keiename Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Czy nagrzewnica = chlodnica :oops: Jakich chlodnic/nagrzewnic uzywacie? (chodzi mi przedewszystkim o wymiary). Jezeli nagrzewnica nie rowna sie chlodnica to gdzie znajduje sie nagrzewnica w samochodzie? O ile wiem chlodnice nie sa najmniejsze a na wszystkich zjeciach z modami i WC to wygladaja na calkiem male. Prosilbym o wyjasnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Wszystko zalezy od Ciebie :o Rownie dobrze mozesz miec chlodnice, jak i nagrzewnice. Zalezy, ile masz kasy na reszte osprzetu i ile masz na to wszystko miejsca. Najczesciej (wydaje mi sie) stosuje sie nagrzewnice w roli chlodnicy. Jest to rozwiazanie wydajne i dosc przystepne gabarytowo. IMHO, jezeli nie bawisz sie w wybitny hardoverclocking, to wystarczy Ci nagrzewnica, np. polecam taka z Lublina wym. 30 x 15 x 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Heh nagrzewnica to tez chlodnica ino kapke mniejsza. A co do rozmiarow to oczywiscie im wieksza tym lepsza zalezy co komu potrzeba. Ja osobiscie mam nagrzewnice z Bisa ,nie jest za duza a cena byla spox. Szukalem malych nagrzewnic ale jak uslyszalem ceny nowych to dalem sobie spokuj :D a ta moja za 50 zeta kupiona i spelnia swoje zadanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 nagrzewnica jest gdzies w centrum maski (troche bardziej w strone kabiny) , moowie tu o samochodach osobowych, nioe wiem, jak w dostawczych typu lublin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 co do tago to znam fajny sposb na mocowanie wiatrakow jutro zamieszcze foty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 nagrzewnica jest gdzies w centrum maski (troche bardziej w strone kabiny) , moowie tu o samochodach osobowych, nioe wiem, jak w dostawczych typu lublin Nagrzewnica znajduje sie w "centrum" , ale inside auta :) Zazwyczaj w osobowkach jest na srodku kosoli (w kabinie Bruce !), za tymi dinksami do regulacji temp. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Ogladalem w Polmozbycie nagrzewniczke od cieniasa (30X15X4 koszt 130zeta) myslicie ze wystarcz, zeby dociagnac mojego Antka do 2Ghz 8) (z odblokowanym mnoznikiem)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Ogladalem w Polmozbycie nagrzewniczke od cieniasa (30X15X4 koszt 130zeta) myslicie ze wystarcz, zeby dociagnac mojego Antka do 2Ghz 8) (z odblokowanym mnoznikiem)? Poszukaj nagrzewniczki z LUBLINA, ma te same wymiary, a kosztuje max 85 zl Nie wiem czy wystarczy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Ja nagrzewnice do cieniasa kupiłem nówke za 90 zeta!! Może ta za 130 to była z wentylami razem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Zartujesz :lol: sama nagrzewnica, noweczka. Tez mi sie wydaje ze drogo :cry: Pojde jutro do jakiegos innego sklepu i poszukam. Moze od lublina znajde :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Mozesz też pójść na szrot i mieć taka samą jak w sklepie tylko za 15 złotych. Na szrot trafiają także nowe samochody ale po wypadkach i możesz znaleźć taką np. półroczną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 nagrzewnica jest gdzies w centrum maski (troche bardziej w strone kabiny) , moowie tu o samochodach osobowych, nioe wiem, jak w dostawczych typu lublin Nagrzewnica znajduje sie w "centrum" , ale inside auta :) Zazwyczaj w osobowkach jest na srodku kosoli (w kabinie Bruce !), za tymi dinksami do regulacji temp. :lol: no qrcze, niewiele sie pomylilem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Mnie sie trafila nagrzewnica od Ikarusa (stary pracuje w MZA :lol: ) W zasadzie wielkosc nagrzewnicy nie ma bardzo duzego znaczenia. Roznica temperatur pomiedzy duza a mala wyniesie pewnie gora 5C. Wazne jest aby zapewnic dlugie przebywanie cieczy w nagrzewnicy czyli zmniejszyc przeplyw co skolei wplywa niekorzystnie na chlodzenie procka przez blok wodny dla ktorego lepszy jest duzy przeplyw. Temat nie jest prosty i tylko w ukladzie gotowym i zmontowanym mozna doswiadczalnie dobrac przeplyw. http://www.overclockers.com/articles599/ http://www.overclockers.com/articles481/ Mam model H tylko ze podwojny (dwuprzebiegowa, to ta od Ikarusa) i model F tylko ciut wiekszy od Opla Corsy Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Ja mam nagrzewnice o wym. 17X17cm idealnie pasuja na nia 4 wentyle 80X80. Nagrzewnica jest od mesia tego malego nie wiem jak sie nazywa A clase chyba :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Ja mam nagrzewnice o wym. 17X17cm idealnie pasuja na nia 4 wentyle 80X80. Nagrzewnica jest od mesia tego malego nie wiem jak sie nazywa A clase chyba :lol: A ile za nia dales? Ja znalazlem za 60zeta od jakiegos opla. I chyba ja kupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Ja mam za darmo od kolesia bo pracuje w serwisie, ale na szrocie trzeba dac jakies 40-60 zl zalezy od marki samochodu z ktorego jest wyciagnieta.Od nowego np. passata chca nawet 170zl bo to chodliwa marka, najlepiej od jakiegos francuza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Tylko nie bierz od poloneza bo jest beznadziejna. Jest metalowa i do tego pomalowana farba. Najlepciejsze sa miedziane nie widzialem w osobowkach za to w jeepach czesto sa takie (pewnie sa drogie) Moja jest z aluminium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Eeheheheh! Zeby nagrzewnica byla poprostu chlodnica! Ale ci polacy maja okreslenia... Kurde pisze jak bym polakiem nie byl :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...