Włodi Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Coś mi sie wydaje że w mojej płycie tej opcji po prostu nie ma, albo jestem ślepy :lol: A tak w ogóle to dużo by mi dała ta pocja do mojego 2mx? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 ja włączyłem u siebie na ECS ale nic nie dało, zerowy przyrost mocy (3DMark), jak nie masz to nie martw się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Nie wystarczy włączenie na płycie, jeśli grafa tej opcji nie obsługuje to i tak nic nie zdziałasz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 u mnie dało i to duzo z 91klatek w 3dm2000 w game 2 high wskoczylo na 99,tylko ze zmienilem biosa w radku na starszego zeby go odblokowac i juz fast write nie działa:(tzn ciagle sie zawiesza:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Fast writes daje dosc znaczny przyrost wydajnosci, ale jesli nie masz tego na plycie to moze jest juz wlaczone, albo porostu karta ci nie obsluguje tej opcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ja u siebie odblokowałem FW w biosie grafy ale nie wiem czy aby napewno coś zyskałem. Natomiast mam pytanie o SBA (adresowanie wstęgą boczną): czy to coś daje? U mnie przede wszystkim powodowało "zamrażanie ekranu" na bardziej zaawansowanej grafice: musiałem wyłączyć w BIOSie grafy: dużo starciłem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ja u siebie odblokowałem FW w biosie grafy ale nie wiem czy aby napewno coś zyskałem. Natomiast mam pytanie o SBA (adresowanie wstęgą boczną): czy to coś daje? U mnie przede wszystkim powodowało "zamrażanie ekranu" na bardziej zaawansowanej grafice: musiałem wyłączyć w BIOSie grafy: dużo starciłem z tego co sie orientuje, to sideband adresing nie dziala prawidlowo na gf3, tak przynajmniej bylo napisane w helpie do rvbedita. A tak w ogóle to dużo by mi dała ta pocja do mojego 2mx? na moim gf2mx400 wlaczenie fastwrites nawet minimalnie spowalnia, wynikiw 3dmark2000 spadaja o jakies 30-40markow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Nie raz zależy od wersji/rodzaju BIOSu.Ja mam k7s5a która niby nie obsługuje FW ale jest BIOS z obsługą którą mozna włączyć programowo. O wydajności nic nie powiem bo nie sprawdzałem ale FW mam włączone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Nie raz zależy od wersji/rodzaju BIOSu.Ja mam k7s5a która niby nie obsługuje FW ale jest BIOS z obsługą którą mozna włączyć programowo. O wydajności nic nie powiem bo nie sprawdzałem ale FW mam włączone. Zależy to od obu BIOSów: MoBo i grafy. Na poprzedniej MoBo (sl-75drv4) miałem uaktywnione w biosie grafy i MoBo opcję SBA i nic się nie krzaczyło: na 8RDA3 SBA zawiesza kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Odpowiedziałem bezposrednio do tematu Było o płytę :wink: .Oczywiste jest że jak grafa(BIOS) nie obsługuje FW to nie będzie działało :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 E to ja żem myślał że to więcej daje ten FW, a tu lipka i to jeszcze ne na każdym sprzęcie chodzi.. Myśle że po prostu nie opłaca siętym bawić.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 pewnie że się nie opłaca. a jakie grafy obsługują fast writes ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 pewnie że się nie opłaca. a jakie grafy obsługują fast writes ??? to jest dobre pytani i czy np moja obsluguje??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 pewnie że się nie opłaca. a jakie grafy obsługują fast writes ??? Praktycznie wszystkie nowsze i starsze - o ile są to mniej więcej markowe firmy. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 na MX400 i MX440 nie widziałem przyrostu mocy, na mobo abit kt7a i ECS l7s7a2. cośten FW jest do kitu. zobaczę jeszcze na GF3 ale pewnie to samo będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 ale na cyzm polega ta funkcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 ale na cyzm polega ta funkcja Zajrzyj na www.benchmark.pl - jest to portal specjalizujący się w grafach. jest tam dział o podstawach teoretycznych: miłej leORT: ORT: ORT: ktury. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...