Skocz do zawartości
kikus

Moje spojrzenie na to "wszystko"...

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra może się myliłem z tym kopaczem, mnie sie wydawało że z 1500 (Brutto) to tak troszke mało na życie :roll: Ale chciałem porównać jak mało się dostaje w stosunku do takiego właściciela firmy :roll: A i niech ktos podniesie łape kto by nie chciał odziedziczyć firmy powiedzmy że hmmm... Microsoft :?: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprzedałbyś.

1) nie miałbyś komu

2) wiesz co by się stało na rynku jakby się ktoś dowiedział, że pozbywasz się akcji? (odwracając sytuację: co by było jakby Gates nagle zaczął swój udział sprzedawać)? Krach na giełdzie murowany ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprzedałbyś.  

1) nie miałbyś komu

2) wiesz co by się stało na rynku jakby się ktoś dowiedział, że pozbywasz się akcji? (odwracając sytuację: co by było jakby Gates nagle zaczął swój udział sprzedawać)? Krach na giełdzie murowany ;]

Akcje może by kupił ten kto jest drugi ważnym po Gatesie (jakiś vice prezes czy cuś takiego). Jesli chodzi o krach to możliwe.

Jest jeszcze inne wyjście:

Microsoft jest napewno jakoś ubespieczony, więc spalił bym całą tą siedzibę główną ze wszystkimi danymi, etc.... i żył z odszkodowania. Oczywiście to :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I by cię zamknęli z biegu ;]

Co do akcji to by raczej nie kupił bo by tyle kasy raczej nie miał /poza tym jego kasa jest ulokowana też w akcjach głównie tak jak Gates'a/.

to jednak dostać w spadku miecrosoft to jest problem większy niż myślałem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I by cię zamknęli z biegu ;]

Co do akcji to by raczej nie kupił bo by tyle kasy raczej nie miał /poza tym jego kasa jest ulokowana też w akcjach głównie tak jak Gates'a/.

to jednak dostać w spadku miecrosoft to jest problem większy niż myślałem :?

Sie przejmujesz, wygraj w ToTka, troch mniej problemuff, przynajmniej krachu na gieldzie nie wywolasz (jak nie bedziesz szalal na niej :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi