Skocz do zawartości
BLANTMEN

Sweet Noise & Peja

Rekomendowane odpowiedzi

mam juz i leci ju.z chyba 10 raz w loopie na winampie :D super jest ten kawałek sweet noise to wogóle wymiata i możecie se to nazwac nawet diskopolo albo chór kościelny ja i tak bede lubiał muze sweet-a a peji nie lubie i w tym kawałku mnie zaskoczył ale dalej go nie lubie :D

update: i możecie mówic co chcecie kawałek i tak jest wypas i warto posłuchać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten kawałek jest po prostu żałosny- biedny glaca którego nikt nie rozumie chyba w każdym kawałku bredzi to samo i do tego te plastikowe ciuszki i kolczyki na ryju chyba myśli że jak se założy modne ciuszki to będzie bardziej spoko. Albo peja który już nie jest biedny i bez perspektyw a dalej nawija z tym samym. DNO DNO DNO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem na ich koncercie. W sumie grają jeszcze jeszcze, moze nawet, zeby się nie wygłupić za mocno grali jakby mocniej, niż to, co puszczają w TV czy odsłuchać z płyty ( a moze po prostu źle udźwiekowili- za dużo i za cieżka gitara hehe :P). Ale mało nie padłem od tej pozerki ( miny, jakieś ch-jowe czapeczki z anarchią, koleś jakby w szlafroku stał, inny udawał twardziela błe :P), nigdy w życiu nie jestem i nie będę ich fanem, ale wolałbym, żeby to puszczali w TV/radio, niż to co nam serwują inne "zepoły". Powiem tyle- jedno <span style="color:red;">[ciach!]</span>o- jedne leprze, drugie gorsze ale imo shit tak, czy tak :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odo co dziś znalazłem

Poniżej zamieszczamy dokładną tracklistę Revolty:

1. PRELUDIUM: DJ KOSTEK scratch session, nagrano w Studio Noise Inc.,

2. REVOLTA (Z ULICY)Produkcja: Glaca & Magic, muzyka: Magic; tekst: Glaca,

nagrano w Studio Noise INC, zawiera fragment utworu „Skur.wiel"

(p) CLC 2002

3. JEDEN TAKI DZIEŃ: SWEET NOISE i PEJA/SLU Produkcja: Glaca & Magic,

muzyka: Magic & Glaca, tekst: Glaca & Ryszard Peja Andrzejewski; nagrano w

Noise INC., lipiec 2003,Scratch: DJ Kostek. Peja nagrywa dla T1- Teraz.

4. NIE BYŁO SWEET NOISE i EDYTA GÓRNIAK ,Produkcja: Glaca& Magic; muzyka:

Magic & Glaca; tekst: Glaca; nagrań dokonano w Studio Noise INC, oprócz

wokali Edyty, które zarejestrował Magic w Studio Anatomy, w Wesołej,

Scratch: DJ Kostek. Edyta nagrywa dla EMI Group.

5. DZISIAJ MNIE KOCHASZ JUTRO NIENAWIDZISZ (SN RMX), SWEET NOISE i ANNA

MARIA JOPEK Produkcja: Glaca& Magic; orkiestracja: Magic, tekst: Glaca,

muzyka: Magic & Glaca; tekst: Glaca, nagrań dokonano w Studio Noise

INC. Scratch: DJ Kostek.

6. N.U.E.R.H.A DEATH RMX SWEET NOISE przedstawia DOCENT / VADER/DIES

IRAE & NERGAL /BEHEMOTH Produkcja: Magic & Glaca; realizacja nagrań

perkusji Docciego i gitar Magica oraz gitary i wokali Nergala:Adam Toczko,

nagrań dokonano w Studio Winicjusza Chrósta w Sulejówku, sierpień/wrzesień

2003, glos Glacy nagrał Magic w Studio Noise INC. Docent nagrywa dla

Empire Records, Behemoth nagrywa dla Mystic Production/Regain

Records/Century Media.

7. JESTEŚ KONDRACKI REMIX Produkcja i realizacja: Bogdan Kondracki, Bas,

gitara, klawisze i programowanie: Bogdan Kondracki Nagrano w TANK STUDIO

we wrzeniu 2003 w Warszawie. Oryginał (p) CLC 2002 Muzyka Magic Tod;Tekst

Glaca

8. OSTATNI DZIEŃ Notorious Vendetta Mix.Remixed by Bodek Pezda /

Agressiva69, Agressiva 69 nagrywa dla Pomaton EMI i działa dla 2.47

Records; oryginał „Ostatni dzień" (p)CLC 2002, muzyka: Magic,

Tod; tekst: Glaca

9. MANIPULACJA Gabi & Olleck Bobrov - 2Cresky Manipulated, Oryginał utworu

„Manipulacja": CLC 2002; muzyka Magic; tekst: Glaca

10. DZISIAJ MNIE KOCHASZ MAGIERA RMX,Produkcja i nagranie Magiera dla

WHITE HOUSE RECORDS. Oryginał (p)CLC 2002. Muzyka: Magic, tekst: Glaca

11. W TOBIE L.A. RMX, Produkcja i nagranie L.A. DLA WHITE HOUSE RECORDS,

Gitary: Card Ridge. Oryginał (p) CLC2002 Muzyka: Magic; Tekst: Glaca

12. REVOLTA (Z ULICY) SWEET NOISE i O.S.T.R., , produkcja: Glaca & Magic,

muzyka: Magic; tekst: Glaca i O.S.T.R, nagrano w Noise INC. Zawiera

fragment utworu „S<span style="color:red;">[ciach!]</span>iel" (p) CLC 2002

13. NIE BYŁO SAINT’N RMX, Remixed by Peter Guellard. Oryginał utworu

„Nie było": CLC 2002, muzyka: Magic; tekst: Glaca, Utwór

został wybrany przez zespół jako najlepszy w przeprowadzonym przez SN

konkursie na remix utworu „Nie było" na początku roku 2003.

Ex-equo został również wybrany remix Sam Plaire’a: dostępny na

stronach internetowych SN

14. PATRZ TOD & ROGAL RMX, Oryginal CLC 2002 Muzyka: Magic, Tekst: Glaca

15. NIE BYŁO - video

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nawidze HH z hardcorowa muzyka.

HH i heavy metal to taka pomylka, ze niech mnie pieklo pochlodzie.

Jak zabaczylem teledysk to za pierwszem razem kulalem sie po podlodze, a za drugim czulem totalny niesmak po takim gow***

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam powiem tak: na jednym forum przeczytałem piękne podsumowanie "beatów" : "...dla mnie uzywanie sampli jest czymś takim jak uzywanie czyjejś duszy..."

Dla mnie nie ma lepszego podsumowania. Chcecie to obrzucajcie mnie mięsem ale cały ten rap to kupa [ciach!]a (sorry czarnuchu). Wmawiacie sobie ze to muzyka. Skradzione, juz przez kogos zagrane motywy nazywacie "beatami". W żałosny sposób wystękany text jest jedyną ambitną cząstką tego wszystkiego. Szkoda, że zazwyczaj stęka się o tych samych "PROBLEMACH".

Wiem ile trzeba pracy żeby stworzyć COŚ o czym ludzie będą pamiętać i rap nigdy nie dorówna temu do tego do czego aspiruje. Odarty z z tych buraczanych złotych łańcuchów na szyjach, lasek kręcących pupami i fur przy których ziomale sie bujają i stękają rap jest niczym.

Muzyka musi mieć duszę. Nie odbiorę wam prawa do czerpania przyjemności ze słuchania tych rymowanek. Tylko te texty są czasem coś warte. Reszta to szambo w którym tapla rynek muzyczny na całym świecie.

Peja - żenada

Sweet noise - szkoda, że wybrali drogę przez szambo, wkońcu poczują, że coś śmierdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe widze ze niektorzy oceniaja tutaj projekt Revolta po jednym kawalku... ktory przyznaje nie jest najciekawsza jej czescia ;) Od poczatku Revolta to tylko wydawnictwo z remixami utworow z plyty Czas Ludzi Cienia, wykonanymi przez Sweet Noise lub zaprzyjaznionych artystow. Jak mowi o tym wydawnictwie Glaca: ma ono pokazac inne twarze Sweet Noise i jest tylko chwilowym przystankiem na drodze artystycznej tego zespolu. A obok bardzo sredniego Jeden Taki Dzien, jest na przyklad genialny Dzisiaj Mnie kochasz jutro nienawidzisz ze skrzypcami Niggela Kenedyego czy rmx Jestes Bogdana Kondrackiego z dawnego Kobonga obecnie Neuma.... Te kawalki jak na razie slyszalem, wiec moge sie o nich wypowiadac.... Oprocz tego na plycie tak jak juz bylo napisane wyzej remiksy czlonkow Agresivy 69, Magiery&L.A, Nergala z Behemota i Docenta z Vadera, basisty Sweet Noise... no to narazie tye.... aha Sweet Noise to napewno nigdy nie byl hejvimetal ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam powiem tak: na jednym forum przeczytałem piękne podsumowanie "beatów" : "...dla mnie uzywanie sampli jest czymś takim jak uzywanie czyjejś duszy..."

Dla mnie nie ma lepszego podsumowania. Chcecie to obrzucajcie mnie mięsem ale cały ten rap to kupa <font color="#FF0000">[ciach!]</font> (sorry czarnuchu). Wmawiacie sobie ze to muzyka. Skradzione, juz przez kogos zagrane motywy nazywacie "beatami". W żałosny sposób wystękany text jest jedyną ambitną cząstką tego wszystkiego. Szkoda, że zazwyczaj stęka się o tych samych "PROBLEMACH".

Wiem ile trzeba pracy żeby stworzyć COŚ o czym ludzie będą pamiętać i rap nigdy nie dorówna temu do tego do czego aspiruje. Odarty z z tych buraczanych złotych łańcuchów na szyjach, lasek kręcących pupami i fur przy których ziomale sie bujają i stękają rap jest niczym.

Muzyka musi mieć duszę. Nie odbiorę wam prawa do czerpania przyjemności ze słuchania tych rymowanek. Tylko te texty są czasem coś warte. Reszta to szambo w którym tapla rynek muzyczny na całym świecie. 

Peja - żenada

Sweet noise - szkoda, że wybrali drogę przez szambo, wkońcu poczują, że coś śmierdzi.

to wez uzyj czyis sampli i zrob cos dobrego, skoro sadzisz ze latwo jest robic rap.

A zreszta :

De gustibus non disputandum est :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyjaciele: w dobie kazaa, e mule i ninnych p2p zatraca znaczenie wyraz "komercja", masz ocotę posłuchać - nie płacisz frajerom lecz ssiesz...

wracając do tematu: do dawien dawna słucham hh i peja nie jes, nie był i prawdopodobnie nie będzie dla mnie jakimkolwiek czołowym mc...

co do glacy sn:

wygląda i "śpiewa" jak wisniewski więc NC..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi