Skocz do zawartości
Dzidzia

Bajkowy klimacik na FX 5600 Ultra :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis tydzien temu stalem sie szczesliwym/badz nie , posiadaczem (GAINWARD FX PowerPack! Ultra/760 XP Golden Sample LE

http://www.mmv.pl/produkty/szczegoly.php?i...103&id_grupy=2& ) Hmmm po zachwycie nad wyposazeniem i gadzetami i zmianie chlodznia na bloczek wodny od Popixa przystapilem do testow . I tu mnie normalnie połamało 6500 pkt. w 3d Marku 2001 8O :cry: Tak smiejcie sie posiadacze ATI toz to porazka jest , na moim GF3 Ti200 wyciagalem 5600 :?: No tak potem przyszedl czas na 3dMarka 2003 i tam po drugim tescie karta sie wywala (error jakis z powodu "FIle Ur[ is corupted" z tym ze "UR" maja wszelkie mozliwe czeskie znaczki i ogonki . Co do gier SW JK:Jedi Accademy chodzi bardzo fajnie nawet przy 8xAnizotroping i 8xAntialiasign Unreal 2 mozna grac lev1 drugi po zaladowaniu zawiesza sie i powduje tak nie znosny pisk ze normalnie mozna pasc , a z koleji w GTAIII VC grafa wyglada jakby ja ktos pociaol nozyczkami i poukladal po wypiciu hektolitrow wodki kaszna doslowna (co ciekawe tylko niektore dzielnice i palka policyjna ) myslalem ze karta jest standardowo "przekrecona" zmiejszylem taktowanie do safe mode i to samo . Dalej nie sprawdzalem , ale zmienilem detonatory na nowsze dalej to samo pogrzebalem troche w biosie dalej to samo . W Demku do FX Dawn z wróżką bez Anizo i AA mialem (artef-agi,kty jak to sie nazywa ) po wlaczeniu na 8x wszystkiego chodzi plynniej i bez arte.... 8O Szczeze powiedziawszy nie wiem co zrobic w GeForce3 Ti200 wszystko gralo katra byla super (tez Gainwarda) i tu takie kaszany :?: Any ideas

Ps: Po 40 postach nabijajacych sie posiadaczy kart ATI chcialbym otrzymac jaka kolwiek pomoc PLESE :!: , szukalem na forum : FX5600 , FX5600 Ultra , Problemy z grafika, Problem z GeFOrce 5600 Ultra itp. :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli na domyślnym taktowaniu masz artefakty a próbowałeś już różnych sterowników to IMO karta jest uszkodzona. Jeśli kupiłeś przez neta to do 10 dni możesz towar zwrócić niezależnie czy sprawny czy nie. Bierz kasę i kup coś innego - sugerowałbym przesiadke na radka 9500pro lub 9700 lub ewentualnie jakiegoś innego GF5600

Jeżeli nie to i tak wybrałbym się do sklepu i próbował ją reklamować. MOże dostaniesz lepszy egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis tydzien temu stalem sie szczesliwym/badz nie , posiadaczem (GAINWARD FX PowerPack! Ultra/760 XP Golden Sample LE  

