Skocz do zawartości
..:::Dj Ventyl:::..

Barton + SL75KAV

Rekomendowane odpowiedzi

na stronie solteka znalazlem takie zdanie

Does SL-75KAV support Athlon XP 2200+, 2400, and 2600+?

SL-75KAV supports Athlon XP 2200+, 2400+ and 2600+ if its PCB version is later than F1. Please update the BIOS to Q11 or later.

It doesn't support 333MHz processors (Barton).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak plyta nie obsluguje magistrali 333 to jaki sens jest kupowac taki procesor (bez wymiany mobo)?

http://www1.soltek.com.tw/English/product/75kav.htm

i w ogole zastanowilbym sie czy ta plyta obsluzy thortona... prawidlowo... znajomy kupil taki procesor do plyty na KT400 czyli nie takiej starej i musial zmienic bios na najnowszy bo procesor byl niepoprawnie wykrywany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Nie bedzie dzialalo - sprawdzone - sam nie wiem na co liczylem

Z drugiej strony my posiadacze solteka 75kav i tak mamy duzo szczescia ile plyt z chipsetem via KT133A obsluguje ATHLONY XP 0.13 um.

Mam 2400+ (2600+ w polsce nie do zdobycia jak ktos wie gdzie to prosze o link) i podkrecony TYLKO szyna, mnoznikiem sie juz nie da (jak ktos wie jak prosze o info) do 2800+ bez zmian napiec i itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już wiem ale czy ktoś próbował odpalać ten procek na tej płytce bo nie wiem czy mam kupować Bartona czy thortona?

Kup Thortona. Moze i pojdzie, ale nie na pewno bedzie dzialac stabilnie ze wzgledu na brak obslugi prockow z cachem 512kB. Ale zawsze mozesz sie umowic ze saprzedawca, ze jak Ci nie pojdzie to wymienisz procka na inny. Z Thortonem tez bym uwazal, bo moze nie chodzic podobnie jak Barton.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie nie bedzie dzialac pisalem, i zaden drutmod nie zadziala (z prockami ponad 2100 niewiem czemu) cieszcie sie z tego co macie - moze pora zmienic plyte glowna.

Wszystkie inne nizej niz Barton chodza stabilnie i niema problemów sprawdzilem 5 prockow od 1700 do 2400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...