Skocz do zawartości
Gość Lanselot

Windows 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do wypowiadania się entuzjastów tego systemu :>. Ja osobiście pobiłem swój rekord w 3DMarku i to na DX 9.0, bo nie udało mi się niestety zainstalować tam poprawnej wersji 8.1...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam do wypowiadania się entuzjastów tego systemu :>. Ja osobiście pobiłem swój rekord w 3DMarku i to na DX 9.0, bo nie udało mi się niestety zainstalować tam poprawnej wersji 8.1...

Przeciez w tym systemie jest dx8.1 i to jak najbardziej dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez  w tym systemie jest dx8.1 i to jak najbardziej dobry.

To odpal mi na tym 3DMarka...

Czy ten system opłaca sie instalować?

Kompa używam do granja, ogladania filmów, muzy słuchania, internetu, i ścjąg pisania

Opłaca - dla wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system spoko - uzywam go 2 miesiace.

ale sa tez wady np; nie mozna zainstalowac PM, NAV (zwykłych wersji) i paru jesio programow. reszta spox.

Można, ale trzeba tweakerem zmienić identyfikator systemu, aby aplikacje rozpoznawały go jako WinXP. Było gdzieś o tym na forum, ale nie pamiętam gdzie. Jako zainteresowany- szukaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może byś włączył przyspieszenie DirectDraw,Przyspieszenie Direct3D i Przyśpieszenie teksturowania AGP w opcjach DX.

Włączone, a mimo to 3DMark 2001 nie odpala.

masz starsza kompilacje 3dmarka01 - uaktualnij do wersji 330(built) - dodano dupport dla dx8.1+ agp8x etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sa tez wady np; nie mozna zainstalowac PM, NAV (zwykłych wersji) i paru jesio programow. reszta spox.

Można, ale trzeba tweakerem zmienić identyfikator systemu, aby aplikacje rozpoznawały go jako WinXP. Było gdzieś o tym na forum, ale nie pamiętam gdzie. Jako zainteresowany- szukaj ;)

słyszałem o tym wielokrotnie.

jest to ingerencja w sam system (jakims programem nie pamietam nazwy) efekt jest taki, ze 90% osob musialo reinstalowac windowsa :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to ingerencja w sam system (jakims programem nie pamietam nazwy) efekt jest taki, ze 90% osob musialo reinstalowac windowsa :lol: :lol:

Program nazywa sie Win2003v135Final.exe i zamienia w2003 w XP. NIe spodobał mi sie bo cały system identyfikował sie po nim jako XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to ingerencja w sam system (jakims programem nie pamietam nazwy) efekt jest taki, ze 90% osob musialo reinstalowac windowsa :lol:  :lol:

Mam ten program na dysku, przetestowałem i generalnie nie polecam. Znaczy się przerabia nam wszystko na XP, łącznie z napisami w Menu Start, logiem itp. dając jedynie obsługę dwóch czy trzech programów, które nie chodzą na 2003. A fakt faktem - można sobie wybrać wersję XP i jak ktoś weźmie "Home", to reinstall (sux, zdecydowanie wolę formacik :P) murowany :>.

Ale ten system ma wymagania 512 ramu :?

Uruchomi się nawet na 32, choć nie zainstaluje, gdy w systemie będzie mniej niż 128.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.1 System Requirements 

256 megabytes (MB) of RAM recommended minimum (128 MB minimum 

supported, 32 gigabytes (GB) maximum).

Na stronce microsoftu pisało co innego...

Ciekawe, zaraz poszukam, bo to skopiowałem z płyty instalacyjnej

Update

Jest dokładnie tak jak napisałem. 512 MB wymaga tylko wersja Datacenter. Tu są wymagania wszystkich wersji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program nazywa sie Win2003v135Final.exe i zamienia w2003 w XP. NIe spodobał mi sie bo cały system identyfikował sie po nim jako XP.

