gulises Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 mam problem z hercem 8500 LE. Graw quake 3 16 h bez przerwy i nic sie niedzieje a ... włącze np: chrome. , max paybe 2 to po kilku sek ZWIS i pasy na ekranie jakbym karte przekrecil. Nic z komputerzeni nie podkrecone i daej tak samo. Nowy system tez to samo :( . Co to moze byc bo cholera chce grac w maxa 2 :D Moze jais nowy biosik walnac bo przy nim kombnowalem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ojej. Ileż ten temat razy był już wałkowany na forum. Sam pisałem o tym kilkanaście postów co najmniej...A odpowiedzią jest zasilacz. Ta karta nie znosi zaniżonego napięcia 5V, poniżej około 4.92V zaczynają się schody. Dokładnie takie objawy. Szukaj info pod hasłem radeon 9100, to wszakże ta sama karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Zasialcze tez zmienialem :/ , co prawda zaden nie byl super dobry ale nie mialem wczesniej z nia problemów. Moze to nforce cos daje po [gluteus maximus] ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 qrwa mi tez sie cos jebie. Jak mialem te pasy wymienilem zasilacz na chieftecka i problem znikl a dzisiaj odpalam maxa 2 i po kilku minutach pasy a napiecia sa dobre nie wiem co z tym fantem zrobic :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 to jaki masz w koncu zasilacz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Zasialcze tez zmienialem :/ , co prawda zaden nie byl super dobry ale nie mialem wczesniej z nia problemów. Moze to nforce cos daje po <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ? :DnForce zzera kupe pradu :(. Chociaz ja na swojej karcie na starej zsilce mialem w porywach 4.71 i dzialalo wszystko :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 kolega kupil odpowiednik nowszy czyli hercules 9100 i jestem pod wrażeniem wydajności, kolorów i ceny tej karty!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 dobra wymienilem sie z kolesiem za doplata na chieftecka 420W i teraz max śmiga bez problemu. Jeszcze nigdy tak kaprysnej i po <span style="color:red;">[ciach!]</span>ej karty nie widzialem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Proszę o spokój, tj. niewszczynanie odwiecznych wojen... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 mam teraz siakis "dobbry" badziew ale napiecia trzyma 5V- 5.03 Na codegenie 350 Wat jest 4.83 ! Zmniejszylem taktowanie na 230/230 i dzis udało mi sie ukonczyc maxa bez zwiech :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ja dostałem te z "nowych" R9100 od Herculesa i powiem że obie karty były do [gluteus maximus].... trzeba było wysyłać <span style="color:red;">[ciach!]</span>e Radki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja tam jestem z mojego zadowolony. Kumple też 2 9100 zamówili i oba śmigają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ojej. Ileż ten temat razy był już wałkowany na forum. Sam pisałem o tym kilkanaście postów co najmniej...A odpowiedzią jest zasilacz. Ta karta nie znosi zaniżonego napięcia 5V, poniżej około 4.92V zaczynają się schody. Dokładnie takie objawy. Szukaj info pod hasłem radeon 9100, to wszakże ta sama karta. 5V??? A mógłbyś wyjaśnić czemu akurat 5V a nie 3,3V :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 bo pytali o napiecia 5V dlatego napiasalem jakie ja mam , MOZE MA KTOS do porzyczenia lub sprzedania jakiejs zasilki , z okolic Krakowa. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 A mógłbyś wyjaśnić czemu akurat 5V a nie 3,3V :? Nie wiem, ale gdy podniosłem napięcie 5V (do 5.03V) na moim fortronie herc 9100 kumpla zaczął chpodzić idealnie, zaś przy 4.87 się wywalał. Napięcie 3.3V wynosiło non-stop 3.25. Może napięcie zasilające slot AGP na mojej (i kumpla) płycie uzyskiwane jest z linii 5V, a może odpowiedź tkwi gdzieś w tym, co w specyfikacji AGP: INTA#, INTB#, and PME# are all 3.3 V open drain signals driven by the AGP Master, referenced to the VCC3.3 power supply. These interrupt and power management signals subsequently may be interfaced to +5 V PCI devices on the motherboard. It is a requirement of the motherboard designer to properly interface the AGP interrupts to the PCI bus. This can be done in several ways. One option is to pull up the PCI interrupts to 3.3 V only, allowing the AGP interrupts to connect directly to the PCI interrupts. Alternatively, the AGP interrupts can be buffered to the PCI bus, thus isolating the 5V environment from the AGP interconnect. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Tez mam herca, tyle, że 9100 i mialem podobny problem, nagle giery zaczeły się wieszać, niektóre po chwili, a inne chodzić mogły godzinami. I co się okazało? Winę ponoszą Catalisty 3.8, a jak sobie z tym poradziłem? Wyłączyłem opcje VPU Recover i jak ręką odjął. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...