Skocz do zawartości
Bąbel

4800se

Rekomendowane odpowiedzi

przy podkręceniu na 305/650 wiesz mi sie wiesza w 3dmarku na drugiej grze(wiesza a nie restartuje),wiem że to nie od temp. bo zimny jest radiator i przykładałem jeszcze dodatkowy wiatrak,więc od czego?od codegena 300W??

napięcie mam:

+3,3- 1,55 to chyba błąd odczytu

+5v- 4,79(4,81)

+12- 12,77

to chyba niemożliwe żeby trafiła mi sie karta tak słabo podkręcalna,bo przecież takie karty według In4 chodzą na 335/670 przy standardowym chłodzeniu,gubi mi sie gdzieś 30Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak dobrze wykręciłeś :) Poprostu jest to max. karty i nic więcej przy standardowym chłodzeniu z niej nie wyciśniesz :(

Co do zasilacza to nie zgadzam się z przedmówcą. Na moim Codegenie w 2 kompie moja karta kręci się tak samo (325/670)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak dobrze wykręciłeś :) Poprostu jest to max. karty i nic więcej przy standardowym chłodzeniu z niej nie wyciśniesz :(

Co do zasilacza to nie zgadzam się z przedmówcą. Na moim Codegenie w 2 kompie moja karta kręci się tak samo (325/670)

na www.in4.pl jest recenzja tej karty i tam przy standardowym chłodzeniu wycisneli z niej 335/670 ,godzine testowali ją w 3dmarku,no a u mnie przy 305/650 wiesz 3dmarka no i przecież napisałem ,że to nie od temp. bo przykładałem dodatkowy DUŻY wiatrak i było to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazda sztuka jest inna jak z prockiem. do tego trzeba tez wziac pod uwage wplyw innych komponentow jak proc, plyta, ram i ZASILACZ

Mnostwo ludzi ma GF3ti200 podkrecone do poziomu 250-260 dla GPU i 550-580 dla ramu a moj nie idzie wiecej niz 220 GPU i 500 MEM, taka sztuka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy takiej grafie codeshit 300W ?? kamikaze jakiś jesteś ?? wyłącz kompa i biegnij jutro po nowy zasilacz i ciesz się jeśli przeczytasz mojego posta.

to zasiłka totalnie low-endowa a GF4Ti wymaga trochę prądu.

Widzisz mój konfig niżej i gef4 ti jeszcze podkręconego ?? To ci powiem ze wszystko to chodzi na codegenie 300W i napięcia trzyma

Mierzone miernikiem :

3,3V = 3,29-3,31

5V= 4,84V

1,75= 1,74-1,76

2,5= 2,48V

no 12 troche za duze = 12,85V

I jedynie 12V mam przy duze ale przezyje, na gef3ti tez takie bylo i kolo roku na gef3 zasiłka chodziła wporzo , na gef4ti chodzi dalej -narazie ponad miesiac, zreszta 0.85V sprzęt nawet nie odczuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazda sztuka jest inna jak z prockiem. do tego trzeba tez wziac pod uwage wplyw innych komponentow jak proc, plyta, ram i ZASILACZ

Mnostwo ludzi ma GF3ti200 podkrecone do poziomu 250-260 dla GPU i 550-580 dla ramu a moj nie idzie wiecej niz 220 GPU i 500 MEM, taka sztuka.

pomiędzy kartami robionymi przez różne firmy może być taka różnica ale pomiędzy dwoma kartami tej samej firmy nie powinno być chyba różnicy 30Mhz na rdzeniu (ram kręci sie dużo lepiej-663Mhz w ciepły dzień)ja to zawsze mam pecha :evil: :evil:

jeżeli było by to przez zasilacz to jakie były by objawy?restart,wyrzucanie z benchmarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...