Skocz do zawartości
FumFel_20

dziwny problem z wolnym miejscem na dysku

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Wczoraj chciałem troszkę zbednych filmów wywalić i zaznaczałem filmy i naciaskałem ctrl+delete czyli odrazu wywala.Wywaliłem koło 10gb danych a miejsca mi nie przybyło 8O potem wywaliłem jeszcze 1 giga ale najpierw do kosza wsadzałem a potem opruznij i miejsce sie powiekszało.

dane miałem na partycji e która ma 70 gb.POkazuje mi teraz 20 gb wolnego a zajetego 40 gb czyli 10 gb jestem w plecy.Co siekurna dzieje??Jak odzywskać moje 10 gb?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob scandisca albo norton disc doctor

scandisk nic nie naprawia norton też

Usuwanie plików z pominięciem kosza następuje po wcisnięciu SHIFT+DEL a nie CTRL+DEL. Jeżeli to Win XP to wyłącz przywracanie systemu.

tak shift + delete pomyliło mi sie - przywracanie zawsze wyłączam po zainstalowaniu wina

Zrob test Scandiskiem. Bycmoze zle pokazuje wolne miejsce. 

Nie masz zainstalowanego Nortoun UnErase?

jak wyżej - scandisk nie pomaga - mam zainstalowany cały pakiet norton system works, zaraz sprubuje pobawić się tym nortonem unerase bo nawed niewiem co to jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak odpisywalem na posta, tych 2 wypowiedzi nade mna nie bylo.

Kliknij prawym przyciskiem na koszu i daj "Oproznij pliki chronione" czy cos w tym stylu...

DODANE

:lol: To samo co teraz - odpowiadalismy w tym samym czasie... :lol:

+ WYŻEJ przez "Ż"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi