Skocz do zawartości
MeHow

Problem z CDRW Liteon 48x24x48 - Any suggestions?

Rekomendowane odpowiedzi

Hm, pojawil mi sie dziwny problem z moim CDRW. Otoz, uzywam do wypalania Nero 6. Gdy nagrywam np. plyte z filmem, daje BURN nagrywarka startuje, zwalnia, startuje, zwalnia. Po jakis 10 minutach w koncu zalapie plytke i wypali. Przy czym przy konczeniu plyty pojawia sie ten sam dylemat (tzn. start, stop, start, stop).

no coz... teraz pozyteczne info

1. Nagrywam na predkosci 32x lub 48x, zadnej roznicy, dzieje sie to samo

2. Plytki Akoss, Verbatim, zadna roznica dzieje sie to samo

3. WinXP

Jesli czegos wam jeszcze brakuje, to piszcie :/ juz nie wiem co z ty g.... zrobic :(

Pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem dokladnie to samo na modelu MS 6380 to taka plytka jak twoja tylko podobno na kt266a , i powiem ci tak nic nie pomoglo dopiero wymiana plyty na to co mam obecnie , podejrzewam ze to problem z kontrolerem dyskow na tej plycie . mialem wczesniej liteona 40/12/48@48/12/48 odeslalem go na gwarancji bo myslalem ze to nagrywarka ale jak przyslali mi 48/24/48 i bylo to samo to zglupialem , sprawdzalem spawarke u kolegi i bylo ok dopiero jak zmienilem plyte w moim kompie to zrobilo sie normalnie

ps .

zmylilo mnie to ze przez 6miechow bylo wszystko ok i po tym czasie sie zaczelo walic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiek :/ zaczyna mi sie cos kolatac po lbie, ze te problemy mogly sie zaczac jak podpialem drugi dysk (caviar 120gb) !!

rozwazam zmiane mobo, bo ani moja sieciowka bezprzewodowa sie dobrze nie kuma z ta mobo, ani teraz ta nagrywarka. Sproboje nowe hyperiony. Moze to cos da. Aha :] no i jeszcze nero stare :]

relacje zdam wieczorem, bo teraz gnebi mnie matematyka ;)

pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj z tym nero i jeszcze z innymi , u mnie to niestety nie poskutkowalo , sprawdzalem wszystko licze ze na testy poszlo mi ok 150 plytek bo sie tak bawilem przez 2miechy , mialem jeszcze cos takiego ze do 24 x nagrywalo mi dobrze wiec tez looknij na to ,ale moim zdaniem to bedzie plyta napewno do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...