http://www.mmv.pl/produkty/szczegoly.php?i...103&id_grupy=2&  ) Hmmm po zachwycie nad wyposazeniem i gadzetami i zmianie chlodznia na bloczek wodny od Popixa przystapilem do testow . I tu mnie normalnie połamało 6500 pkt. w 3d Marku 2001  8O  :cry:  Tak smiejcie sie posiadacze ATI toz to porazka jest , na moim GF3 Ti200 wyciagalem 5600  :?:  No tak potem przyszedl czas na 3dMarka 2003 i tam po drugim tescie karta sie wywala (error jakis z powodu "FIle Ur[ is corupted" z tym ze "UR" maja wszelkie mozliwe czeskie znaczki i ogonki . Co do gier SW JK:Jedi Accademy chodzi bardzo fajnie nawet przy 8xAnizotroping i 8xAntialiasign Unreal 2 mozna grac lev1 drugi po zaladowaniu zawiesza sie i powduje tak nie znosny pisk ze normalnie mozna pasc , a  z koleji w GTAIII VC grafa wyglada jakby ja ktos pociaol nozyczkami i poukladal po wypiciu hektolitrow wodki kaszna doslowna (co ciekawe tylko niektore dzielnice i palka policyjna ) myslalem ze karta jest standardowo "przekrecona" zmiejszylem taktowanie do safe mode i to samo . Dalej nie sprawdzalem , ale zmienilem detonatory na nowsze dalej to samo pogrzebalem troche w biosie dalej to samo . W Demku do FX    Dawn z wróżką bez Anizo i AA mialem (artef-agi,kty jak to sie nazywa ) po wlaczeniu na 8x wszystkiego  chodzi plynniej i bez arte....  8O  Szczeze powiedziawszy nie wiem co zrobic w GeForce3 Ti200 wszystko gralo katra byla super (tez Gainwarda) i tu takie kaszany  :?:  Any ideas  

Ps: Po 40 postach nabijajacych sie posiadaczy kart ATI chcialbym otrzymac jaka kolwiek pomoc PLESE  :!: , szukalem na forum : FX5600 , FX5600 Ultra , Problemy z grafika, Problem z GeFOrce 5600 Ultra  itp.  :?:

Czy ty przypadkiem karty nie odpalałes na tej twojej pentiawce III ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna chata dzisiaj o 24:00 konczy sie 10 doba Kupilem w Proline i nie bardzo wiem co zrobic wsiadac w dliżans i jechac do najblizszej placowki dyplomatycznej proline czy cos. Tym bardziej glupia sytuacja ze na wlasne zyczenie mi tej karty szukali wszysto inne co zamowilme jest ok i.... ;-( jutro chyba bede cosik kombinowal ale z tego co mi wiadomo karta byla sprawdzna u Nich i bylo wszystko ok :cry:

Ps:przeczytalem swojego posta jeszcze raz stwierdzilem ze , moglo by z niego wynikac ze odrazu zalozyle WB na karte , nie karta chodzila przez no 2 dni powiedzmy na standardowym chlodzniu podobal mi sie radiator :twisted: i bylo to samo czemu dopiero teraz pisze bo przez 10 dni bylem mysli ze to ja cos pogibalem w sterach , montarzu , biosie , pozostalosciach po poprzedniej karcie , sprawdzalem nawet szczelnosc WC , napiecie dostarczane karcie (ta osobna wtyczka) myslelm ze temp. ale terministor przyklejony do spodu... znaczy nad GPU pokazuje max 45 C na WC , dalej co jeszcze sprawdzilem ..... W akcie desperacji wyjolem bateryjke od biosa i ustawilem wszystko od nowa . Nie wiem moze to jakies licho w configu tyle tego jest moze ktos by mi przyslal poprawnie skonfigurowanego (FX 5600 Ultra ) screeny na miala :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.mmv.pl/produkty/szczegoly.php?i...103&id_grupy=2&  ) Hmmm po zachwycie nad wyposazeniem i gadzetami i zmianie chlodznia na bloczek wodny od Popixa przystapilem do testow . I tu mnie normalnie połamało 6500 pkt. w 3d Marku 2001  8O  :cry:  Tak smiejcie sie posiadacze ATI toz to porazka jest , na moim GF3 Ti200 wyciagalem 5600  :?:  No tak potem przyszedl czas na 3dMarka 2003 i tam po drugim tescie karta sie wywala (error jakis z powodu "FIle Ur[ is corupted" z tym ze "UR" maja wszelkie mozliwe czeskie znaczki i ogonki . Co do gier SW JK:Jedi Accademy chodzi bardzo fajnie nawet przy 8xAnizotroping i 8xAntialiasign Unreal 2 mozna grac lev1 drugi po zaladowaniu zawiesza sie i powduje tak nie znosny pisk ze normalnie mozna pasc , a  z koleji w GTAIII VC grafa wyglada jakby ja ktos pociaol nozyczkami i poukladal po wypiciu hektolitrow wodki kaszna doslowna (co ciekawe tylko niektore dzielnice i palka policyjna ) myslalem ze karta jest standardowo "przekrecona" zmiejszylem taktowanie do safe mode i to samo . Dalej nie sprawdzalem , ale zmienilem detonatory na nowsze dalej to samo pogrzebalem troche w biosie dalej to samo . W Demku do FX    Dawn z wróżką bez Anizo i AA mialem (artef-agi,kty jak to sie nazywa ) po wlaczeniu na 8x wszystkiego  chodzi plynniej i bez arte....  8O  Szczeze powiedziawszy nie wiem co zrobic w GeForce3 Ti200 wszystko gralo katra byla super (tez Gainwarda) i tu takie kaszany  :?:  Any ideas  

Ps: Po 40 postach nabijajacych sie posiadaczy kart ATI chcialbym otrzymac jaka kolwiek pomoc PLESE  :!: , szukalem na forum : FX5600 , FX5600 Ultra , Problemy z grafika, Problem z GeFOrce 5600 Ultra  itp.  :?:

No tak :?: znaczy chodzi ci czy odpalaem ja na moim PIII 800@924 ?? W planie juz mam zmiene proca ale dopiero na swieta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.mmv.pl/produkty/szczegoly.php?i...103&id_grupy=2&  ) Hmmm po zachwycie nad znosny pisk ze normalnie mozna pasc , a  z koleji w GTAIII VC grafa wyglada jakby ja ktos pociaol nozyczkami i poukladal po wypiciu hektolitrow wodki super (tez Ultra  itp.  :?:

tłumaczyło by to słaby wynik w 3dm01 ale nie reszte bajzlu

P.S. ile dałes Dzidzia za tego gf ? nie lepiej sie opłacało jakiego radka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.mmv.pl/produkty/szczegoly.php?i...103&id_grupy=2&  ) Hmmm po zachwycie nad znosny pisk ze normalnie mozna pasc , a  z koleji w GTAIII VC grafa wyglada jakby ja ktos pociaol nozyczkami i poukladal po wypiciu hektolitrow wodki super (tez Ultra  itp.  :?:

tłumaczyło by to słaby wynik w 3dm01 ale nie reszte bajzlu

P.S. ile dałes Dzidzia za tego gf ? nie lepiej sie opłacało jakiego radka :)

Hmm no widzisz pewnie bardziej sie oplacalo ale tak to jest jak ktos wychodzi z idiotycznego (teraz to wiem ) zlozenia ze Intel i Nvidia Rules to sie wkoncu przejedzie :cry: :!: DObra teraz mozecie sie nabijac :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to jesst FX5600 ULTRA 2 to jest to dobra grafa i niema co narzekac a wszystkie krzaki jakie masz to zapewne wina troche wolengo cpu jednak grafy zeby popawnie pracowac musza miec odpowiedneigo partnera do pomocy :wink: no ale w tym wypadku przyczyna to zapewne płyta główna ciutke stara , ta grafa pobiera troche pradu i to moze byc wina , plyta niezxapewni odpowiedniej stabilnosci grafoie , najlepiej jakbys ja sprawdzil na innym kompie, wynik niski bo wolny proc do benchmarkowania no i pamieci SDR a nie DDR w moim przypadku przesiadka z SDR na DDR dała 2000pkt takze sporo, zmienisz płyte i procka a powinno byuc wszystko OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIalem taka nadzieje ze to wina sprzeciku zdaje sobie sprawe ze to jak puscic mustanga ze stalowa kula u szyji moze pobiegnie albo zdechnie :evil: tylko nie wiedzialem ze az tak zeby grafa stala sie jedna wielka kupa moze poprostu wsadze mojego 9000 Radeona zanim nie kupie reszty ale to straszna starta kasy bedzie bo napewno do grudnia ktoregos tam moj Gainwrad stanieje :-(

Update: z drugiej strony mam wszelkie prawo do reklamacji w tej sytuacji bo wedlug producenta moj sprzet jak naj bardziej spelnia minimalne wymagania :!: A nie mozna powiedziec zeby dalo sie tego uzywac na minimalnym poziomie :cry: rozumiem niska wydajnosc ale bledow czy wrecz zwiech nie zniose .

Update2: No dzisiaj chyba nie przyblize wiecej szczegolow tego problemu bo ide na Pifo i moze to cos naprawi .... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

a  z koleji w GTAIII VC grafa wyglada jakby ja ktos pociaol nozyczkami i poukladal po wypiciu hektolitrow wodki kaszna doslowna (co ciekawe tylko niektore dzielnice i palka policyjna )  

[...]

co do tego problemu - mialem to samo - winna za to byla zle chlodzona karta graficzna, przegrzala sie biedaczka i VC sie zaczynalo kaszanic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... na moje oko to albo karta jest walnieta [tylko czemu w vc tylko w okreslonych miejscach?] albo tak jak napisal lukasrz komp nie daje rady . ja bym ci sugerowal sprawdzic grafe na innym kompie , ew. na innej zasilce .

Do zasilki bym sie nie czepial bo to Enermax 365 PFC , a co do VC to naprawde nie mam pojecia moj kumpel mial to samo w VC ajk kupil swojego 5600 (bez ultra ) ale teraz nie moge go zlapac jezeli powie mi cos ciekawego jak to naprawic to napisze co i jak .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

a  z koleji w GTAIII VC grafa wyglada jakby ja ktos pociaol nozyczkami i poukladal po wypiciu hektolitrow wodki kaszna doslowna (co ciekawe tylko niektore dzielnice i palka policyjna )  

[...]

co do tego problemu - mialem to samo - winna za to byla zle chlodzona karta graficzna, przegrzala sie biedaczka i VC sie zaczynalo kaszanic...

Jak pisalem juz wyzej karat jest raczej dobrze chlodzona na standardzie i owszem moglo by to byc ale na WC co mam sobie freon zamontowac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z koleji w GTAIII VC grafa wyglada jakby ja ktos pociaol nozyczkami i poukladal po wypiciu hektolitrow wodki kaszna doslowna (co ciekawe tylko niektore dzielnice i palka policyjna )

Co do tego GTA to mój qmpel na FX-ie ma te same zaciachy, ale tylko na gtaIII reszta gier chodzi cycuś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az dziw bierze ze ta karta jeszcze dziala! Jest to karta zgodna z AGP 3.0 co za tym idzie moze byc zasilana napieciem 1,5 lub 0,8V. Karty takie moga pracowac na plytach zgodnych z AGP 4x i 8x. Twoja plyta to AGP2x! Zasila karty napieciem 3,3V. Karty AGP 8x NIE MOGA PRACOWAC Z AGP2X bo to moze spowodowac trwale uszkodzenie plyty i grafy. Uwazaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Lancer to jak wytłumaczysz fakt, że Gainward http://www.mmv.pl/produkty/szczegoly.php?i...103&id_grupy=2& wyraźnie w specyfikacji wymienia szynę AGP x2 jako obsługującą GAINWARD'a GeForceFX 5600 Ultra II PowerPack Ultra/760 XP GS LE?

...Dzidzia pytanie zasadnicze... jaki posiadasz zasilacz? GAINWARD GeForceFX 5600 Ultra II PowerPack Ultra/760 XP GS LE to super karta jednak bardzo prądożerna. Takie zupełne minimum to 300W. Popatrzyłem w twój podpis. Masz procka puszczonego na 1,85V, dwa dyski, a CD zapewne palcem nie odczytujesz. Ja podejżewam, że właśnie on jest odpowiedzialny za twoje problemy. Weź tego Gainwarda zainstaluj u jakiegoś swojego kolegi lub zanieś go do sklepu komputerowego i poproś by ci go szybko sprawdzili. Wtedy nabierzesz pewności czy za problemami stoi karta graficzna czy też inny podzespół komputera.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Lancer to jak wytłumaczysz fakt, że Gainward http://www.mmv.pl/produkty/szczegoly.php?i...103&id_grupy=2& wyraźnie w specyfikacji wymienia szynę AGP x2 jako obsługującą GAINWARD'a GeForceFX 5600 Ultra II PowerPack Ultra/760 XP GS LE?

nie wiem jak jest u Gainwarda, ale tqak wyglada specyfikacja AGP 3.0. Byc moze cos pozmieniali. Wydaje mi sie to jednak dziwnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak jest u Gainwarda, ale tqak wyglada specyfikacja AGP 3.0. Byc moze cos pozmieniali. Wydaje mi sie to jednak dziwnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...KaZi

nauczcie sie czytac

...wystarczyło przypomnieć wypowiedź Dzidzi. Ta uwaga była już niepotrzebna. Zresztą poprawniej by było "czytajcie uważnie", a jeszcze właściwiej "czytaj uważnie" ponieważ odnosi się to tylko do mnie. Fakt... niedoczytałem (3 nad ranem). To, że jest to Enermax nie ma znaczenia. Świetna firma lecz 360W nie powala na kolana. Dobrze by było sprawdzić w/w Gainwarda na innym kompie.

...Lancer

...posiadam Gainward'a GF FX 5900 Ultra 256MB DDR Ultra/1600 GS XP i dla pewności przeglądałem instrukcję. Żadnego ostrzeżenia co do AGP. W wymaganiach sprzętowych jest jedynie napisane "Dostępny port AGP". Hmmm...

PS. Czytałem twoją reckę P4 Extreme Edition 3.2GHz na TwojePC. Widzę też u ciebie w podpisie P4 EE 3,4GHz... Robisz sobie jaja (to pytanie retoryczne) czy recki u was są sponsorowane :lol: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SyfSedes i porażka poszedlem do kumpla (Athlon 1,7 XP chyba plyta abita ddr 333 i cos cos tam ) To samo :evil: 8O CO ciekawe .... Nawet bardzo ciekawe kumpel kupil jakis no nie wiem kiedy 7 dni przed zjazdem tweaka tez FX5600 tego dokladnie :http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7029 i co to samo(dokladnie tesam w 100% objawy Jedi chodzi vice city pociete w plasterki w unrealu 2 lev sie zawiesz (czemu do cholery drugi lev nie pierwszy odrazu ??) w tej chwili koles jest bez kompa bo odeslal tego smiecia na gwarancje . To jest niemozliwe zeby dwie zupelnie rozne karty na dwuch zupelnie roznych kompach robily takie same bledy (czy jak to nazwac ) 8O Albo zajebiscie pechowy zbieg okolicznosci w uszkodzeniu albo cosik jest nie tak . Z tego co mi kumpel powiedzial to zaistalowal dentki nowe w Vice City przeszlo doslownie na 1 dzien i wrocilo i w tym momecie oddal karte...

Ps: co do zasilacza nie wiem komu wiezyc wedlug MbM mam bardzo stabilne napiecia wedlug miernika FLuke'a tez a wedlug sandry na rdzeniu mam wachanie 0,5 V Lol ale Gainward pisze ze karta wymaaga 250 W w wzyz z tym ze mam troche w tego kompa wrzucone 3HDD 2x CD-RW i DVD SOund Blaster siecioofka kontroler firewire jeden wiatrak80x80mm 4 katody i to tyle :twisted: Raczej wachan nie ma bo jest listwa przeciw przepieciowa i UPS i to smieszne PFC w zasilaczu :?: ALe podopinam co sie da dam znac .

Ps: Postanowilem poinformowac ZenFista moze on cosik poradzi na ten problem :roll: Chlip... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety lub stety to nie wina zasilacza (odpiolem wszystko zostal cdek fdd i to wszstko ... ) biorac pod uwage ze procek wedlug sandry to 28W cdek i fdd nie wiem ale moze z 5W i to co bieze main board bebechami i dyskami to 50W czyli 250-260 zostaje na samo GPU chyba , nie mam pojecia :?: I dalej takie same efekty :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem twoją reckę P4 Extreme Edition 3.2GHz na TwojePC. Widzę też u ciebie w podpisie P4 EE 3,4GHz... Robisz sobie jaja (to pytanie retoryczne) czy recki u was są sponsorowane  :lol: ?

Wiem, że to nie do mnie ;) ale z tego co pamiętam to Lancer ma Engineer's Edition czyli proca z odblokowanym mnożnikiem. Farciarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem twoją reckę P4 Extreme Edition 3.2GHz na TwojePC. Widzę też u ciebie w podpisie P4 EE 3,4GHz... Robisz sobie jaja (to pytanie retoryczne) czy recki u was są sponsorowane  :lol: ?

Wiem, że to nie do mnie ;) ale z tego co pamiętam to Lancer ma Engineer's Edition czyli proca z odblokowanym mnożnikiem. Farciarz.

Wow jezeli to prawda to chce chociaz zobaczyc fotke :!:

Wracajac do mojej karty nie znalazelm w moim BIOSIE nic takiego jak "Wyłącz Fast Writes w BIOSIE..." za to jest AGP transfer mode (fast/normal/default) efekt taki sam we wszystkich trzech pozycjach czyli zaden grzabalem tez In Order Queue Depeth (zminiejszalem zwiekszalem ) na moim Ti200 efekt byl taki ze przy mnipulacji ta opjca oraz (Level 2 Cache Latency (4)+ 8 i 16 Bit Recovery Time (7/3) zdobylem ponad 1k pkt w 3d Marku 2001Se ale niestety tez skutek byl zaden przestawilem dzisiaj doslownie wszystko w Advanced Chipset Features troche Soft III Setup zmiejszylem taktowanie do smiesznie niskiego , sprawdzalem opcje w Sterach (jest tam opcja pt. Włącz łączenie zapisu ktora tez nic nie pomogla ) teraz postaram sie sciagnac starsze Detki i jakis sofcik do głębszego grzebania w karcia ale mam coraz mniejsza nadzieje i coraz bardziej sie.... :evil: co jeszcze odkrylem ze niechodzi mi Unreal Tournament 2003 (demo) Ludzie Hełp :roll: Zrobie totalny remannt w sterach i sie odezwe :chlip:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow jezeli to prawda to chce chociaz zobaczyc fotke  :!:  

I co z niej wywnioskujesz? Na procku jsa oznaczenia kodowe bez nazwy CPU. Rownie dobrze moge ci pokazaj ES P4 2.0GHz i tak nie wpadniesz na jaki to CPU.

A jak ci zalezy to jest to. Jak widzisz mnoznik jest odblokowany w zakresie 8 i od 12 do 16 Dołączona grafika

PS. Czytałem twoją reckę P4 Extreme Edition 3.2GHz na TwojePC. Widzę też u ciebie w podpisie P4 EE 3,4GHz... Robisz sobie jaja (to pytanie retoryczne) czy recki u was są sponsorowane  ?

Jaja to ty sobie robisz bo to niepowazne stwierdzenie. Masz watpliwosci to poczytaj inne recenzje. Moje wyniki w niczym nie beda roznily sie od innych... no chyba ze wg ciebie inni tez sa skorumpowani.

Tworz sobie teorie jakie chcesz. Prawda jest taka ze mam ten procek na jakis czas i tyle. Czy jesli w poniedzialek w podpisie dam Athlon 64 2,5GHz to bedzie znaczylo ze napisze text sponsorowany bo bede mial takiego procka? Jesli tak to powinienem w podpisie miec jeszcze Abit, Gainward, Labtec i kilka innych marek bo ich sprzet u mnie w domu lezy. W swojej historii NIGDY nie dostalem kasy za "poprawna recenzje". A to czy macie co do tego watpliwosci to kwestia zaufania. Ja nie bede sie tlumaczyl bo nie mam z czego... i tylko winny sie tlumaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...