Skocz do zawartości
Lukas20

Water Wetter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy zna ktos jakis odpowiednik Water Wettera?

Najbardziej denerwuje mnie jego... kolor. Po zmieszaniu z UV Green wychodzi nam niestety kolor pomaranczowy.

Substancja powinna miec nastepujace cechy:

:arrow: zmniejszenie napiecia powierzchniowego

:arrow: odczyn neutralny lub lekko zasadowy

:arrow: bezbarwny lub z jakims lekkim kolorem (tak, zeby nie byl wyraznie widoczny w wodzie)

:arrow: powinno sie go dodawac malo, tak zeby nie mial ujemnego wplywu na wydajnosc ukladu

:arrow: nie powinien zageszczac wody (jak WW) lub jak wyzej bardzo male proporcje

:arrow: nie moze sie pienic

:arrow: nie powinien zostawiac soli wapiennych

:arrow: nie moze szybko wyparowywac lub tracic aktywnosc

Uwaga! Jak nie wiesz to nie pisz. Prosze o posty tylko bezposrednio zwiazane z tematem. Mydlo, proszki do prania, mycia, itp. z gory odpadaja.

Uff... licze, ze ktos ma tyle duza wiedze, ze zna odpowiedz na moje pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watter Wetter ściągnąłem właśnie dlatego - że nie znalazłem żadnej porządnej alternatywy dla niego :( Fakt - jest różowy - jednak u mnie po zmieszaniu z UV-Dye-Lite barwa nie jest pomarańczowa - dałeś go po prostu za dużo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W bance 5l = 4l wody + WW + Green UV + inhibitor daje to kolor pomaranczowy. Jednak jak sie zassie ciecz do rurki jest ma ona juz prawidlowy - zielony kolor :)

Czyli w zbiorniq jest pomarańczowy a kiedy wpłynie w rurki zielony :? Jeśli tak to super by mi to pasowało do oświetlenia - zielony+pomarańcz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W bance pomaranczowy, w rurkach zielony.

Jesli chodzi o inhibitor to nie ufam WW. Uzywam czegos specjalnie do miedzi, co do ktorego jestem 100% pewny, ze jest najlepszej jakosci i zostalo stworzone specjalnie do tego celu.

Jak na razie po tygodniu ani slady rdzy z pompy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi