Skocz do zawartości
j.h.hudy

Kupiłem codegena ?!

Rekomendowane odpowiedzi

i nie pozwole złego słowa na niego powiedziec bo

5- 4.97

12- 12.22

3.3- 3.29

pozatem kosztował mnie tylko 73 zeta aha jest zaje....... cichy ,na poczatku myslalem ze to uszkodzenia ale okazało sie ze wentylator ma autoregulacje.

i jeszcze jedno :zwykle zasilki jak sie wylaczą to dalej prad na wyjsciu na monitor jest(230 v)

a moj psu ma zero bo ma przekaznik ktory wlacza i odlacza monitor

wiec to dobry zasilacz,aha jest ciezki jak nie wiem co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój codegen te zz poczatku działał ok, ale po 2 latach zmieniłem małym kosztem na 250 W fortona i jest lepiej, stabilniej, i po zmianie durona 800 na a 2000+ nie bałem się.

codegen miał napięcia :

4.75-4-95 V

11.85-11.95 V

3.3 idealne.

ale teraz jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tez mam codeszita :( 300w i zadnych przekaznikow na wyjsciu monitora nie ma ... i do d1000 i to co napisales to na 1000% styknie, ale jak apgrejdniesz kompa to juz kicha bedzie.... jak pisalem mam codeszita 300 i to co w opdpisie+ 2 nagrywarki (jedna to combo) i doooopa bo nie wyrabia zasilka ;( jak odpale 3dmarka to w 2 tescie komp sie zwiesza i to dziwnie bo hdd i cdrom caly czas swieca i reset nic nie daje wiec to na 99,9% zasilka :( a komp nawet nie krecony ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i nie pozwole złego słowa na niego powiedziec bo

5-     4.97

12-   12.22

3.3-   3.29

pozatem kosztował mnie tylko 73 zeta aha jest zaje....... cichy ,na poczatku myslalem ze to uszkodzenia ale okazało sie ze wentylator ma autoregulacje.

i jeszcze jedno :zwykle zasilki jak sie wylaczą to dalej prad na wyjsciu na monitor jest(230 v)

a moj psu ma zero bo ma przekaznik ktory wlacza i odlacza  monitor

wiec to dobry zasilacz,aha jest ciezki jak nie wiem co

i uwazasz ze bedzie tak trzymał jak podłaczysz cos co na prawde potrzebuje solidnego napiecia :lol:

a za 80 juz fortona 300w mozna dostac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i nie pozwole złego słowa na niego powiedziec bo...

poczekaj pare miechow az elektrolity troche "podeschna" :P

... aha jest zaje....... cichy ,...

czyli tzw cichy zabojca :P

boz codegenami to taka ruletka, sa egzemplarze dobre jak i zle (niestety czesciej sie trafiaja) zalezy jak kto trafi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tez mam codeszita :( 300w i zadnych przekaznikow na wyjsciu monitora nie ma ... i do d1000 i to co napisales to na 1000% styknie, ale jak apgrejdniesz kompa to juz kicha bedzie.... jak pisalem mam codeszita 300 i to co w opdpisie+ 2 nagrywarki (jedna to combo) i doooopa bo nie wyrabia zasilka ;( jak odpale 3dmarka to w 2 tescie komp sie zwiesza i to dziwnie bo hdd i cdrom caly czas swieca i reset nic nie daje wiec to na 99,9% zasilka :( a komp nawet nie krecony ;(

U mnie identyko - jak kręcę swojego 2000+ :( tyle że po 3 teście. Codagen. Jakbym wcześniej wiedział w życiu bym nie dał sobie wcisnąć. Na początku myślełm, że może coś z płytą główną nie tak po kręceniu proca-ale znalazłęm odpowiedź tutaj.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie krece i codeszit nie starcza :( ale w poniedzialek o 12 bede mial jakiegos 350w no-nejm do testow to moze go przygarne ;) a codeszita opchne ;) tylko wqrza mnie to ze SETI@home tez wywala a nie jest to az takie procozerne... qrde gdybym wiedzial jaki codeszit to szit i wiedzialbym gdzie w kraku kupic cos porzadnego to bym w zyciu nie wydawal kasy na tego codegena ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zasilacz 300w noname i od 18 miesięcy sprawuje się wyśmienicie a kompa mam włączonego 24 godz na dobe, 7 dni w tygodniu. Był to najtanszy zasilacz na całej giełdzie :)

Dobra ale wszystko zalezy od sprzetu jaki dzwiga ta zasilka! bo u mnie z d1000 super zasilka dzialala , a dla athlona 2000+ juz nie styka .... pozatym nawet z d1000 to bylo za malo bo jak dolozylem 2 hdd to przy nagrywaniu zdazaly sie resety ... slowem: nie oplaca sie qpowac goofnianych zasilaczy, lepiej qpic jeden drogi a dobry.... ale i tak bede mial 350w nonejm :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja Mam Codegena 300W :))

A co w kompie?otoz ciagnie:

1. ECS K5sa

2. duron 1000@1100

3. GF 2 400 MX

4. CD-Rom x52

5. Lite-On 24x10x40x

6. hdd Seagate 40 GB 5400

7. hdd IBM 40 GB 7200

8. SB Live 5.1

9. Modem

10. Tuner FlyVideo98

11. podswietlenie + kilka wentyli

...no i o dziwo chodzi...sprawdzilem elektrolity...nie puchna...

...co prawda grille mam wyciete z zasilacza ale to tyle.

Pozdrawiam :-)

PS. napiecia(SpeedFan):

-Vcore1: 1,76

-Vcore2: 2,48

- 3,17

- 5,0

- 12,47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wcześniej też miałem Codegena i o dziwo wszystko w miarę się kulało do przodu. Ale po zmianie procka i płyty zaczęły się piękne niebieskie ekrany, zwiechy,restarty... Zainwestowałem w zasilacz Chieftec 420W z PFC i możecie mi wierzyć lub nie ale ostatnie zawieszenie się systemu miałem jakieś 4 miesiące temu przed wakacjami!!! Teraz widzę na sobie że podstawą stabilnego systemu jest dobry zasilacz.Jest on niejako fundamentem na którym można budować resztę.

update: trzy tygodnie temu miałem niespodziewane zamknięcia systemu ale ich przyczyną był znany MSBLASTER :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój sprzęt z podpisu (plus sieciówka na pci) hulał na 300W codegenie przez pół roku. Hulał bo juz nie hula ... podłączyłem baracude 40GB i zasiłka padła... dobrze ze nic poza nią nie poszło z dymem.. ale od tej pory rezygnuje z takich rozwiązań ... Porządny zasilacz (antec, sirtec, fortron itp) to podstawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój najtańszy zasilacz 300w noname ciągnie od 18 miechów:

1.ECS k7s5a + lan

2.Duron 1200

3.Geforce 2 mx

4.256 sd ram ( było 512 ale sie sprzedało :)

5.Philips 4x 4x 32x

6.Liteon 52x 24x 52x

7.hdd Quantum 20 GB

8.hdd Segate 1 GB

9.SB Live 5.1

10.Stacja dyskietek

I jest niezła Jaazdaa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że fajny jest ten dreszczyk emocji - wytrzyma czy się spali ? Gdyby wziąć ilość używanych zasilaczy w stosunku do spalonych to pewnie nie byłoby tak źle. Tylko że padający zasilacz często pociąga za sobą inne elementy kompa... Może więc tym razem padnie na kogoś innego, a mnie ominie ten pech??? Mój szwagier tego szczęścia nie miał... :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde chiba nie qmacie (ja tez nie qmalem ale w koncu sqmalem) dlaczego nie warto qpowac tanich zasilaczy: po prostu: masz teraz taki zasilacz 300w nonejm i dziala spoko na niezbyt wyzylowanym sprzecie.W koncu przychodzi czas na apgrejd kompa i wtedy calosc kasy wydajesz na sprzet, montujesz to w bude : rusza : ty hepi jak nie wiem co odpalasz cos co korzysta w sposob znaczny z proca i wtedy zwis: i co jest winne ? zasilacz no-nejm 300w :P i wtedy za co qpic porzadny zasilacz jak cala kase wydales na sprzet? pozatym zasilacz nonejm moze z niewiadomych przyczyn odmowic posluszenstwa i zjarac plyte/proca/ram :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez niestety jestem "szczesliwym" posiadaczem codeshita, jestem ciekaw kiedy ten killer zabije to co mam w podpisie, czasami zdarza sie ze nie wykrywa hdd bo ten sie nawet nie wlaczyl !!!

Ale juz niedlugo bede miec Fortrona 300W, hmmm a moze ktos wie gdzie mozna kupc Fortrona 350W i ile on kosztuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...