Skocz do zawartości
reed

Okradziony i zrozpaczony :(

Rekomendowane odpowiedzi

mrtnt chyba za duzo komedi sie naogladales najlepiej krytykowac innych a sam co robisz? myslisz ze policja specjalne bedzie wszyskich menelow sprawdzac zeby znalesc rower? nie zyjemy juz w panstwie totalitarnym nie ma juz dyscypliny

PS nie jestem zwolennikiem komuny  :twisted: ale czasem trzeba trzymac ludzi krutko za gebe

A co to ja jestem policja? co ja mam robic? policja jest po to by dzialac nie ma dzialania nie ma policji to tak jakbym byl strazakiem i nie chcial gasic pozarow... nie wyobrazam sobie inaczej, za co sie placi? za wyglad? za "poczucie bezpieczenstwa" gdyby policja byla jezdzila patrolowala to by zlodziej sie bal wlamywac bo nigdy nie wiedzialby czy zaraz nie beda przejezdzac... proste jak 2 + 2 ale nie, oni wola stac na drodze i mnie i innych Bogu winnych ludzi lapac bo jednego swiatla nie ma, bo szybkosc przekroczona o 5 km/h bo kontrola drogowa, bo eeeeeehhhh bo zlapia mnie i maja $$$ zlapia zlodzieja to G maja jeszcze roboty mase... no to wybacz, kazdy zlodziej o tym wie... I dlatego masz 5 postow dres mnie pobil, dres to a tamto...

Komedii? 8O to i tak dobrze ze nie znasz wszystkich faktów bo to co przeczytales to tylko "pianka z wierzchu pol litrowego piwa"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

? policja jest po to by dzialac nie ma dzialania nie ma policji to tak jakbym byl strazakiem i nie chcial gasic pozarow...

no i niestety tak jest :?

Policja nie ma motywacji do działania :!:

Wprawdzie dziś 1 lisopada złapałi włamywaczy :D

Włamali się do jednego sąsiada. Śąsiadka powiadomiła Policję, ta nad wyraz zybko się pojawiła i przy wynoszeniu fantów i złapali łobuzów :D :twisted:

Qrde sukces mają.

<span style="color:red;">[ciach!]</span>iarze, złodzieje, z sąsiaedztwa, narkomani :?

Sąsiedzi powiadomili to Policja ma sukces :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz gorzej się dzieje - już trudno znaleźć osobę, której nic nie ukradli - no chyba, że jakiegoś dziadka, który jeździ składakiem, nie ma komórki itp. - ale w sumie takim to renty kradną - zresztą nieważne...

Mnie dopiero co komórkę ukradli... A rower trzymam w pokoju - nawet jak robiłem półki to wygospodarowałem na niego specjalne miejsce, żeby nie przeszkadzał... Jak jeżdże na rowerze, to raczej tam, gdzie jest dużo ludzi, i nie po zmroku - niestety nie dane mi było mieć słuszny wzrost, a przytyć też mimo usilnuych starań nie mogę :] więc lepiej uważać...

Coraz bardziej myślę o kupieniu pistoletu wiatrówki - i po prostu albo straszyć jak sie taki nawinie, a jak cos zabierze, to strzelać - tylko znając polkie realia jeszcze bym musiał mu odszkodowanie płacić - bo dziwnym trafem jak ktoś coś ukradnie, to sądy/policja to olewa, a jak się obije złodzieja to gorzej... Może jednak paralizator lepszy, albo gaz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas na osiedlu tez były kiedys włamania i rowerki gineły. Teraz mam rower za 2,5 koła więc nie ryzykuje i trzymam go w domu. A tobie reed faktycznie współczuje jak by mi walneli bike'a to bym chyba nie wytrzymał :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie w zeszlym tygodniu na korytarz wlamali i zauwazylismy to tylko dlatego ze krata byla otwarta i jak odpinalem rower zeby pojezdzic to sylikonowa oslonka linki byla nacieta. :evil:

Teraz tylko czekam po nocach az ktorys sie nawinie znowu i tym razem jak dopadne to polamie na jego ramieniu i przedramieniu porzadny drewniany kijek o srednicy 4cm. :twisted: :twisted: :twisted:

Jak sie nie uda polamac to napewno cos innego sie polamie. :D

wunat jak jednego "postrzeli" to drugi wezmie dupe w kroki zwieje jak najdalej bo bedzie sie bac ze dostanie kulke prostow w lepetyne albo gdzies w morde.

Taka wiatrowka to ma jednak troche "sily ognia" i czaszke to napewno przestrzeli.

P.S. Mial by ktos pozyczyc na weekedn spawarki albo migomatu zeby troche usprawnic krate??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feluke nie masz racji, nie wiesz jacy ludzie chodza na wałki. uwierz mi ze albo bys nie zdazyl wyjac wiatrowki albo jak bys juz w jednego strzelil i zaczal ja przeladowywac to by Cie drugi poteznie obil.

albo wzioł by ci wiatrówke p przestrzelił [gluteus maximus] :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feluke nie masz racji, nie wiesz jacy ludzie chodza na wałki. uwierz mi ze albo bys nie zdazyl wyjac wiatrowki albo jak bys juz w jednego strzelil i zaczal ja przeladowywac to by Cie drugi poteznie obil.

No to dwie wiatrówki :]... wiatrówka przeładowywuje się automatycznie - można po kolei strzelać...

Abo combo - wiatrówka + paralizator :twisted:

Nie no qrde najlepiej, to po domu na rowerze jeździć i z komóry dzwonić - a na dwór ubierac się w jakieś szmaty, albo za żebraka się przebrać... Nie jest tak źle, ale cóż... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sorry ale nie widzieliscie automatycznych wiatrowek???

Wkladasz magazynek na 9-15 kulek, naboj CO2 na 100 strzalow i w kieszeni dodatkowy magazynek.

Taka do przeladowania to sobie mozesz postrzelac ale do tarczy a nie do samoobrony uzywac.

Takie male wiatrowki maja predkosc poczatkowa pocisku prawie jak normalny pistolet wiec prosze mi tutaj nie gadac ze by mi obij gebe bo jak by zobaczyl ze kolega trzyma sie za node skaczac a na chodnik kapie krew to by sie zastanowil.

Varrol z tym kombo to fajny pomysl bo widzialem jeszcze dodatkowo do tego gaz lzawiazy. Apropo gazu to nie kupujcie go w sklepach w akcesoriami militarnymi itd.

Lepiej idzcie do "ruskiego" na bazerek i wezcie najdrozszy taki ktorego etykieta wyglada jak byktos drukowal to na iglowce. ;)

Skutecznosc gwarantowana!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najelpiej się wybrać reed na stadion w Wa-wie, bo tak charakterystycznych rowerów raczej do lombardu nikt nie będzie chciał wstawić, ale warto się przejść i liczyć na głupotę debili :/ W październiku taki skur... recydwista w Andrzejki wlazł podczas imprezy i zajebał mi skórzaną kurtkę + walkmen ze słuchawkami, skórzane rękawiczki, fajny portfel (pusty ;) ). Na moje szczęście odzyskałem kurtkę bo wieśniak w niej chodził :twisted: Teraz siedzi w pace, bo Policja miała już go dość (właził do mieszkań i kradł rzeczy z wieszaka).

Jeszcze raz - przejdź się po lombardach, giełdach, gdzie tylko możesz - im bardziej bezkarni, tym bardziej bezczelni :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz - przejdź się po lombardach, giełdach, gdzie tylko możesz - im bardziej bezkarni, tym bardziej bezczelni  :evil:

ten topic jest odgrzewany ! i szana na znaleznienie tych bicykli jest mniej niz 0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz - przejdź się po lombardach, giełdach, gdzie tylko możesz - im bardziej bezkarni, tym bardziej bezczelni  :evil:

ten topic jest odgrzewany ! i szana na znaleznienie tych bicykli jest mniej niz 0.

Dokładnie, murwa, ileż razy byłem na giełdzie, po lombardach itp :?

no i doopa, gdzieś wywieźli i penis :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed, nie ma opcji musisz teraz komus dowalic za kare ;]. Wystaw nowy rower i patrz za krzaka jak podejdzie koles i zacznie go brac, to mu przypierdziel criticala prosto w nos... to bedzie tak w sumie za tamtych poprzednich tez. A poza tym... wężyki będą miały co jeść.

Mi na razie nic nie ukradli, ale to może dlatego, że mieszkam w małym miasteczku 50tys. ludzi i tutaj co najwyżej to poproszą Cię o złotówkę na wino, a nie ukradną komórkę. Niestety (albo stety) przenoszę się na studia do wawy... moją posturę znacie z tematu pokaż swoją twarz, więc sami domyślacie się jak szybko rozstanę się z telefonem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatrówki mogą być do samoobrony, ale jakaś porządna skif z duzą siłą i samoprzeładowaniem oraz śrot z plastikowym, płaszczem uszczelniającym kosztuje.. cały skecz zamknie sie w 1000zł a to duuuzo za duzo bo połowa z nas to ma rowery za 500zł :) (srótówka czaszki nie przebije, najwyzej z 2cm pod skórą się zatrztyma w miękkich obszarach ciała zwanych d.u.p.ą)

Ja wpadłem na fajny pomysł.. moj rower jest cały zamalowany na czarno.. cały.. zadnych naklejek niczego.. taki rower jest nieatrakcyjny dla złodzieja..

Mojemu koledze policja znalazła rower.. ale to był al`la CUD... zkosili kolesia prowadzącego po pijaku dwa rowery.. i jeden był jego..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi