazdro :D :lol: Pozdrawiam i widze, że mam na kogo liczyć jak nie będę mógł zrobić jakiegoś zadania :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 PS: Nie chciało mi się edytować posta, a i tak licznika nie ma, więc :): - odnośnie daty realizacji materiału z matmy (zgodność co do godziny i dnia) to może ciebie uczy ten sam nauczyciel? :lol: ;), szczerze mówiąc podejrzewam swoją matematyczke o zdolności nadprzyrodzone :P (często wychodzi z sali) może potrafi się szybko przemieszcząć? albo zatrzymywać czas ? :P Prawie jak w X-files. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Jak piszecie takie algorytmiki to pewnie szalejecie w Turbo Pascalu.Oj, to były czasy..... Mnie tam programowanie nie kręci, ale w sumie przydatna rzecz. No ale takie algorytmy to tylko miło powspominać, potem sie zaczną nieźle popier.... rzeczy. :):):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 co to jest to: 'sqrt(delta) ?? BLANTMEN - jak (jesli :wink: ) zdasz na 5 to napisz co bylo... az sie boje :) C++ masz opanowany perfect? 'sqrt(delta)' -> pierwiastek z dlety. A C ++ myśmy wogóle nie ruszali. Za to mam opanowanego Visuala, Html'a i teraz właśnie tłuke algorytmy 8) Ja licze właśnie na 5 z infy :P Hmm... visuala bym nie zaliczał do języków programowania, html'a na pewno nie ;] HTML na pewno nie jest językiem programowania. Visual basic jest językiem skryptowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 co to jest to: 'sqrt(delta) ?? BLANTMEN - jak (jesli :wink: ) zdasz na 5 to napisz co bylo... az sie boje :) C++ masz opanowany perfect? 'sqrt(delta)' -> pierwiastek z dlety. A C ++ myśmy wogóle nie ruszali. Za to mam opanowanego Visuala, Html'a i teraz właśnie tłuke algorytmy 8) Ja licze właśnie na 5 z infy :P Hmm... visuala bym nie zaliczał do języków programowania, html'a na pewno nie ;] HTML na pewno nie jest językiem programowania. Visual basic jest językiem skryptowym. co do HTML to sie zgodze, ale z Visual Basic'iem rozne zrodla podaja inaczej :) , np. TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 No nie wiem czy język który praktycznie pozwala tylko na wstawianie gotowych komponentów w które praktycznie nie da się ingerować da się nazwać językiem programowania. Ale nie róbmy flame'a bo dla vb nie ma sensu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qpa111 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mhm... a mielisci juz tw. Bezoute`a? mam to w zeszycie z kolka mat. z 2 gim :D tr. pascala tez jest. o i nawet delta !!! mam napisane ze sa 2 rozw. takiego algorytmu: delta i ax^2=- c/a :D ale jak sie sama delte oblicz to juz nie mam :/ pewnie nie chcialo mi sie cohdzic na kolko... eh ... teraz wiem po co chodzilem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Witam!! To widze ze z tymi trojmianami i algorytmami to jakas lypa u was... Ja trojmian kwadratowy poznalem w IIIgim, jestem w I LO i wypas. Jakim cudem mogliscie tego nie mieC?? :P sorki, ale musialem sie pochwalic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qpa111 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Scibi - no wies... w programie III gim. nie ma funkcji trygonometrycznych a ja je mialem, tak jak Ty miales trojmian kw... ja sie mecze z udowodnieniem rownowaznosci implikacji... jesli sobie nie poradze to wrzuce scan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 PS: Nie chciało mi się edytować posta, a i tak licznika nie ma, więc :): - odnośnie daty realizacji materiału z matmy (zgodność co do godziny i dnia) to może ciebie uczy ten sam nauczyciel? :lol: ;), szczerze mówiąc podejrzewam swoją matematyczke o zdolności nadprzyrodzone :P (często wychodzi z sali) może potrafi się szybko przemieszcząć? albo zatrzymywać czas ? :P Prawie jak w X-files. masz we mnie swego brata :D (a tak przy okzaji to chodze do IILO w Zawierciu, zawsze byłem ciekaw czy znajdzie sie ktos z tej budy na forum, raz byl koles ale ksywki nie pamietam :? ) Mówiąc o trójmianie kwadratowym to moge powiedziec tyle ze w gim. to mialem to tylko na zajeciach nadobowiazkowych czyt. na kółkach z matmy, a ksiazke ktora w ówczasie ciagnelismy na normalnych lekcjach to nie bylo byle co, jakas blekitna matematyka czy cosik takiego...( a tam chyba tegto nie bylo) BTW. BiAły szykuj sie na sprawdzianik u mnie już prof. zapowiedziała tzw. 45 minutowa kartkoweczke... 8) :twisted: :twisted: :roll: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 PS: Nie chciało mi się edytować posta, a i tak licznika nie ma, więc :): - odnośnie daty realizacji materiału z matmy (zgodność co do godziny i dnia) to może ciebie uczy ten sam nauczyciel? :lol: ;), szczerze mówiąc podejrzewam swoją matematyczke o zdolności nadprzyrodzone :P (często wychodzi z sali) może potrafi się szybko przemieszcząć? albo zatrzymywać czas ? :P Prawie jak w X-files. masz we mnie swego brata :D (a tak przy okzaji to chodze do IILO w Zawierciu, zawsze byłem ciekaw czy znajdzie sie ktos z tej budy na forum, raz byl koles ale ksywki nie pamietam :? ) Mówiąc o trójmianie kwadratowym to moge powiedziec tyle ze w gim. to mialem to tylko na zajeciach nadobowiazkowych czyt. na kółkach z matmy, a ksiazke ktora w ówczasie ciagnelismy na normalnych lekcjach to nie bylo byle co, jakas blekitna matematyka czy cosik takiego...( a tam chyba tegto nie bylo) BTW. BiAły szykuj sie na sprawdzianik u mnie już prof. zapowiedziała tzw. 45 minutowa kartkoweczke... 8) :twisted: :twisted: :roll: :evil: Nie chodze do twojej budy :D :cry:, i jak byś kurde zgadł ostatnio miałem kartkówke :? w piątek poszło mi chu**** bo dała rzeczy które były na początku roku a ja sobie tego nie powtórzyłem :?, przecież kartkówki można robić z 3 ostatnich lekcji mada faka :?. Normalnie jak dostane 2 to będzie dobrze :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszczu Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 siema Fireman :lol: Martin chyab był ale on siedział na tym moment jak to sie nazywa lista dyskusyjna??? o btw. no to książka indento mamy :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 siema Fireman :lol: Martin chyab był ale on siedział na tym moment jak to sie nazywa lista dyskusyjna??? o btw. no to książka indento mamy :D :D :D zgadza sie miszczu :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 OK. Dzisiaj oddaje ten algorytm kolesiowi ... Tak wygląda wersja finalna (jeszcze z poprawkami bo nie chciało mi się tego na nowo rysować) http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=368009 Jestem ciekaw co na to nasz kolo ... Napiszę później co powiedział :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Swoją drogą Najbardziej Zaawansowany Edytor Graficzny Świata posiada jednak taką opcję jak 'gumka' ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 echhh... Zaczyna sie semestr. Chcialem sobie przypomniec C++... efekty nizej: #include <math.h>#include <iostream.h>#include <ctype.h>#include <conio.h>double delta; //zmiennedouble a,b,c; //zmiennedouble x,x2; //zmiennevoid main(){ //glowna funkcjado { clrscr(); //petla jecze raz (N konczy)cout<<"Podaj wspolczynniki:n"; //Wprowadanie danychcout<<" a= ";cin>>a;cout<<" b= ";cin>>b;cout<<" c= ";cin>>c;delta=b*b-4*a*c; //Liczenie deltycout<<"Delta: "<<delta<<endl;if(a==0){ cout<<"A rowne zero... [ciach!]"; // :wink: Tweak addicted :D } else if(delta<0) cout<<"nnBrak rozwiazan w R"; else if(delta==0){ x=-b/(2*a); cout<<"nnJedno rozwiazanie: "<<x; } else {x=(-b-sqrt(delta))/(2*a); //Primary pierwiastekx2=(-b+sqrt(delta))/(2*a); //Secondary pierwiastekcout<<"nnDwa rozwiazania:n"<<x<<"n"<<x2; //Wypisywanie 1. i 2. pierwiastka rownania}cout<<"n jeszcze raz? (N aby zakonczyc)"; //koniec petli (N konczy)} while (tolower(getch()) != 'n');} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qpa111 Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 mhm... Was ist das [M]aRoo ??!! nie serio co ten program robi??? zle to nawet nie wyglada... ale i tak sie boje <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 co ten program robi???Oblicza wartosc trojmianu :D Ale to hmmm... beta :D albo nawet alfa, bo nie ma zabezpieczen, np przed wprowadzeniem tekstu, zbyt duzych (malych) wartosci itp. Spieszylem sie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Lepiej liczenie delty wstawić już po sprawdzeniu czy a != 0 ;] Taka mała optymalizacja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...