$migacz Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Jak wygląda sprawa gwarancji ?? i jaką mam pewność (nie rozkręcając tego i sprawdzając organoleptycznie) ze dostaje to co w opisie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 (edytowane) Coz. Z gwarancja nie wiem jak jest, natomiast z pewnością to jest tak ze albomusisz uwierzyc tym co juz to mają i mowia ze gra swietnie i to na pewno to. Albo rozkręcic. Nie wiem czy jest inna mozliwosc. Bo nie wiem jak system wykrywa kartę. Update" Dowiedziałem się ze gwarancja jest na rok. Edytowane 16 Stycznia 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Witam wszystkich, przymierzam sie do zakupu wzmacniacza i monitorow. Na wydanie mam wsumie nie wiecej jak 1000 zl (maxymalnie). Sledzilem ten temat wsumie regularnie :) jak narazie zdecydowalem sie na Denon PMA 250 (czekam jeszcze na odpowiedz od Wunata) i najprawdopodobniej Eltax Monitor III. Pokoj w jakim by staly to ok 11m2. Muzyka jakiej slucham to metal (najczesciej power/speed/heavy np: HammerFall, Iced Earth, Blind Guardian, Stratovarius, Nightwish itd) rock (np. Pink Floyd, Queen, Dream Theater, z ciezszego - Godsmack itd) i troche punka (np. Green Day, The Offspring itd) - najwiecej metalu. Dzwiekowka najpierw to by byla zintegrowana w asrocku k7v88 - pozniej przymierzalbym sie do pcm-ki. Kable raczej tez ktores z tych co proponowaliscie na allegro. Co sadzicie o takim doborze komponentow? Teraz siedze na pierdziawkach 2.1 jakiejs firmy midiland, to juz mi sie coraz bardziej odechciewa tego sluchac, no ale bez muzyki sie nie da i tu do Pitta ---> jezeli bym sie juz zdecydowal co do tych Eltaxow to czy moglbys je przyslac do Polski jezeli bys juz byl w Anglii? Jakbys mogl to podeslij mi Swoj nr gg na PW albo odezwij sie do mnie na gygy. pzdr Edytowane 17 Stycznia 2005 przez Brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 eltaxy monitor III calkiem mozliwe kolumny - szczegolnie za ta cene jaka P_i_t_t moze przyslac, denon pma-250 dobry wzmacniacz... w tej cenie chyba najlepszy... pozniej tylko pcmka i bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Dostalem wzmak i kolumny. Jak pisalem wczesniej to Paradigmy Monitor 3 v3~1100pln i Reloop Ha 200 ~750pln. Kable w tej chwili to jakis najgorszy syf. W ogole narazie prowizorka. Podlaczylem pod to dvd philipsa i gra. Odziwo tak gra ze mam na pol bas i nie jest latwo w pokoju 15m2 ustawic zeby nie dudnilo. Bas jest az za mocny do punk rocka. Trzesąmi sie meble wiec jestem happy. jest super. Dzieki za wszelką pomoc! Czkeam na PCMke i kable wiec mysle ze bedzie jeszcze lepiej. Uwiecznilem to na fotce. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) check-it wylacz korektor we wzmacniaczu i posluchaj jakis czas bez niego - juz pozniej nie bedziesz chcial wrocic do dzwieku z korektorem.... chciales super bas...?? - to masz :D tak btw. napisz jak monitorki wypadaja w porownaniu z tonsilami B) Edytowane 19 Stycznia 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) mnie juz pozostalo tylko czekac na kolumny i wzmak :) kolumny wyslane - powinny byc jutro kolo 15, wmak tez moze bedzie juz jutro badz pojutrze :] jednak odrazu sie szarpne na PCM-ke (a co mi tam, kupic wszystko i miec spokoj), jednak przez kilka dni bedzie gralo ze zintegrowanej. Dzisiaj sie jeszcze przejade do sklepu elektronicznego - moze tam zakupie odrazu kable. pzdr edit: np i kupilem kable w elektronicznym :) gadalem tez z gosciem od PCM-ek i dowiedzialem sie, ze nastepne beda dostepne (ale mi sie zrymowalo ;)) dopiero w polowie lutego :( no to sie troche poczeka :? Edytowane 19 Stycznia 2005 przez Brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 OK! Mam kabelek. Bardzo szybko. teraz na glosnikowy czekam i pcmke i sie zacznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 tak moze nie nawiazujac do tematu: moja pcmka, z przerobionym filtrem i zasilaniem - oddzielne zasilanie dla czesci cyfrowej (podwojnie stabilizowane 5V) i oddzielne zasilanie dla filtra ( stabilizowane +/- 12V) - do tego zmieniona troche konstrukcja filtru ( opamp pracuje z mniejszym sprzezeniem zwrotnym, co daje wieksze wzmocnienie i szybsze narastanie sygnalu a zatem tez wieksza dynamike) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Dostalem wzmak i kolumny. Jak pisalem wczesniej to Paradigmy Monitor 3 v3~1100pln i Reloop Ha 200 ~750pln. Kable w tej chwili to jakis najgorszy syf. W ogole narazie prowizorka. Podlaczylem pod to dvd philipsa i gra. Odziwo tak gra ze mam na pol bas i nie jest latwo w pokoju 15m2 ustawic zeby nie dudnilo. Bas jest az za mocny do punk rocka. Trzesąmi sie meble wiec jestem happy. jest super. Dzieki za wszelką pomoc! Czkeam na PCMke i kable wiec mysle ze bedzie jeszcze lepiej. Uwiecznilem to na fotce. ;) Czy masz w pokoju dywan? Czy wisi cos na scianach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Czy masz w pokoju dywan? Czy wisi cos na scianach? 1228543[/snapback] O_O Na scianach mam 2 polki szklano-srebrne, a dywany? bleeeehh.. :) Wiekszosc mojego pokoju wyglada tak http://members.lycos.co.uk/pawluczukcheck/...os/PICT1505.JPG :) Wiec minimalistycznie. Ale nie robmy Offtopica. Tutaj rozmaiwamy o audio. Jutro bede mial pcm ;) Zobaczymy czy daje rade. Kamien zaEBiscie zrobiles ta peceemke ale czy to duzo dalo? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 pfff jakioff topic ? przeciez wytlumienie i kuburatura pokoju ma b. duze znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 tez prawda ;) ja jutro jade do sklepow z ojcem po audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) hehehe no i kupilismy. NAD 320 CEE i Kody KF225F. W sumie gra to moze nie mocniej, i nie ma mocniejszego basu od mojego audio. Ale za to gra bardzo przyjemnie dla ucha. ;) Znow dobry zakup ;] A no i posluchalem Paradigmow M7. Grają beznadziejnie. M3 to w porownaniu z nimi mistrzostwo! Dopiero mocniejsze i lepsze od M3 są M9. :mellow: Edytowane 22 Stycznia 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 SONY fh-b155 + kilka pytan 1. ile taka w/w wieza jest warta, sorry za brak opisu ale jakos w necie nie moge trafic nawet na fotke tego "dziadka" (jakby ktos wpadl na jakis opisik to bede wdzieczny za linka) 2. wieza ma phono czy jest mozliwosc przerobienia tego na aux (ile typowy serwis RTV moze za to chciec?) 3. a moze lepiej kupic jakis wzmacniacz zamiast tej wiezy, bo kolumny ma calkiem dobre ( 3 drozne - 60Watt) jesli TAK to jaki polecacie tak za 300-400zl. ps. wiem, ze dla wielu taki sprzet to zabytek a wzmacniacze za 400zl to zabawki, ale kasy nie mam a i audiofilm ze mnie zaden, wiec bede wdzieczny za normalna odpowiedz a nie teksty, ze wywal ten zlom i zbieraj kase na wyzsza polke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 A no i posluchalem Paradigmow M7. Grają beznadziejnie. M3 to w porownaniu z nimi mistrzostwo! Dopiero mocniejsze i lepsze od M3 są M9. :mellow: 1229733[/snapback] Możesz opisać bardziej ten fenomen ? :-P . Aż mnie to bardzo zaciekawiło :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 hmm co opisywac. Mają syfiaste basy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 No faktycznie - to że schodzą wyraźnie niżej a dynamika pozwala spokojnie nagłośnić 30-35m2 jest jak najbardziej "syfiaste" :). Tak się składa, że robiłem bezpośrednie porównanie z modelem M3v2 (który uważam za bardziej udany od v3 w kwestii dynamiki) i raczej potrafię stwierdzić, że różnica (na korzyść oczywiście) była naprawdę słyszalna i nie ma o czym mówić. Ty natomiast po krótkiej wizycie w sklepiku od razu twierdzisz - "mają syfiaste basy". Precyzyjne to jak diabli. Ale ok - masz swoje zdanie - rzecz gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 No faktycznie - to że schodzą wyraźnie niżej a dynamika pozwala spokojnie nagłośnić 30-35m2 jest jak najbardziej "syfiaste" :). Tak się składa, że robiłem bezpośrednie porównanie z modelem M3v2 (który uważam za bardziej udany od v3 w kwestii dynamiki) i raczej potrafię stwierdzić, że różnica (na korzyść oczywiście) była naprawdę słyszalna i nie ma o czym mówić. Ty natomiast po krótkiej wizycie w sklepiku od razu twierdzisz - "mają syfiaste basy". Precyzyjne to jak diabli. Ale ok - masz swoje zdanie - rzecz gustu. 1230788[/snapback] Sluchaj no, podlaczylem M3 do Nada 320 ktorego ledwo kupilem, posluchalem z 15minut. Podlaczylem M7 do tego samego nada. Oczywiscie regulacje off.. I W ogole nie bylo takiego kopiącego basu, nie trzesla sie kanapa, poprostu nei bylo radosci z sluchania muzyki :blink: Albo kolesie podlaczacze cos zEBali ;p albo to naprawde ma slaby bas. :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Sluchaj no, podlaczylem M3 do Nada 320 ktorego ledwo kupilem, posluchalem z 15minut. Podlaczylem M7 do tego samego nada. Oczywiscie regulacje off.. I W ogole nie bylo takiego kopiącego basu, nie trzesla sie kanapa, poprostu nei bylo radosci z sluchania muzyki :blink: Albo kolesie podlaczacze cos zEBali ;p albo to naprawde ma slaby bas. :mellow: No dla mnie radość z muzyki to nie tylko kopiący bas :) - ale jeżeli już o niego chodzi - to naprawdę zaskakujące stwierdzenie co do M7 - które w porównaniu z M3 pokazały u mnie, że pod każdym względem potrafią więcej w tej kwestii (i to nie tylko moje zdanie - ale i słuchaczy, którzy u mnie byli). Być może faktycznie coś nie tak było z połączeniem (choć to akurat mało prawdopodobne). Bardziej podejrzewałbym ustawienie kolumn, bądź też samego NAD-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) sam nad gra bardzo ladnie. Ma lepsze i gladsze basy od reloopa. I w ogole lepiej brzmi. Ustawienie kolumn? X-3/4X :D Wiec bylo git. Pokoik dobrze wytlumiony. A w zasadzie co tam mozna zle podlaczyc? No chyba ze te kolumny mają 6 złącz ;p Update: Sam bylem zdziwiony ze tak slabo graly, wlasnie sie dowiedzialem ze mają 4 złącza :blink: Co pod to sie podpina? Bo jestem pewnien ze oni podpinali tylko jeden kabel :-| Czyzby cos zle podpinali i to dlatego byly takie slabe? :unsure: Ja sam nei wiem, ale jednego jestem pewnien. Wzmak dobry, pokoj dobry, M3 je spokojnie jechały. :mellow: Edytowane 23 Stycznia 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 O_O Na scianach mam 2 polki szklano-srebrne, a dywany? bleeeehh.. :) Wiekszosc mojego pokoju wyglada tak 1228550[/snapback] Nie dziw sie, ze Ci dudni, dzwiek zamiast byc pochlonietym to sie odbija od golych sciaan i podlogi. Fajne tez by bylo, jakbys sobie jakies sexowniejsze standy sprawil/sklecil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Dzisiaj jade po standy z IKEI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Update: Sam bylem zdziwiony ze tak slabo graly, wlasnie sie dowiedzialem ze mają 4 złącza :blink: Co pod to sie podpina? Bo jestem pewnien ze oni podpinali tylko jeden kabel :-| Czyzby cos zle podpinali i to dlatego byly takie slabe? :unsure: Ja sam nei wiem, ale jednego jestem pewnien. Wzmak dobry, pokoj dobry, M3 je spokojnie jechały. :mellow: 1231178[/snapback] Typowe podwójne złącze do bi-wiringu/bi-ampingu. Jeżeli używasz pojedyńczego kabla pozostałe bolce są zwierane zworami - jak na zdjęciu. Jeżeli magicy ze sklepu o tym zapomnieli to no-comment :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Buahahahahhahahaha.. Moze to dla tego ;) Bo naprawde graly gorzej niz moje tonsile ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 pcmka po pelnym tuningu z innym filtrem (duzo lepisiejszym niz ten co jest), reszta jak poprzednio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 opowiadaj po kolei co i jak :> jakie czesci etc. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) filtr podlacza sie bezposrednio do 19 i 23 nogi pcm2702, zasilanie filtra symetryczne (+/- 12V) - (+/- 15V) czesci jakie potrzeba widac na schemacie, plytke wlasnego pomyslu tez opis moda, odlaczamy kapletnie zasilanie od plytki AVT, wyjumjemy operacyjny, nastepnie ucinamy prawa noge stabilizatora 5V i podajemy na niego napiecie 9-12V (mamy zasilanie pcmki a reszta ukladu jest odcieta - taki byl zamiar), nastepnie wjescie filtra podlaczamy do 19 - 23 nogi pcm2702 (najlepiej od spodu plytki AVT dolutowac sie przed dwa rezystory 10k - te co sa przy samej pcmce), pozniej podlaczamy zasilanie symetryczne (u mnie +/-12V) i wejscie do czinczy :)... i cieszymy sie z niezlego dzwieku ps. tam moze ktos sie dopatrzy.. to w filtrze siedzi u mnie operacyjny LM833 od national semiconductor, gra bardzo dobrze.. moze minimalnie gorzej jak opa2604 ale za to nie ma tak skompresowanego basu jak OPA i posiada wyrazistrze wysokie tony ogolnie po modzie znaczaco powiekszyla sie przestrzen i detalicznosc dzwieku.. i co najwazniejsze BASSS - nie ma porownania z tym co bylo poprzednio schodzi wiele nizej (dzieki braku kondensatorow na wyjsciu z filtra i besposredniemu podlaczeniu operacyjnego do masy a nie jak poprzednio przez kondensatory) pozdrawiam Edytowane 25 Stycznia 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) No wiec skonczylem audio ;) Napisze krotkie rozmyslenia i przy okazji napisze o jakosci PCMki od kolesia ze strony http://monterdiy.com/. No wiec sklada się z Wzmaka Reloop Ha-200- Mocny bas, bardzo ladnie gra. Wydaje mi sie ze do 1000pln deklasuje all wzmacniacze. Porownalem z Nadem 320 i musze powiedziec ze jest ponad 2x drozszy a roznica nei jest az tak piorunująca. Jak dla mnie to bardzo dobry wzmacniacz. Polecam Monitory 3 v.3 Paradigm-Grają pięknie, mają bardzo mocny bas kopiący po [gluteus maximus], ogolnie niepozorne a świetne kolumny. Deklasują chyba wszystko ponizej 2000pln, bo potem zaczynają się lepsze wersje paradigmow ;] LOL. Kable Jantzen 4mm. 9pln/mb. Calkiem przyjemne brzmienie, o niebo lepsze od takich jakis 2pln z metra 2mm. Kabel cinch jakis taki za 50pln 5m. i nasza slynna PCMka. Dzisiaj do mnie przyszla. Coz. Po jakims dosc dlugim czasie oczekiwania przyjechala. Podłączam all do kompa, odplaam foobara jeszcze na direct'ie i troche sie zdziwilem. Slysze pierdzenie, szumy, brak basow, i praktycznie to nic nei slyszalem bo glosno syczały i zero glosnosci. Odrobine sie zalamalem bo AC97 lepiej gra. Pisze do Kamienia, ze jest kaszanka. Powiedzial mi zebym sprawdzil miernikiem czy na 8 nozce od OPA jest przynajmniej 9v. Jak sie okazalo bylo tam 5v! Jak sie nie trudno domyslic koles ktory to zbudowal totalnie spartaczył robote, bo powinno tam byc od 12 do 15v :] Kamien jednak powiedzial zebym zrobil moda i odlutowal nozke nr.8 i podlaczyl do niej stabilizowany zasilacz 12v. Co sie okazalo? Odpalam i nagle, jest glosno, basy są, przestrzen jest, zero syczenia. Potem jeszcze pomogl mi z ASIO w foobarze i PCMką i juz all mi chodzi. Basy są zdyscyplinowane, mocne, przestrzen dobra, wysokie tez dobre. Moje odczucie jest takie. To zupelnie innaczej gra niz cd czy dvd. Bardzo ladnie. Szczegolnie basy i przestrzen. basy nie sa takie rozlazle, są zwarte, zkoncentrowanejesli tak mozna powiedziec. No jestem ogolnei bardzo zadowlony. i tym drobnym gestem chcialbym podziekowac ludziom ktorzy mi pomogli przejsc przez ta męke kupowania audio ;] Thx for Kamien, Pit, Wunat i Kwiecień. Bez was nadal bym siedzial na tonsilach ;] Amen. Ps. A tego koleszke od PCMki to mocno "zkrzycze" ;] Bo odwala robote i jest happy. Tępić takich ludzi. Edytowane 27 Stycznia 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 A chciales Logitechy kupowac :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...