Skocz do zawartości
Hanu

Mnożnik 1...2...3....!

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to wygoda, ale

:arrow: trudno wyjąć procesor z podstawki,

:arrow: może byc problem z montażem coolera

:arrow: cena, czy warto i za jakie pieniądze można zdobyć w Polsce

:arrow: drut mod wypada lepiej i taniej

Ale jako rozwiązanie dla osób początkujący niezłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!:

rozumiem ze to chodzi o stare XP Palomino bo przeciez T-bredy maja odblokowany mnoznik - myslelem ze ta przejsciowka to jakas rewelacja :arrow: zwokami zmieniasz mnoznik i napiecie a tak to IMO kicha na maxa :P bo i tak wszystko zalezy od mozliwosci plyty

sam planuje pewna "przelotke" - coby na moim "biednym" ASRock'u K7VT2 (i inych "biednych" plytach ) zmieniac mnoznik i napiecie zworkami a nie drutmodem (ktory wiaze sie z wyciaganiem procka) - jak juz zrobie HDD Silencer'a i przemysle kilka spraw zwiazanych z ta przelotka to mam nadzieje ze cos wystugam :P

PS tylko nie piszcie ze mozna przylutowac od dolu Socketa kabelki i dac zworki - bo ja planuje cos co nie bedzie powodowalo fizycznej ingerencji w MoBo

no to spadam :P

PS zauwazylem te mikroprzelaczniki od dolu czyli i tak kicha bo trzeba wyjmowac procka jak przy drutmodzie ktory mamy za darmo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek- czyżbyś miał dostęp do nowych podstawek socektA? Bo wylutowanie takowej z mobo graniczy raczej z cudem (choć te ponoć zdarzają się).

W odpowiednio spreparowany (połączenia do odpowiednich gniazd i dipy) nowy socket wkładamy proca- całość montujemy w socket mobo. Dobrze kombinuję?

Trzeba się liczyć ze zwiększeniem wysokości zestawu soc-soc-proc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam planuje pewna "przelotke" - coby na moim "biednym" ASRock'u K7VT2 (i inych "biednych" plytach ) zmieniac mnoznik i napiecie zworkami a nie drutmodem (ktory wiaze sie z wyciaganiem procka)

Przecież można uczynić "drut-mod" prądoprzewodzącym lakierem po drugiej stronie płyty. Proc może zostać na miejscu...tylko w przyadku większości obudów aby dostać się do "lewej" strony w miejscu socketa trzeba będzie płytę wyjąc z obudowy. Heh...jeszcze więcej roboty :P a jak to zaczynałem pisać to myślałem że jednak genialny jestem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Przecież można uczynić "drut-mod" prądoprzewodzącym lakierem po drugiej stronie płyty. Proc może zostać na miejscu...

i zeby zmienic np mnoznik bede robil "skrobanke" :P

zreszta juz to przerabialem z ELECTON'em 40AC i mam za kare na stale przpalonego VID4 :P

benek- czyżbyś miał dostęp do nowych podstawek socektA? Bo wylutowanie takowej z mobo graniczy raczej z cudem (choć te ponoć zdarzają się).

marzenia :(

W odpowiednio spreparowany (połączenia do odpowiednich gniazd i dipy) nowy socket wkładamy proca- całość montujemy w socket mobo. Dobrze kombinuję?

Trzeba się liczyć ze zwiększeniem wysokości zestawu soc-soc-proc.

wlasnie tego chce uniknac i na razie mam 2 pomysly (wczesna ALFA):

- folia (2 warstwy) z naniesionymi sciezkami (ELECTON 40AC) lub pojedynczymi zylkami/drucikami - zakladana miedzy Socketa a proca - najpierw mialem problem z folia coby sie nie topila i mysle ze mam rozwiaznie :P potem standard jak w klawiaturach folia (sciezki) do zlaczki na plytce drukowanej ze zworkami - ale problem z tym ze socket jest ruchomy

- plytka drukowana polakierowana ze sciezkami odslonietymi w miejscach z odpowiednimi pinami - od sciezek kabelki do 2 plytki drukowanej ze zworkami - calosc zakladana od dolu MoBo i mocowana z wykorzystaniem otworow kolo Socketa

wiecej nie pisze bo na razie mysle - zaczalem 2 dni temu i na razie doszedlem tylko do tego bo robie jak pisalem HDD Silencera - ale szlag mnie trafia bo na spodzie mojego ANTEC'a malo miejsca :( i pewnie beda problemy zeby sie zmiescil ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...