Niemiec Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Jest taka akcja Panowie. kupilem dzisiaj sobie kostke Twinmoc PC3200 256mb na kosciach mtek i pamiec chodzi tylko na ustawieniach by SPD, jakakolwiek proba podkrecenia konczy sie konmiecznoscia clera cmos. Poza tym przy szynie 200 moge ustawic tylko 4 mnozniki dla proca: 8,5; 9,5;12 i 12.5. przy innych komp wchodzi w stan uspienia Poza tym nie ma mnoznika 9. Myslalem, ze niestabilna praca spowodowana jest grzejacym sie NB, ale teraz wieje na niego zalman 92mm na full i zero roznicy. Proc normalnie chodzi 12.5*166 i 1.6V, ale napiecie 2.2V niewiele pomaga przy szynie 200. Plyta ma mostek C1 i na pudelku jes fsb400 support. Ja juz jestem skonfudowany i nie wiem co robic. Bios jest ostatni dostepny. HELP zmienialem pamiec miedzy slotami i pamiec i dalej to samo :/ przy szynie 166 pamiec biega na 2-2-2-5 a przy 200 max to 2-3-3-7 przy napieciu 2.9V i malo stabilnie. max co wykrecilem synchro to 205 przy 2,5-3-3-8 asynchro przy 2,5-3-3-8 ida na 223. Druga sprawa to ten dziwny mnoznik. Przy pozostalych szynach mam dostepne wszystkie a przy 200 tylko 8,5; 9,5; 12 i 12,5. co jed z tym grane a poza tym teraz winda strasznie sie muli mimo teoretycznie szybszych pamieci. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 tylu madrych ludzi i nikt nie wie?? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Zawsze najprostsze rozwiązania są najlepsze. Spróbuj wymienić ram na inny. Prawdopodobnie twoje mobo żre się z tym twinmosem i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Zawsze najprostsze rozwiązania są najlepsze. Spróbuj wymienić ram na inny. Prawdopodobnie twoje mobo żre się z tym twinmosem i tyle.zmienielem kostke na inna i dalej to samo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 no to chyba plyta. te twinmosy mi chodzily na 200, 7-3-3-2,5 przy podniesionym napieciu. stabilnie wszystko. na 166 chodzily na turbo i tez ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 na 166 chodza na cl2-2-2-6 na napieciu na auto co daje 2.75. przy 200 jedyna stabilna to cl2-3-3-7 i kazde zejscie nizej daje C1 na wyswietlaczu. podniesienie czestotliwosc kosci przy synchro daje zonka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...