berkut Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 ja chce moc odprowadzac na wal... nawet z mala moca moze byc fajne ;] napewo bedzie silniejsza niz ja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Berkut: oto link który może się przydać: http://aardvark.co.nz/pjet/turbine1.htm człowiek zrobił coś podobnego a także wiele innych wynalazków Miałem jeszcze parę linków ale gdzieś mi wcieło, a znalazłem je na stronce na której były filmiki o zabawie dremelem i płytamiCD(było to na tweak'u pokazywane) Od siebie dodam że samo rozebranie zestawu(sprężarka wał turbina)sprawnej turbosprężarki powoduje jego niewyważenie i w szybkim tępie wybicie panewki.(bardzo mało prawdopodobne jest że uda się identycznie złożyć potem ten komplet) Co do Pompy oleju, to kumpel zakłada turbo do Kawasaki i w jego wynalazku musi być ciśnienie ok 0.4MPa Jeżeli będziesz się chciał skonsultować naukowo na Meil'u to raczej nie w zakładzie silników lotniczych bo oni niezbyt dobrze podchodzą do wynalazków, proponuje porozmawiać z dr Piechną w zakładzie aerodynamiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Przede wszystkim witam wszystkich. Nie chce nikogo tutaj pouczac, bynajmniej nie samego Berkuta ( rispekt ), ale akcja z rozbieraniem turbiny nie przejdzie, zwłaszcza odkręcanie wirnika i regeneracja w warunkach polowych. Ta turbinka nie ma prawa po złożeniu działać. No chyba w bardzo ograniczonym zakresie a i w to wątpie. Mmam nadzieje, ze sie za mocno nie "wymondżam". : ) Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ja sobie wpelni z tego zdaje sprawe ze raczej dzialac to nie bedzie ale chce po prostu pobawic sie tym troche, jesli wypali to po prostu mialem szanse 1:1000000 ze zadzialalo... a ten link to widzialem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Wiesz co panie Berkucie? Jesteś pan pozytywnie zakręcony :P Powinieneś być już dawno w Teleexpresie. Ale dosyć podlizywania się. Turbinka Jest urządzeniem które niezabardzo ma się co psuć prócz łożysk które mogą być padnięte tak że nawet pan Bóg by się z nimi nie sr.. tyko kupił inną. Pozatym turbina jak przypuszczam daje ok 1 bar-a i się kręci do ok 100 tyś/ obr. na minutę czyli precyzja musi być! Bo inaczej turbinka poprostu niewydoli i się znowy roz... Pozatym powinno to być napędzane energią spalin, ale jak masz takie chęci to mugłbyś zamątować tą turbinke do kolektorka silniczka gokarda skombinować jakąś chłodnicę powietrza z naljepiej wentylkiem od chłodnicy(np. Cieniasa) i zjakiejś bryczki w której to było wyciągnąć zaworki i inne bzdety z turbo i zrobić doładowanie silnika. Ale uważaj żeby nie zniszczyć przepustnicy bo przepustnica poprostu padnie. Najlepiej zrob se jakieś serwo pod pedalem gry dowaliż na max. to zamyka odlot gazów do atmosfery a <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span> doładowanie i jak puszczasz to znowu wylatują. Ale największym problemem będzie dostarczenie turbince oleju(musi być ćiśnienie!!!) i więcej paliwa do silniczka (zbyt uboga mieszanka=zatarcie). Pozdro i owocnej pracy! AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 a jak ci sie znudzi to zrob rakietowy :twisted: (troszki niebezpieczny jest ale co tam ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ugh. Jak bede u Jarka w PiąteK to wezme klucze i wywale turbinke z tej rozbitej Audicy i sproboje ją się pobawić(Audi po bitce dachowej więc chyba nie jest ash tak posuta) i bedzie hays :twisted: Bekrut A ta turbinka miała zbite łopatki czyli ciało stałe do turbo się dostało i to raczej nie bedzie działać bo może nie trzymać ciśnienia :evil: Ale sproboj szczęscia masz szanse wg. mnie 1/1000 że turbo zadziała... a tymi pozostałymi 9999 nie masz się co przejmować. W razie potrzeby posiadania dalszych info o turbo proszę o kontakt na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 skąd ty masz na to kase dziani rodzice wujkowie koloedzy z absami (absolutnym brakiem szyji) w ubranu 3 paskowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ja dodam tam komore spalania, narazie jestem w trakcie poszukiwywania pompy oleju zeby to smarowac to jest pierwszy wogole projekt, porownajcie to do 1 moich zabaw z fc, zaczelem od jakiejs hybrydy a koncze na kaskadzie ;] i apropo tego czy to zadziala- powiedzmy ze widzialem duuuzzooo bardziej skatowane turbiny dzialajace na necie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 PS Tylko sie nie wysadź ROTFL, przylaczam sie ofkoz, ale myslalem, ze padne ze smiechu jak to przeczytalem :P Prędkość Worpowa panie Berkut :D:D:D (liczyles moze ile otrzymasz mocy i czy ona wystarczy na jazde w nie-slimaczym tempie ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Wiesz jak narazie moje Ferrari sie sprawuje bez zarzucu, ale za rok mysle ze je tez bede musial troche zrobic w silniczku :P Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 a moze by taka turbinke zadaptowac do fiata 126p - maluszka ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 widzieliście to nową reklamę Toyoty :?: Ten dzieciak przypomina mi Berkuta w dzieciństwie :) P.S. Berkut to jest joke więc bez obrazy :) pozdro i życzę sukcesów w kolejnych wynalazkach bo moim zdaniem jesteś wielki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 wiesz berkut nie chcialem cie urazic a jezeli tak to odebrales to wielkei sory a tak pry okazji, to czy ie myslales kiedys na zastosowaniem cielkego helu do chlodzenie procke? ( dzieki niemu mozna osiagnac prawie temp. sera absolutneg o ) mowie na powaznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 azyl cos takiego jest praktycznie nierealne jesli chcesz uzywac kompa jush praktyki z cieklym azotem to dla mnie bezsens (fakt pozwala zbic niezle temp i na kilka minut podkrecic max procka, problem polega jednak na funkcjonalnosci takiego rozwiazania :() Berqtowi nie wiem jak bardzo by sie staral nie uda sie raczej zbudowac zamknietego obiegu z cieklym azotem czy helem chocby ze wzgledow finansowych (bo zapalu to mu na pewno nie brak ), jush predzej z CO2 nie jestem na bierzaco z forum wiec pewnie jush probowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 berkut powiem Ci ze jak dobrze bedziesz kombinowal to moze kiedys opanujemy swiat:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Hel nie jest dobry, ma za male cieplo wlasciwe... :| Pozatym agregat do chlodzenia cieklym azotem juz jest jak 2 kontenery, nie wspomne o poborze pradu i innych smiesznych w tym wypadku rzeczach... wilczek- kaskada to takie wredne bydle (ktore juz powoli koncze) na ktorym sa temp. i do -100C ;] Wiec bede sie smial z kolesi na suchym lodzie ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Prędkość Worpowa panie Berkut :D:D:D Prędkośc WARP a nie worpowa , a tak pozatym WARP 1 to prędkośc światła ( nie wspominając o WARP 2 czy TransWarp ) , wiec turbinie berkuta sporo do tego , oj sporo ( 1 c = 300 000 km /s ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Ty Berkut szalony jestes :D myslalem,ze ta turbine na procka posadzisz ;P a Ty gokarta strzelasz:) tylke nie za szybko jezdzij bo sie roztrzaskasz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 a moze by taka turbinke zadaptowac do fiata 126p - maluszka ? :) http://www.rtk.net.pl/~sr/phpBB2/viewforum.php?f=2 Zapraszam. Tam jest akurat Mauch Compressor :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...