Skocz do zawartości
2002JSQ

N6610/N6100

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawialem sie nad zakupem nowego telefonu i interesuje mnie 2 dostepne pozycje:

Nokia 6610:

http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/mod...6610/id790.html

Nokia 6100

http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/mod...100/id4379.html

Ktory lepszy? Czy ktos mial jakies doswiadczenia z w/w modelami?

PS. Niezle sa te prezentacje, co nie?

Pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak bateria w obu modelach?

Jesli chodzi o N6610 to u mnie z wylaczaniem tel na noc trzyma ok 7dni, a tak z maxymalnym wykorzystaniem tj. gry i bez wylaczania ok 4-5dni. [oczywiscie + pare minut rozmow codziennie]

A wracajac do tematu polecam N6610 niz N6100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi bateria trzyma 6-7 dni przy umiarkowanym uzywaniu tj. codziennie kilka minut rozmowy , czasmi w jakąs gre (kilka minut) no i jakieś 4 godziny radia w tygodniu, wiem że N6100 dziła tez 6-7 dni tyle że prawie wcale nieuzytkowany tylko kilka minut rozmów

Volteq coś słabo Ci trzyma może coś nie tak sformatowałes bateryjke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Volteq coś słabo Ci trzyma może coś nie tak sformatowałes bateryjke

hmm formatowanie bylo imo dobre, 2x po 16h z pelnym rozladowaniem [skubaniec na ostatniej kresce chyba z 40min sluchalem radia i dopiero sie w pelni rozladowal ;)]

No nie wydaje mi sie zeby zle bylo, sam napisales ze kolo tygodnia trzyma, coz ... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj mi trzyma max 2 dni, ale jak tylko wychodza z domu to wlaczam radio i bardzo czesto gram na wykladach i/lub slucham radia, wiec jest to zrozumiale :D a na maksymalne czuwanie go nie testowalem. jak sie bateria rozladuje to trudno, tel na ladowarke i po podzinei poltorej bateria jest pelna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam 6100. Jest znacznie mniejsza i lżejsza od 6610. Wszystkie funkcje są te same tylko że 6100 nie ma radia. W zasadzie i tak zawsze się zapomina <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ze sobą słuchawek więc jeśli chcesz telefon używać często i intesywnie to lepszy jest 6100. No i bateria dłużej trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6100 ma bluetooth wiec jest to telefon przyszłościowy i o wiele bardziej podoba mi sie od 6610

a po co to komu?? mam 6310i od kad pojawila sie na Polskim rynku i jeszcze z niego nie kozystalem :/

wbrew pozorom jest to przydatne, moj starszy przez bluetootha laczy sie z palmem i kompem, czasami przydatna rzecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam t610, przez BT moge sterować kompem (sterowanie kursorem, pisanie, uruchamianie programow, w telefonie wyswietla mi playliste z winampa itp) wiec BT jest bardzo przydatny :D nie mowiac o wygodzie przesyłania roznych rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałem T68i to przez BT grałem z kumplem w statki. Staliśmy od siebie z 2,3 metry i nie była żadnego problemu.Świetna sprawa. Teraz na tej samej zasadzie będzie M-player w N-Gage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi