Hanu Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Ciekawe urządzonko,spójrzcie: Przejściówka Co o tym myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Jest to wygoda, ale :arrow: trudno wyjąć procesor z podstawki, :arrow: może byc problem z montażem coolera :arrow: cena, czy warto i za jakie pieniądze można zdobyć w Polsce :arrow: drut mod wypada lepiej i taniej Ale jako rozwiązanie dla osób początkujący niezłe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 :!: rozumiem ze to chodzi o stare XP Palomino bo przeciez T-bredy maja odblokowany mnoznik - myslelem ze ta przejsciowka to jakas rewelacja :arrow: zwokami zmieniasz mnoznik i napiecie a tak to IMO kicha na maxa :P bo i tak wszystko zalezy od mozliwosci plyty sam planuje pewna "przelotke" - coby na moim "biednym" ASRock'u K7VT2 (i inych "biednych" plytach ) zmieniac mnoznik i napiecie zworkami a nie drutmodem (ktory wiaze sie z wyciaganiem procka) - jak juz zrobie HDD Silencer'a i przemysle kilka spraw zwiazanych z ta przelotka to mam nadzieje ze cos wystugam :P PS tylko nie piszcie ze mozna przylutowac od dolu Socketa kabelki i dac zworki - bo ja planuje cos co nie bedzie powodowalo fizycznej ingerencji w MoBo no to spadam :P PS zauwazylem te mikroprzelaczniki od dolu czyli i tak kicha bo trzeba wyjmowac procka jak przy drutmodzie ktory mamy za darmo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 benek- czyżbyś miał dostęp do nowych podstawek socektA? Bo wylutowanie takowej z mobo graniczy raczej z cudem (choć te ponoć zdarzają się). W odpowiednio spreparowany (połączenia do odpowiednich gniazd i dipy) nowy socket wkładamy proca- całość montujemy w socket mobo. Dobrze kombinuję? Trzeba się liczyć ze zwiększeniem wysokości zestawu soc-soc-proc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 sam planuje pewna "przelotke" - coby na moim "biednym" ASRock'u K7VT2 (i inych "biednych" plytach ) zmieniac mnoznik i napiecie zworkami a nie drutmodem (ktory wiaze sie z wyciaganiem procka) Przecież można uczynić "drut-mod" prądoprzewodzącym lakierem po drugiej stronie płyty. Proc może zostać na miejscu...tylko w przyadku większości obudów aby dostać się do "lewej" strony w miejscu socketa trzeba będzie płytę wyjąc z obudowy. Heh...jeszcze więcej roboty :P a jak to zaczynałem pisać to myślałem że jednak genialny jestem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 ...Przecież można uczynić "drut-mod" prądoprzewodzącym lakierem po drugiej stronie płyty. Proc może zostać na miejscu...i zeby zmienic np mnoznik bede robil "skrobanke" :P zreszta juz to przerabialem z ELECTON'em 40AC i mam za kare na stale przpalonego VID4 :P benek- czyżbyś miał dostęp do nowych podstawek socektA? Bo wylutowanie takowej z mobo graniczy raczej z cudem (choć te ponoć zdarzają się).marzenia :( W odpowiednio spreparowany (połączenia do odpowiednich gniazd i dipy) nowy socket wkładamy proca- całość montujemy w socket mobo. Dobrze kombinuję? Trzeba się liczyć ze zwiększeniem wysokości zestawu soc-soc-proc. wlasnie tego chce uniknac i na razie mam 2 pomysly (wczesna ALFA): - folia (2 warstwy) z naniesionymi sciezkami (ELECTON 40AC) lub pojedynczymi zylkami/drucikami - zakladana miedzy Socketa a proca - najpierw mialem problem z folia coby sie nie topila i mysle ze mam rozwiaznie :P potem standard jak w klawiaturach folia (sciezki) do zlaczki na plytce drukowanej ze zworkami - ale problem z tym ze socket jest ruchomy - plytka drukowana polakierowana ze sciezkami odslonietymi w miejscach z odpowiednimi pinami - od sciezek kabelki do 2 plytki drukowanej ze zworkami - calosc zakladana od dolu MoBo i mocowana z wykorzystaniem otworow kolo Socketa wiecej nie pisze bo na razie mysle - zaczalem 2 dni temu i na razie doszedlem tylko do tego bo robie jak pisalem HDD Silencera - ale szlag mnie trafia bo na spodzie mojego ANTEC'a malo miejsca :( i pewnie beda problemy zeby sie zmiescil ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...