SoiYa Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Muszę dorwać jakiegokolwiek 0327 i wtedy go pomęczyć !! Obdzwoniłem wszystkich kumpli ale nikt nie miał takiej serii ;( szkoda że wcześniej nie zauważyłem tego topicu bo przeszło przez moje ręce jakichś 30 sztuk THORTONów 2000+ ale wtedy nie zwracałem uwagi na serię... buuuuuuuuuuuuu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 gadalem z kolesiem - mowi ze testowal kazdy procek na dwoch plytach asusie a7n i abicie nf7-s na abicie na 2.05V kazdy idzie na 2,5GHz na AC poparte testami a mi obiecal wyslac najlepszego za napiwek :) - wiec czekam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Tonic2, w kwestii Twojej prosby mam wrażenie,że trudno ją spełnić. Chodzi o to,że OPN nie potrafi poprawnie wykryć mojego proca. Dżinks polega na oznaczeniu. Jak wpiszę AXDC to wywala,że takiego nie ma. AXDA przyjmuje i wyświetla,ż eproc to... Thoroughbreed A- z tym ,że to nie jest zgodne z prawdą. Może mam za starą wersję progsa - jak masz najnoszą podaj link. No i nie mam jak wrzucić tu zdjęcia, bo własnej stronki nie posiadam, by dać link. Mam coraz większe odczucie,że miałem więcej niż farta przy kupnie tego proca. Rozpętałem burzę, a tu okazuje się, że nikomu nie udało się jeszcze dojść do 2,6 GHz na niskich napięciach. Żebym tylko mógł jeszcze spróbować odblokować cache...Niestety te naklejki... YOSHI, powtarzam jeszcze raz: mój proc jest brązowy, nie widać ścieżek, AXDC, AQXEA 0327 MPMW. Idź za moim przykładem przyjacielu i zniszcz te naklejki. Szczerze mówiąc wole 512 cache'u niż kawałek papieru w postaci stickera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 gadalem z kolesiem - mowi ze testowal kazdy procek na dwoch plytach asusie a7n i abicie nf7-s na abicie na 2.05V kazdy idzie na 2,5GHz na AC poparte testami a mi obiecal wyslac najlepszego za napiwek :) - wiec czekam :D 8O 8O 2.05V na AC ?!?!?!?!?!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 He, dobre to 2,05 V na AC. Ja nie sądzę by nawet Zalman sobie z tym poradził na dłuższą metę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 na 12V by dal rade mysle - on mowil ze testowal na: ZALMAN 7000ACu temp - ok 45 napięcie 2.05 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 na 12V by dal rade mysle - on mowil ze testowal na: ZALMAN 7000ACu temp - ok 45 napięcie 2.05 reczej nierealne,no chyba ze przy otwartym oknie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 jeszcze przy takim napieciu.... moj tez jest 0327VMPW i chodzil 200x12 @1,85, tylko ze cos z cachem namieszalem i co chwila zwisy byly, pewnie jakby sie powygrzewal to by poszedl 200x12,5 @~1,75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Nie ma wała, 45 C to niemożliwe. Przy takim napięciu... Chyba ,że idle i to parę minut po odpaleniu kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 No pany ale mi sie trafila dzisiaj perelka :) . Przyszla nowa dostawa 2000+ niewiele bo 5szt. i to teoretycznie slabe. Zachecil mnie kolorek jednego z nich wiec zaczalem go od niechcenia testowac, szlo calkiem niezle az przestalo w okolicach 2400mhz na AC-pozniej stawal sie niestabilny w prime95 wiec wzialem nastepnego i wystartowalem od momentu w ktorym poprzedni stal sie niestabilny. Ten poszedl na 2450mhz na tym samym napieciu (nie moglem dac wiecej bo temp w prime95 dochodzila do 65st.C). Trzy nastepne nawet nie zaladowaly winblowsa na 2450mhz wiec je sobie odpuscilem i zostalem przy drugim. Ten dopiero pokazal co potrafi :twisted: zabralem go do domku na testy z porzadnym chlodzeniem i skubaniec poszedl na 2660mhz STABILNIE W PRIME 95 :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Niemaciek: wiecej szczegolow - temperaturki, napiecia, FSB.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 205x13, napiecie 2V, temp full load 43st.C Jeszcze nie wygrzany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 ladnie kurde!! odblokuj mu jeszcze cache i jestes gosc!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Jak sie da to napewno, ciekawe tylko czy z odblokowanym cache bedzie sie krecil tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 jest tylko jeden sposob zeby sie przekonac... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Co prawda to prawda :) . Ale to juz nie dzisiaj, jutro trzeba rano wstac do pracy. Jak mi sie bedzie chcialo rozmontowywac WC to wezme ze soba proca i go powygrzewam w robocie, ewentualnie pokombinuje z odblokowaniem go i jutro wieczorem zapodam wyniki :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 NiemacieK: napisz przy okazji serie tego procka i tydzien 8) Bo zabieram sie za kupienie thortonika tylko ze u mnie maja jedynie 24 tydzien :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Powiem ci szczeze ze nie pamietam, poza tym w tym przypadku to chyba nie mialo wiekszego znaczenia bo testowalem 5szt. rozniacych sie tylko i wylacznie batchem i szly roznie (chociaz mysle ze na wodnym kazdy z nich powinien poleciec spokojnie 2500mhz). Jak cos to napisze za jakas godzinke :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Mój tam nie chciał nawet na 2400Mhz 2.0V do windowsa wchodzić :( Aż wkońcu przy 1100Mhz 1.9V nie bootował :( Gwarancje uwzględnili naszczęście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Oki Pany, chcieliscie serie to macie: AXDC2000DUT3C 9782037250068 AQXDA0324XPMW. Nie zdazylem dzisiaj go wymontowac z kompa wiec wygrzewania i odblokowywania dzisiaj nie bedzie :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Tonic2, w kwestii Twojej prosby mam wrażenie,że trudno ją spełnić. Chodzi o to,że OPN nie potrafi poprawnie wykryć mojego proca. Dżinks polega na oznaczeniu. Jak wpiszę AXDC to wywala,że takiego nie ma. AXDA przyjmuje i wyświetla,ż eproc to... Thoroughbreed A- z tym ,że to nie jest zgodne z prawdą. Może mam za starą wersję progsa - jak masz najnoszą podaj link. No i nie mam jak wrzucić tu zdjęcia, bo własnej stronki nie posiadam, by dać link. To prawda, starsze wersje nie wykrywają poprawnie Thortona, a najnowsza owszem, oto link : OPN 462 Czekam na tabelkę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Idź za moim przykładem przyjacielu i zniszcz te naklejki. Szczerze mówiąc wole 512 cache'u niż kawałek papieru w postaci stickera. To chyba nienajlepszy pomysł, właśnie na takim stickerze jest numer seryjny, z którego sprzedawcy na ogół spisują do karty gwarancyjnej, więc zniszczenie takiej naklejki oznacza koniec gwarancji :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 ten procek o ktorym mowie to barton a nie thorton! A czy bedzie chodzil na to na ile koles mowil to sie okaze jutro albo w poniedzialek. Zyczcie mi powodzenia :) - bo chcialem thortona ale po wypadku foresta balbym sie odblokowywac ten cache wiec postawilem na dobrego bartonka - berkut mowil ze powinien dobrze latac. See ya! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Oki Pany, chcieliscie serie to macie: AXDC2000DUT3C 9782037250068 AQXDA0324XPMW. Nie zdazylem dzisiaj go wymontowac z kompa wiec wygrzewania i odblokowywania dzisiaj nie bedzie :( . oo pocieszyles mnie :D ja moge kupic takiego: AQXDA 0324 WPMW 97xxxxx280105, i chyba sie ne niego zdecyduje ;) Zobaczymy czego bedzie wart 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Zycze powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 kupilem dzis THORTONA 2000+ 0327 MPMW DUT3C wkladam w plyte(8k9al) komp nie zyje..... wkladam w drugi komp z 8KRAL nie zyje!!! <span style="color:red;">[ciach!]</span>a co jest??? proc trup:( a taka zajebista seria po prostu idzie sie pochlastac!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 kupilem dzis THORTONA 2000+ 0327 MPMW DUT3C wkladam w plyte(8k9al) komp nie zyje..... wkladam w drugi komp z 8KRAL nie zyje!!! <span style="color:red;">[ciach!]</span>a co jest??? proc trup:( a taka zajebista seria po prostu idzie sie pochlastac!!!grzesiu ,pisałem wczesniej o padnietym Thortonku u qmpla a okazało sie to bzdetem bo po 2 dniach padł i tu : ASUS A7N8X delux a nie procunio ale czytajac rózne opinie dochodze do jednego wniosku :większość paduff MOBO lub Procuff wynika z niewiedzy experymentatorów robiacych MODY na własna reke nie mając o tym zielonego pojęcia (nie czepiajcie się bo ja tez nie zjadłem wszystkich rozumuff);-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 tak?? do dlaczego proc nie piardnie nawet, na dwoch roznych kompach z rozym sprzetem nie dziala???? zreszta wyjelem t-breda z pylty wlozylem THORTONA i komp nie zyje, dopiero jak wlozylem znow t-breda wstal a na drugim kompie bylo identycznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 tak?? do dlaczego proc nie piardnie nawet, na dwoch roznych kompach z rozym sprzetem nie dziala???? zreszta wyjelem t-breda z pylty wlozylem THORTONA i komp nie zyje, dopiero jak wlozylem znow t-breda wstal a na drugim kompie bylo identycznieTo fakt nawet Bill G. nie wie jak winda działa ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 napisz pierwsza odpowiedz po polsku bo nic z tego nie da sie zrozumiec........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...