Dzidzia Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Udalo mi sie zmusic kompa do wyswietlenia bledu w Unrealu 2003 jak grzebalem w riva tunerze : UT2003 Build UT2003_Build_[2002-09-16_05.17] OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600) CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 910 MHz with 255MB RAM Video: NVIDIA GeForce FX 5600 Ultra (4403) CreatePixelShader failed(D3DERR_INVALIDCALL). History: CreateShader <- FD3DPixelShader::FD3DPixelShader <- UD3DRenderDevice::GetPixelShader <- FD3DRenderInterface::SetMaterialBlending <- FD3DRenderInterface::DrawPrimitive <- ATerrainInfo::Render <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FPlayerSceneNode::Render <- UGameEngine::Draw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop Update na dokladke dorzucam fotke tego co sie dzieje w GTA: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Tak wiec jest 4:01 i skonczyly mi sie mozliwosci (sprawdzilem Bios , innego kompa , zasilacz , chlodzenie , stery:detonatory jakies stare, standardowe , 44. cos tam , omegi , i 52.16_win2kxp_english_whql ) skutek byl taki ze zrobilem dwa kroki w przod i dwa do tylu mianowicie jak grzebalem riva tunerze przy opcji wylocz obsluge jakis tam instrukcji dla procesora udalo mi sie jeden jedyny raz Ut 2003 w safe modzie odpalic(to bylo jak zainstalowalem omegi i nie zrestaowalem kompa potem chcialem to powturzyc bez skutku :cry: ) pozniej zainstalowalem te stery 52.16_win2kxp_english_whql ze strony nvidi i mam tak moge grac w Ut 2003 ale ostrozenie z przelanczaniem trybow graficznych bo czasem sie wywala GTA nie ma juz kaszy ale za to w ciagu 30 min gry zauwazylem 5 sporych artefaktow co na strej grafie sie nie zdarzalo , Ut 2 jak nie dziala tak nie dziala a do opji karty graficznej w windozie po kliknieciu zakladki GeFOrce 5600 Ultra pojawia sie okienko " nastąpił Kotastrofalny błąd (ok ??) " Lol Katastrofalny kto to pisal .... Teraz mam dylemat zucic karte pod pociag ,zucic sie pod pociag (obie opcje naraz ) czy .... cirpliwie czekac az spadnie snieg :?: :evil: :cry: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Miałem FX-a 5200 i identyczne rzeczy jak na screenie działy mi się, gdy przekręciłem kartę... Ale to chyba nie trop :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 mi identyczne artefakty wywala w vc a mam msi fx5600 .. mi pomogla zmiana sterow na 45.23 . sprobuj , moze tobie tez pomoze. a ten katastrofalny blad tez mialem , tyle ze na becie 51.xx. sprobuj ja odkrecic , wykasowac pozostalosci po starych sterach i zainstaluj 45.23 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 To chyba nie beta ale wywalilem http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_52.16 :?: Włączyłem sefe mode (odnosinie OC) Maly ot: dlaczego na nvidia.com sa takie zarypiste transfery raz mialem nawet 300 KB/s 8O to prawie 1 Mb w 3 sek np. jak sciagalem demko unreala :?: i zobaczymy zrobie update.... ale z tego co mi wiadomo wczoraj konfiguracje 45.23 +odkrecona karta sprawdzilem ale nie zaszkodzi jeszcze raz . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Po tym screenie dalej jestem za tym że błędy w grafie masz przez Fast Writes ("szybkie zapisy"). Poszukaj dokładnie w biosie jeszcze raz tę opcje. Jeżeli rzeczywiscie nie ma jej tam, to pozostanie ci wyłączenie tego ustrojstwa w biosie karty graficznej (ew. spróbuj np. Riva Tunerem) i będziesz musiał niestety flashować.... Czasami jest tak ze opcja 'fast writes' jest domyślnie włączona w biosie karty i stąd te ktwiatki prawdopodobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Mysle ze puki co bedzie to ostatni post w tym temacie chyba ze ktos cos ciekawego wymysli: Nie mam w biosie czegos takiego jak Fas Writes , w Riva tunezrze jest ta opcjia na szaro (nie da sie zmieniac ) i jest na OFF :cry: wypier... wszystko urzylem detonator destroyera wywalilem folder nvidi z c: i wszyskie inne pozostalosci . Zainstalowalem (45.23_win2kxp_international_whql) i nic , potem zrobilem down clocking do safe mod i nic wkoncu... dalem w BIOS'ie In Order Queue Depth na 1 , Level 2 Catche Latency na maxa (chyba 14 ) 8 Bit I/O Recovery Time na 8 i 16 Bit na maxa (chyba 4 ) efekt taki : 3d Marku 2001 mam 5200 pkt czyli o 400 mniej niz na poprzedniej karcie Gta chodzi normalnie (puki co ) Unreal 2003 Demo chodzi (srawdzilem 4x) Unreal 2 Chodzi ale wychodzi mi do windows wyswietlajac ww. blad co jakis czas (ale udalo mi sie nawet do 4 lev dojsc ) wywala go jak zbyt duzo naraz chce sie zrobic :evil: 3 mark 2003 dalej nie chcodzi ale skoro pisze cos tam corupted moze go przeinstaluje z innego zrodla . I musze sie poprostu nastawic na to ze na tym procu i plycie nie bedzie to przyzwoicie chodzic co mnie troche rozczarowalo (spodiewalem sie niskich osiagow a nie perfidnych konfliktow sprzetowych :evil: ) Czy to mozliwe ze od zamontowania tej karty NB sie mocniej grzeje :?: teraz na radiatorku zalmana mam 55 C bylo 42 i odpuszalem sobie wiatrak a bloku narazie nie mam . Mowiac ze to ostatni post mam na mysli to ze nie mam wiecej pomyslow i raczej mozliwosci , ale bede wdzieczny za wszelkie dodatkowe pomysly , I dziekuje wszystkim ktorzy starali sie pomoc mi z ta karta . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Co)v(bat Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 ...Lancer ...nikt ci nie zarzucił braku obiektywizmu przy przygotowywaniu recenzji. Nie zauważyłeś buźki? To był żart. Najczęściej ludzie wpisują do swojego podpisu sprzęt prywatny (testerzy również) nie zaś testowany czy użyczany. W podpisie masz P4 3.4GHz EE i ja uznałem go za P4 Extreme Edition i to w wersji najmocniejszej jaką Intel uraczy użytkowników domowych (o ile się nie mylę to właśnie 3.4GHz będzie najmocniejszą wersją). Ten procek jest nieosiągalny więc uznałem wpisanie go do podpisu jako żart. Zresztą wypowiedziałeś się również w kwestii ceny recenzjowanego przez siebie P4 EE 3.2GHz czym również się zasugerowałem. Zważywszy, że wersje inżynieryjne są niemal nieosiągalne (a szczególnie do prywatnego użytku) to również przez myśl mi nie przemknęło, że mogłeś takowy procesor chwilowo posiadać, a szczególnie, że uznałeś za stosowne wpisać go do swojego podpisu. Wystarczyło jednym zdaniem odpowiedzieć. Mogłeś nawet obrócić to w żart. Troszeczkę luzu... Ja niczego złego na myśli nie miałem. Zbyt impulsywnie zareagowałeś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ..ktos moze cos wie o FX5600(LE) 128DDR Prolinka? zastanawiam sie czy nie czas zmienic mojego Ti4200 a przy dobrych wiatrach niewiele musialbym dolozyc :D moze ktos widzial gdzies jakas recke? bo gnebi mnie to LE i nie bardzo wiem czego sie spodziewac (oc) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ..ktos moze cos wie o FX5600(LE) 128DDR Prolinka? zastanawiam sie czy nie czas zmienic mojego Ti4200 a przy dobrych wiatrach niewiele musialbym dolozyc :D moze ktos widzial gdzies jakas recke? bo gnebi mnie to LE i nie bardzo wiem czego sie spodziewac (oc) ?LE to raczej oznacza okrojoną wersje czyt. z zaniżonym taktowaniem, ale głowy sobie uciąć nie dam... Krótko mówiąc - był byś głupcem wymieniając na FXa5600, był byś kompletnym idiotą wymieniając na FX5600LE... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ..ktos moze cos wie o FX5600(LE) 128DDR Prolinka? zastanawiam sie czy nie czas zmienic mojego Ti4200 a przy dobrych wiatrach niewiele musialbym dolozyc :D moze ktos widzial gdzies jakas recke? bo gnebi mnie to LE i nie bardzo wiem czego sie spodziewac (oc) ?LE to raczej oznacza okrojoną wersje czyt. z zaniżonym taktowaniem, ale głowy sobie uciąć nie dam... Krótko mówiąc - był byś głupcem wymieniając na FXa5600, był byś kompletnym idiotą wymieniając na FX5600LE... :lol: ..a gdybym powiedzial Ti4200 + 30zl = ten FX? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ...to dalej bylbys kompletnym idiota... :) [no offence] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ten fx nie dorasta do piet dla ti4200. zapraszam TU http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=598074#598074. Dzidzia => Jak tam Twoj GF?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 -------> Lancer - o ile pamietam dobrze, to ograniczenie jest dokladnie w odwrotna strone - to nie kart agp4x/8x nie mozna puszczac na agp 2x tylko kart agp2x na plytach z agp4x/8xNIe masz racji. To działa w obie strony i jest wynikiem różnic napięć agp i karty graficznej zarówno w jedną jak i drugą stronę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ten fx nie dorasta do piet dla ti4200. zapraszam TU http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=598074#598074. Dzidzia => Jak tam Twoj GF?? Czekam na nowa plyte i proca i zadowalam sie tym co mam czyli 5200pkt.(żałosne przy 5630 na GF3 Ti200 na 227/500) gdzie tu jest 450/880@900 pkt. bez zwiechy lub 6700 ze zwiechami :evil: nie wiem co za czym nie nadaza ale ewidentnie nizsze wartosci tych letenców co pisalem wyzej dobijaja karte :cry: Probowalem znaleźć co to jest ten LE i cos nie bardzo sie udalalo :cry: UpDate : ale za to chodzi mi 3dMArk 2003 (na tych chu... usttawieniach i mam 2435 pkt. (zassalem go znowu i dalem patcha i gra wszystko ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...