Skocz do zawartości
Kittek

DangerDen oficjalnie w Proline!!!

Rekomendowane odpowiedzi

a kupowal ktos w tym sklepie ? , zalmany 7000a po 189 zl ?

tak.... dużo osób kupowało w proline - poczytaj na oślej wątek o nieuczciwych firmach/oszustach

a ja powiem tylko tyle - że baaardzo niewiele osób kupujących w proline się tam wpisuje, bo po jednym zakupie wolą o sklepie zapomnieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez na takie cos chyba zapoluje, bo w Polsce nigdzie indziej nie widzialem. Wszystko zalezy od cen.

Grzechu > nie wiesz moze czy tez plyn fosforyzuje tylko w swietle UV czy tez moze przez jakis czas po naswietleniu (tak jak np.: na wskazowkach zegarka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zbieram kaske na to cudo w płynie do WC (zapomniałem nazwy, a że leniwy jestem nie chce mi sie sprawdzać). Diody UV już są więc tylko tego mi brakuje. Mam nadzieje, że cena nie będzie odpychająca. :? 

Pozdro

dolej atramentu z www.marketuv.com ;) 100ml za 30zl chyba nie pamietam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zbieram kaske na to cudo w płynie do WC (zapomniałem nazwy, a że leniwy jestem nie chce mi sie sprawdzać). Diody UV już są więc tylko tego mi brakuje. Mam nadzieje, że cena nie będzie odpychająca. :? 

Pozdro

Widac kto sciaga/sciagal w szkole :)

Super, tylko szkoda, ze to pewnie jest bezbarwne (choc moze i to zaleta).

Mozna tez dolac tuszu STABILO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Widac kto sciaga/sciagal w szkole :)

Super, tylko szkoda, ze to pewnie jest bezbarwne (choc moze i to zaleta).

Mozna tez dolac tuszu STABILO.

No niestety, rozmawiałem już z 2 gościami ktorzy sprzedaja tusze UV na allegro i obydwaj powiedzieli mi, że proporcje jesli chodzi o ten tusz i wode musiałyby być nieciekawe 1:4, 1:6, a często podawali że nawet 1:1 więc sprawa przekichana. Te tusze są tylko w kolorze niebieskim, więc dużego wyboru nie ma :?

Lukas20 wydaje mi się, że świecenie składnika nastepuje tylko i wyłącznie podczas oddziaływania światła UV, a zresztą pogadaj na ten temat z Arthx'em.

PS jeśli ktoś ma taki tusz lub tusz Stabilo to niech przetestuje i zda relacjacje, sam najchetniej bym to zrobil ale niestety nie mam w tej chwili na to środków, a nie zanosi się na poprawę :roll:

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy tez plyn fosforyzuje tylko w swietle UV czy tez moze przez jakis czas po naswietleniu (tak jak np.: na wskazowkach zegarka)

podejrzewam, ze z braku fosforu nie fosforyzuje. ma swiecic w uv i swieci - a to jest zupelnie co innego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do świecenia w UV - to polecam środek przeciwko pleśniawkom u rybek z najbliższego sklepu ZOO - mycopur. Świeci bardzo ładnie (taki żółto-zielony), porcja na 1600 l wody kosztuje ok 20 pln. U mnie na 1,5 l wody w układzie wystarczyło dosłownie kilka kropel. Niestety mój aparat słabo oddaje takie wzbudzone przez UV światło więc na zdjęciach wychodzą żółte plamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do świecenia w UV - to polecam środek przeciwko pleśniawkom u rybek z najbliższego sklepu ZOO - mycopur. Świeci bardzo ładnie (taki żółto-zielony), porcja na 1600 l wody kosztuje ok 20 pln. U mnie na 1,5 l wody w układzie wystarczyło dosłownie kilka kropel. Niestety mój aparat słabo oddaje takie wzbudzone przez UV światło więc na zdjęciach wychodzą żółte plamy.

dzięki dzięki dzięki :D Jutro lece do zoologika - na to jeszcze mnie stać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj preparat firmy Tropical o nazwie Ichtiosan, w zoologiku powiedziała, że to to samo co MYCOPUR tylko innej firmy.

No niby wszytsko fajnie bo zapłaciłem 3.6zl za 30ml, gdyby to jeszcze swieciło pod wplywem UV :lol: A tu nie ma kompletnie zadnego efektu, oprocz tego ze woda jest niebieska, ale nie swieci to wcale.

Wątpie żeby 3 diody nie dały rady tego podświetlić więc czekają mnie jeszcze dzisiaj zakupy :roll:

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi