Skocz do zawartości
Diablo666

Temperatura na Volcano 7? +Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytaj sobie najnowszego CHIP-a zobaczysz, że ten cooler nie jest aż tak bardzo wydajny a częst tańsze, nichsze są bardziej wydajne...

hmmm- ja bym mial wlasnie troche watpliwosci co do tych testow :evil:

no bo raczej nie wydaje mi sie mozliwe zeby temp z V7+ na P42GHz wynosila 67 C 8O - cos mi tu brzydko pachnie... :x

ale moze sie myle, prosze o ustosunkowanie sie do tego poniewaz ja tez zastanawiam sie nad kupnem tego qlerka ale do AXP 1800+ i nie wiem czy to ok wybor... :? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj sobie najnowszego CHIP-a :) zobaczysz, że ten cooler nie jest aż tak bardzo wydajny a częst tańsze, nichsze są bardziej wydajne...

Buahahahahahahaha

olej te lamerskie testy w Chipie - ciekawe za na moim p4 @ 2,6 GHz mam max 58 stopni w trybie low(2000 obr) a w tej śmiesznej gazecie na 2.0 i w trybie high mieli 67 stopni...

żenujące...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj sobie najnowszego CHIP-a :) zobaczysz, że ten cooler nie jest aż tak bardzo wydajny a częst tańsze, nichsze są bardziej wydajne...

Buahahahahahahaha

olej te lamerskie testy w Chipie - ciekawe za na moim p4 @ 2,6 GHz mam max 58 stopni w trybie low(2000 obr) a w tej śmiesznej gazecie na 2.0 i w trybie high mieli 67 stopni...

żenujące...

hmmm, moze bez pasty :)

ale w komputer swiecie jeszcze lepsze jady odchodza :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mala konkluzja.Wymienialem ostatnio cooler'a na procku.Mialem Volkano7 -wydajny ,ale cichy to on nie jest.Przy wymianie mialem kupic Volkano 7+ .Uslyszalem jego prace u kolegi w trybie low -dalej glosno.Zrezygnowalem.W koncu kupilem Zolman'a CNPS 6000 Cu.Mimo,ze Volkano 7+ jest wydajniejszy ,to stosunek glosnosci do wydajnosci zdecydowanie na korzysc Zolman'a. Roznica w cenie to ok. 10zl. na niekorzysc Zolman'a. A jajka jest wasza opinia ludziska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wątpie, że Volcano 7 jest dobrym coolerem po prostu przekazałem informację jaka była zamieszczona w tym czasopiśmie. Sam jestem zszokowany ich wynikami testów tych coolerów :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wątpie, że Volcano 7 jest dobrym coolerem po prostu przekazałem informację jaka była zamieszczona w tym czasopiśmie. Sam jestem zszokowany ich wynikami testów tych coolerów :).

Przekazałeś informację która według wielu ludzi jest nieprawdziwa... IMHO jest po prostu zapłacona albo kompletnie nie potrafią testowac sprzętu (raczej to 1).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ale przekret z tymi 67 stopniami... Ja na swoim duronie mam temperatury:

low - 45

medium - 41

high - 39

To podczas zwyklego uzywania CPU, oczywiście podczas grania wzrasta ale nigdy 50 nie przekracza. No moze w te upaly mialem najwiecej 51 na low. A wiec tepmeratura mozliwa ale chyba kompa trzymali na sloncu podczas testu z volcano 7+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec niewiem. Ja na moim zwyklym qlerze mam srednio 42C a jest aluminiowy z wentylem 80x80(glosny) nawet po podkreceniu do 1648MHz mam max 50C. Czy volcano cosik mi zmieni :?: Podobno jest on do 2600+ wiec jaka wtedy jest na takim procku temp :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wy odginaliscie czujnik temperatury takzeby dotykal procka ??? bo jak go nieruszalisce to znaczy zwe dotyka plyty wiec do waszych pomiarow dodajcie kolo 10 stopni

Niektorzy nie maja mozliwosci odgiecia go :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odkręciłem górną osłonkę na Volcano 7+ i jest znacznie ciszej, nie słychać wycia powietrza przy max obrotach tylko szum (dla mnie do zaakceptowania). Na minimalnych obrotach jest zupełnie cicho.

Przy obecnych upałach i zamkniętej obudowie mam ustawione obroty na 5000. Temp. procka Athlon XP 2000+ o/c 2200+ (1802 MHz) w stanie aktywnym: 42-46C. Procek + Copershim XP posmarowane pastą

Arctic Silver 3. Przy uruchomionym programiku CPUIdle temp. spada do 37C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Volcano 7+ przemawia to, że jest wydajniejszy, ma regulację obrotów,

uniwersalny (nadaje się do Athlonów i P4), przyszłościowy (do A 2600+).

Przy prawidłowej instalacji efektywnie obniża temp. procka, co jest szczególnie ważne przy o/c. Ja jestem z niego zadowolony i nie myślę go wymieniać na inny, choćby by był tańszy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim.

Mam następujące pytanie: czy temp rzędu 55-59* full load, na XP2000 oraz V7+ jest normalna? Wydaje mi się, że to za dużo o minimum 10*, ale może się mylę? Temperatura jest odczytywana z diody na procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim.

Mam następujące pytanie: czy temp rzędu 55-59* full load, na XP2000 oraz V7+ jest normalna? Wydaje mi się, że to za dużo o minimum 10*, ale może się mylę? Temperatura jest odczytywana z diody na procku.

za duzo,masz zle zalozony cooler, albo nie dales/za duzo/zle dales paste termoprzewodzaca, albo pomysl nad 2 x wentyl 80 mm chlodzacymi dol przod i gore tyl budy, IMHO to to ostatnie, powietrze ci sie kisi w budzie i w efekcie dmuchasz cieplym na proca, a w lecie jest jescze gorzej niz normalnie( czytaj: w zimie ;) ), ludzie wentylujcie budy!!!, taki moj apel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę na strychu w domu u babci pykam w flaschpointa prawie przeszedłem o ku!$%@ czołgi!!! komp chwyta zwiechę reset.... patrzę temp procesora 75 stopni 8) 8) nie wiem ile było na strychu ale cały byłem spocony :) a Ja polecam WC i tyle wiatraków nie warto kupować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę na strychu w domu u babci pykam w flaschpointa prawie przeszedłem o ku!$%@ czołgi!!! komp chwyta zwiechę reset.... patrzę temp procesora 75 stopni 8)  8) nie wiem ile było na strychu ale cały byłem spocony :) a Ja polecam WC i tyle wiatraków nie warto kupować

prawie przeszedles czlowieku ?:), to slaby kiler z ciebie :P,falasha to ja skonczylem w czasie zimowej sesji ;),ja juz skonczylem 3 dodatkowe kampanie, teraz sciagam red hammera i czekam na resistance :), a w robocie jest 200 misji single player, popraw sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że to raczej sprawa pasty, bo w obudowie już mam 2 wentyle. Dałem zwykłą, dołączoną do radiatora. Ale z drugiej strony temp u mnie w pokoju to 31* :) Poza tym, od dwóch tygodni ani raz się nie zawiesił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że to raczej sprawa pasty, bo w obudowie już mam 2 wentyle. Dałem zwykłą, dołączoną do radiatora. Ale z drugiej strony temp u mnie w pokoju to 31*  :) Poza tym, od dwóch tygodni ani raz się nie zawiesił.

daj as3, zbije ci moze ze 2 stopnie, przy tych temp to i tak niezle jest z taka temp proca,ale wlasnie dlatego przesiadam sie na wode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...