Jest jeszcze tweakNT - można zmieniać wersje na web/enterprise/itd WinXP home/profesional - a po zainstalowaniu wrócić z powrotem na Win2k3 Enterpise

Miałem przez miesiąc Win2k3 - trochę szybciej działa LAN i udostępnianie plików (winda i FTP), z drugiej strony zajmuje o 100MB więcej pamieci (przy takich samych optymalizacjach usług), wydajność w benchmarkach taka sama (sprawdzane Aquamarkiem3), w grach sprawia wrażenie trochę szybszego, minimalnie wolniej reaguje na komendy, zaleta dla posiadaczy kart Radeon9500/9700 i chipsetów 865/875 (jest bład w R300 który powoduje wieszanie się karty - efekt 8bit i 640x480) pod win2k3 miałem tylko 1 raz taki efekt (za miesiąc czasu) a pod xp średnio jest 5.

Trudniej go spatchować (limit 180dni i aktywacja) -aktywatory niby działają ale nie do końca. Nie mogłem zainstalować omeg opartych na 3.8 dlatego wróciłem do XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd można dorwać tego windowsa?

Znacie jakiejś miejsca skąd można by go zassać?

mozna tez zadzwonic pod 0801308801 i zamowic a ci przysla na ladnych oryginalnych plytkach. a tak nawiasem to polski Microsoft jest z Wołomina. zawsze wiedzial ze on ma jakies powiazania z mafia... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podpisie masz ze nienawidzisz Microsoftu to po co go uzywasz. No chyba ze te informacje o zmieanie identyfikatora tyo tylko teoria ... jak tak to sorry. A tak w ogole PM (Partition Magic) zainstalowalem właściwości pliku --> zgodnosc --> uruchom program w zgodnosci z w2000/NT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może, czemu nie wykrywa mi automatycznie dysków w 2k3? Sprzęt jako taki zostaje znaleziony i poprawnie wyświetla się w Menedżerze Urządzeń, natomiast nie mam dostępu do zawartości dysku, po prostu mi się takowy nie wyświetla. Pod DOSem czy Linuxem wszystko jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może, czemu nie wykrywa mi automatycznie dysków w 2k3? Sprzęt jako taki zostaje znaleziony i poprawnie wyświetla się w Menedżerze Urządzeń, natomiast nie mam dostępu do zawartości dysku, po prostu mi się takowy nie wyświetla. Pod DOSem czy Linuxem wszystko jest OK.

Prawdopodobnie masz wyłaczoną usługę za to odpowiedzialną. Pod prawym klawiszem myszy na mój komputer jest opcja zarządzaj, dalej szukasz zarządzania dyskami i tam wybierasz dysk i przyporządkowujesz mu jakąs litere po czym bedzie juz go widać normalnie w systemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ktos wie o co chodzi z tym isntalije win 2003 , podaje seriale , przechodzi istalacje , potem jest 30 dnia na rejestracje cz cos taki kluczyk i robie to crakiem po tem wchodzi wszytko ok tylko po 1-2 dnaich nagle nie wchdozi juz do wian tylk odo razu pokazuje by zarejestrowac , jak sie zatweirdzi to pokazuje ze jest zarejestorwana wersja i zonk, nic nie mzona zrobic miałem tak juz 2 razy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ktos wie o co chodzi z tym isntalije win 2003 , podaje seriale , przechodzi istalacje , potem jest 30 dnia na rejestracje cz cos taki kluczyk i robie to crakiem po tem wchodzi wszytko ok tylko po 1-2 dnaich nagle nie wchdozi juz do wian tylk odo razu pokazuje by zarejestrowac , jak sie zatweirdzi to pokazuje ze jest zarejestorwana wersja i zonk, nic nie mzona zrobic miałem tak juz 2 razy

1. Nie pytaj sie o cracki i tym podobne rzeczy bo to nie miejsce na to

2. Większość cracków do win2003 nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi