Skocz do zawartości
$l@ven

Problem w odswiezaniu w grach w XP - nVidia Refresh Rate Fix

Rekomendowane odpowiedzi

Slyszalem, iz w grach na XP jest zablokowane odwiezanie 60Hz i nie mozna tego normalnie zmenic.

Uslyszalem o programie:

nVidia Refresh Rate Fix

Program umozliwiajacy odblokowanie odswiezanie w kartach nVidii w Systemach Windows NT / 2000 / XP z 60Hz do dowolnej ilosci, ustawionej przez uzytkownika.

Ale mam klopoty z jego konfiguracja. Zawsze jak ustawie okrelona ilosc, po restarcie, steronwik ktore mam zainstalowany zostanie nie wykryty przez windows, jest uruchammiany domyslny, musze od nowa instalowac sterownik.

Po prostu chyba sa klopoty z tym programem w nowszej wersji detonatorow.

Jest moze jakis inny odblokowanie tego odswiezania? Jakis klucz z rejestru?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem, iz w grach na XP jest zablokowane odwiezanie 60Hz i nie mozna tego normalnie zmenic. 

Uslyszalem o programie:

nVidia Refresh Rate Fix

Program umozliwiajacy odblokowanie odswiezanie w kartach nVidii w Systemach Windows NT / 2000 / XP z 60Hz do dowolnej ilosci, ustawionej przez uzytkownika.

Ale mam klopoty z jego konfiguracja. Zawsze jak ustawie okrelona ilosc, po restarcie, steronwik ktore mam zainstalowany zostanie nie wykryty przez windows, jest uruchammiany domyslny, musze od nowa instalowac sterownik.

Po prostu chyba sa klopoty z tym programem w nowszej wersji detonatorow.

Jest moze jakis inny odblokowanie tego odswiezania? Jakis klucz z rejestru?

to sciagnij sobie powerstripa, dziala tak samo i jest znacznie lepszy i na dodatek umozliwia niezly O/C i wyciagniecie maksymalnych odswiezan, np zamiast 85 Hz 90 itd itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to zrobic Power stripem i jak sprwadzic, ze zeczywiscie jest poprawione odswiezanie ?

UPDATE

Pozatym mam klopoty z obrazem, z nieksztalceniem jego. Nie moge w rozdzialce 800x600 i 1024x768 ustawic tegosamego oswierzania, gdyz obraz bedzie wredy z jednej w tych rozdzielczosci znieksztalcony (jak poprawie w tej, to znowuy w drugiej sie zmienia), dlatego musze ustawiac np. w 800x600 120Hz, a w 1024x768 100HZ.

Mam monitor CRT Mag 786FD, niestety do XP nie ma do niego sterownikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem wystepuje nadal.

Uruchomilem refreshforce'a, zaakceptowalem, restart i nadal w grach mam 60Hz. Wystarczy jaga ruszyc i on wystwietla jakie jest odswiezanie obecne. Power strip cos da? Juz mma dosc! oczy mnie bola, pewnie 90% ludzi co gra na XP nie zdaje sobie sparwy ze ma 60Hz...

Help.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak nie dziala. Po zainstalowaniu sterownika 52.16, ustawiam sterowanie w rodzialkach 800x600 i 1024x768 - 100Hz, po czym uruchamiam RefreshToola i mi pokazuje ze mam po 80Hz, dobra przestawiam na 100, restart, wchodze do gry, mam 60Hz.....wrrrr, potem biore w windwosie po 85hz, w tym czasie domyslnie w revresh toole jest ustawione 85 to apple, restart i znowu to samo. Na 45.23 bylo chyba wporzadku. :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrocilem do 45.23. Mimo to, ze jak chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ustawienia karty graficznej to pokazuje mi, ze zostal uruchomiony tryb graficzny VGA, bo cos ze za start sterownik (po powrocie). Ale mi to wszystko chodzi. Ustawilem wiec odsiezanie 85, 100 nie moge :/

Boze z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y ten XP!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi