Skocz do zawartości
soltys

Epox 8RDA+ rev 2.1 vs ABIT NF7

Rekomendowane odpowiedzi

ja bym bral epox'a....licze na to ze panowie wyciagneli wniosi z poprzednich rewizji i teraz naprawde dopracowali ta 2.1

mam byc krolikiem doswiadczalnym? :P

krolikiem doswiadczalnym bylbys gdybym Cie namawial na kupna ECS'a na nF2 :P

IMO mozna zaufac EPoX'owi i brac rev.2.1 bez nadmiernego stresu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral epox'a....licze na to ze panowie wyciagneli wniosi z poprzednich rewizji i teraz naprawde dopracowali ta 2.1

W przypadku solteka SL-75FRN2-L nowsze rivizje wcale nie są lepsze od rev.D a nawet gorsze :!:

A co do Epox'a to nie wiem.

akurat tego to nie musisz mi mowic 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten post był do Sołtysa  :D 

No właśnie widze ze masz frn2 l . Powiedz jak byś w takim razie widział taką walkę :

NF7 rev.2.0 vs 75FRN2-L rev.D vs 8RDA+ rev. 2.1

:?:  :?:  :?:

dobra ale zeby nie bylo wojny :?

IMHO pojedynek FRN2-L rev.D vs NF7 rev2.0 wygrywa spokojnie Soltek.....bo niby w czym ten abit jest lepszy...moze tylko wyzszy Vcore,ale mod dla Soltek'a jest na tyle prosty ze kazdy kto potrafi utrzymac w rece lutownice da sobie rade,a wtedy Abit nie oferuje NIC ciekawego

epox to nadal nowosc i nie jest dokonca sprawdzony,ale mysle ze plyta ma szanse cos zdzialac na rynku...jedynem minusem jest problem z pamieciami PC4000 i dosc duza wybrednosc w tej dziedzinie,soltek tego problemu nie ma

odrazu mowie ze to moje zdanie i niedopierdalajcie sie do tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten post był do Sołtysa  :D  

No właśnie widze ze masz frn2 l . Powiedz jak byś w takim razie widział taką walkę :

NF7 rev.2.0   vs   75FRN2-L rev.D   vs     8RDA+ rev. 2.1

:?:  :?:  :?:

IMHO pojedynek FRN2-L rev.D vs NF7 rev2.0 wygrywa spokojnie Soltek.....bo niby w czym ten abit jest lepszy...moze tylko wyzszy Vcore,ale mod dla Soltek'a jest na tyle prosty ze kazdy kto potrafi utrzymac w rece lutownice da sobie rade,a wtedy Abit nie oferuje NIC ciekawego

epox to nadal nowosc i nie jest dokonca sprawdzony,ale mysle ze plyta ma szanse cos zdzialac na rynku...jedynem minusem jest problem z pamieciami PC4000 i dosc duza wybrednosc w tej dziedzinie,soltek tego problemu nie ma

Mówisz że minusem Epoxa jest problem z pamięciami PC4000 - czy to znaczy że będzie tak samo mieć problem z pamięciami PC3200 na FSB 250 Mhz (czyli PC 4000) ???

A drugie odnośnie problemów w "tej dziedzinie" - znaczy w jakiej ? Czy ta płyta ma problemy z pamięciami przy wysokim FSB ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno smiga niezle! Czytalem na forum amerykanskim jakims, ze gosc mial na defaultowym napieciu na chipset 240! Wiec jako niepoprawny epoxowiec :D uwazam, ze jeszcze 8RDA+ da popalic Abitom i Soltekom!! ;)

Mój abicik przed modami też śmigał 240FSB ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten post był do Sołtysa  :D 

NF7 rev.2.0  vs  75FRN2-L rev.D  vs    8RDA+ rev. 2.1

:?:  :?:  :?:

Mówisz że minusem Epoxa jest problem z pamięciami PC4000 - czy to znaczy że będzie tak samo mieć problem z pamięciami PC3200 na FSB 250 Mhz (czyli PC 4000) ???

A drugie odnośnie problemów w "tej dziedzinie" - znaczy w jakiej ? Czy ta płyta ma problemy z pamięciami przy wysokim FSB ???

przyklad Niemca.....PC4000 (hynix4.3ns - niby rozpoznawane jako 3200) na jego epoxie max fsb205,na tej samej plycie OCZty 3200 (albo 2700 nie pamietam) fsb215

te same hynixy 4.3ns chodza u mnie na fsb250.....wnioski wyciagnij sam

to jest problem biosu o ktorym pisal kiedys MK1....suport techniczny epox'a nie powiedzial ostatecznie czy poprawia to i czy wogole maja to w planach poprawiac :?

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45316

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam _Vip_ wlasnie dzisiaj dostalem mojego Solteka NV-400-64. Powiedz Ty mi cos to za soltek jako znawca soltekow. Narazie jeszcze w kompie jej nie mam bo brakuje mi zasilki nowej ale niebawem sie pojawi i wtedy juz bede wiedzial na co trafilem ;-)

szczerze......taka sobie zwyczajna lowendowa plytka ,za niewiele wiecej mialbys FRN2-L ,ktora jest o niebo lepsza

BTW - nastepnym razem to na PW z czyms takim bo zrobil sie OT :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie - o którym Epoxie mowa i o której rewizji ??

w moim przypadkru jest to RDA rev 1.1

VIP => byly to OCZ pc2700 rev 3.2 i piszly na 215 z timingami 2-2-2-6, ale poszly by wiecej bo dalej plyta sie wylaczala, a ta kosc na sbicie poszla na 244 z jakimis nienajgorszymi timingami. Kupie sobie te ocz jka shandluje te hynixy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...