Skocz do zawartości
Kittek

Sony Ericsson T610 czy Siemens MC60

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym sobie kupić takie cacko, bo juz mi sie siemens s45 wysłużył, tylko, że nie bardzo qmam te wszystkie promocje, bo Polkomtel (Plus gsm) jedyna sieć, która to ma w jakiejś rozsądnej cenie)tak na mieszał w regulaminie promocji, że nic nie czaję. Zna sie ktoś może na tych wszystkich chwytach marketingowych. Chodzi mi o to żeby kupić ten telefon w jak najniższym abonamencie, ktory ma darmowe minuty i sms'y (moze byc nawet tylko 10).

Zastanawiam sie tez, czy nie lepiej byloby kupic zamiast tego soniaka Siemensa MC60, tory jest podobny do sonego (tez ma aparat wbudowany), a w erze kusztuje polowe taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez się ostatnio zastanawiałem nad tym telefonem w najtańszej taryfie tj

PLUS 20 czyli 10 min + 10 sms za 18 zł przez 12 miechów i po tym okresie (30 zł + 10 zł do wykozystania ) z umową na 25 miechów

jest tez opcja za 12 zł bez minut i SMSów i po 12 miesiącach zmieniają ci na PLUS 20 (30 zł + 10 zł do wykozystania ) z umową na 25 miechów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest???o cholera musialem zle przeczytac test ;/ ale jestes tego pewny?

update:

aparatu fotograficznego - powtórne naciśnięcie "robi" zdjęcie o rozdzielczości, no właśnie, tylko 288 x 352 piksele (bądź nawet jeszcze mniej, bo wybrać można 120 x 160). Do wysłania MMSa w zupełności wystarczy, ale trudno nie uznać tego za krok wstecz SonyEricssona

zyli nie ma rozdzialki 640x480 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest???o cholera musialem zle przeczytac test ;/ ale jestes tego pewny?

update:

aparatu fotograficznego - powtórne naciśnięcie "robi" zdjęcie o rozdzielczości, no właśnie, tylko 288 x 352 piksele (bądź nawet jeszcze mniej, bo wybrać można 120 x 160). Do wysłania MMSa w zupełności wystarczy, ale trudno nie uznać tego za krok wstecz SonyEricssona

zyli nie ma rozdzialki 640x480 :-)

kurde mam juz dzisiaj telefon i narazie go testuje:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadnych erik szitow :P nieno t610 mi sie podoba tylko ta kamerka brak rodzialki 640x480

co ty <font color="#FF0000">[ciach!]</font> czlowieku??????

przeciez jest 640x480!!!!

w cyfraku t610 rozdzialki 640x480 brak.

The built-in camera is capable of taking still pictures up to common image format (CIF) resolution (352x 288 pixels) and 24 bit colour depth.

na pocieszenie zostaje fakt ze t610 ma polifonie z wavetablem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może mię ktoś wyjaśnić od strony technicznej, warum te polifoniczne brzęczyki są jakieś takie przytłumione i ciche? Taka wiejska Motorola jak moja piszczy jakby jej marchewkę w podogonie aplikowali, a jest nastawiona na 2/5. A kolega nastawił jakieś tam funkel nówka kolorowe brzęczydełko na max i jak miał w plecaku to nie słyszał w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadnych erik szitow :P nieno t610 mi sie podoba tylko ta kamerka brak rodzialki 640x480

co ty <font color="#FF0000">[ciach!]</font> czlowieku??????

przeciez jest 640x480!!!!

w cyfraku t610 rozdzialki 640x480 brak.

The built-in camera is capable of taking still pictures up to common image format (CIF) resolution (352x 288 pixels) and 24 bit colour depth.

na pocieszenie zostaje fakt ze t610 ma polifonie z wavetablem :)

no juz to sprawdzilem brak 640 ale ta polifonia jest super:))

ogolenie telefonik moze byc

a aparat sie zawsze przyda - niedlugo bede mogl na fourm jakies moje zdjecia walnac:) musze tylko kupic kabel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może mię ktoś wyjaśnić od strony technicznej, warum te polifoniczne brzęczyki są jakieś takie przytłumione i ciche? Taka wiejska Motorola jak moja piszczy jakby jej marchewkę w podogonie aplikowali, a jest nastawiona na 2/5. A kolega nastawił jakieś tam funkel nówka kolorowe brzęczydełko na max i jak miał w plecaku to nie słyszał w ogóle.

to zalezy od midi jakiego odgrywa ci brzeczydelko. w klasycznych dzwonkach masz sterowanie typu buczy/nie buczy - z stala glosnoscia.

w midi mozna nadawac instrumentom rozne glosnosci, tempa i inne cuda niewidy.

dlatego jako dzwonek mam klasyczne pip-pip - zawsze go slysze. a jedne dosc upierdliwe midi uzywam jako budzika :twisted: budzi caly dom :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kobus > Znowu zmiana komórki :) Widze, że jesteś lepszy agent niż ja :D Ja swojego s55 wymieniłem po 6 miechach na N7650 (a przed S55 miałem 6mc Samsunga 210 też fajny ;) ) i jestem tak sobie zadowolony, może przez to, że nie chciałem wymieniać :? Ogólnie 7650 ma fajne oprogramowanie można kręcić filmy, gierki Symbian (st55 chyba nie ma symbiana :| ), zmieniać kanały w TV, i wiele innych... wszystko jest spas ale jednak jakiś sentyment został po S55 -> Był mały i elegancki a ten jest wielki i ciężki, a może to przez to że to moja pierwsza komórka z kolorowym wyświetlaczem...no dobra druga bo S25 też miała 3 kolory :D

UPDATE: 4Mb i tak mało :/ Lepiej już weź N3650 bo do tej można dołożyć kartę pamięci a to przy komórce z Symbianem prawie, że konieczne :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CePeK madrze gadasz :-) i chwala Ci :P hmm 3650 mi sie ta okragla klawa nie podoba ;/ a wogole n7650 nie wiem czy dam rade bo wtedy bede musial doplacic ;/ eh ta nokia :) a jako pilot do tv to z jakiej odleglosci dziala?? bo podczerwien chyba do metra jest ;/ a co racja to racja siemensik malutki jest leciutki... musze to jeszcze przemyslec bo telefon mam raptem poltora miecha :) (m55+aparat) no i flesh jest :P he he he

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w necie nie ma testow no telefon pelen wypas

dzwonki ladniutko graja.. zdjecia nawet na wyswietlacza wygladaja ladnie :):) sciagac rozne bajerki latwo sie sciaga

tylko nie moge dojsc do tego jak z ustawieniami tapety bo ustawiam sobie tapete ale na tapecie jest znaczek era... i nie widac tapety wogole i nie wiem jak to wylaczyc to Era... te cale logo w opcjach mam wszytsko powylaczane poza tapeta i dalej jest tak samo:( nie wiem ... moze ty wiesz KOBUS ???a i nie mam kabelka jeszcze do tego fona bede musial zakupic a fotki umieszcze nie dlugo narazie nie ma za bardzo czasu sie bawic telefonem :( ale niedlugo beda napewno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pocieszenie zostaje fakt ze t610 ma polifonie z wavetablem  :) no juz to sprawdzilem brak 640 ale ta polifonia jest super:))

ogolenie telefonik moze byc

a aparat sie zawsze przyda - niedlugo bede mogl na fourm jakies moje zdjecia walnac:) musze tylko kupic kabel

zebys sie nie zdziwil ;) Jakosc jest beznadziejna, gorzej niz mca20, nastepna wada to slizgajaca sie obudowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi