guliwer23 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam wszystkich mam ważne pytanko, mam plyte główna MSI na chipsecie 133A, czy na tej plycie z tym chipem na pokladzie da sie uruchomic procesor Athlona XP o ralnej czestotliwosci okolo 1.47 jadro tego procka to Th. 0.18 wiec plyta powinna lyknac procka bo obsluguje procesory do 1.5 G ale ten procek to XP wiec nie wiem czy jest sens go kupowac jak i tak go nie odpale..... prosze o pomoc dzieki Guliwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 XP 1700+ 0,13 na K7Turbo idzie- nie wiem jak z wyższymi zegarami, oficjalna strona mówi, że nawet ten 1700+ nie zadziała! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 a nie lepiej sprzedac ta plyte, dolozyc te 40-50 zl i kupic cos na kt266a?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 hmmm moze masz racje ale ja mam pamienci SDRAM i nie wiem czy niemusialbym ich wymienic na DDr a to jzu sa inne koszty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 na KT133A XP-ki dzialaja bez problemow (ale nie wiem na kazdej plycie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 tak narazie to mozesz wrzucic bedzie kasa to wymienisz pamiec i płyte bo XP z sdr i kt133 nie powali wydajnoscią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Najprawdopodobniej wystarczy wgranie nowszego biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Kręciłem xp1700 na via 133a (soltek 75kav+) i to z niezłymi rezultatami- potrzebny był ofkoz drutmod na wyższe mnożniki bo wysokie fsb nie wchodziło w grę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenpunkt Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 tak narazie to mozesz wrzucic bedzie kasa to wymienisz pamiec i płyte bo XP z sdr i kt133 nie powali wydajnoscią właśnie mam taki problem: gośc ma ASUSa na KT133A i 512 RAMU który obsługuje XP ale tylko Palomino, nie spotkałem się BIOSEM z obsługą T-bredów. Chce mu trochę odśwerzyć kompa bo Durak 650@850 (z roku 2000) jest już dość wolnym prockiem a z tego co pamiętam to: różnica pomiędzy KT133A na SDR i KT266A na DDR była rzędu 3% (a w przypadku obsadzenia SDR -3% :D ) i tak w góre KT333, KT400, Nforce (lub jak kto woli KT600) dające "czysty zysk mocy" tak bardzo potrzebnej Excelu, Wordzie :) czy przy wypalaniu płytek. Nforce teoretycznie jest 6 krotnie wydajniejszy od KT133A :idea: 400/133 * 2 = 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 No tak, jak już wczesniej zauważono bios powinien rozwiązywać takie sprawy. Skoro nie ma nowszysch wersji aktualizacja nic nie da. Mialem to samo z Epoxem 8KTA3+pro, przed aktualizacją procki XP były widoczne ale niepoprawnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Witam wszystkich mam ważne pytanko, mam plyte główna MSI na chipsecie 133A, czy na tej plycie z tym chipem na pokladzie da sie uruchomic procesor Athlona XP o ralnej czestotliwosci okolo 1.47 jadro tego procka to Th. 0.18 wiec plyta powinna lyknac procka bo obsluguje procesory do 1.5 G ale ten procek to XP wiec nie wiem czy jest sens go kupowac jak i tak go nie odpale..... prosze o pomoc dzieki Guliwera co ma sie nie dac. Da sie :D Przykladem mogl byc moj R.I.P. SOltek SL-75KAV na ktorym ow Athlon XP 1700+ 0,13 chulal na 2 GHz - drutmodded :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Poprzedniu mój post przeszedł bez echa, może tym razem jakiś praktyk odpowie czy płyta na KT133a (k7Turbo MSI) obsłuży nowego durona 1400! Teoretycznie to powinno się udać, ale czy ktoś już spróbował? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...