kamien Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 skladam zestawik i ktory blok wodny waszym zdanie byl by najlepszy, sa do wyboru: Orbital O2 PK, Crystal C2 PK, 'Blast1' B1 (SEv1)... ?? z pomoc z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 A może spieder z republiki, niejestem znawcom tematu ale bloczek wygląda podobnie do nuka/cpd a cena jest podobna do tych które proponowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 heh fajny ale ja zamawiam caly zestawik u mate no i wiesz... cena mniejsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19889 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Dobra inaczej, ktory jest wydajniejszy z tych blokow?? Może ktoś poszczegolnych uzywa i moze wyrazic swoja opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 wpisz w wyszukiwarce na forum poszczegolne nazwy bloków i bedziesz miał jasną sytuację Jak dla mnie Orbital Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 juz szukalem na wszystkie mozliwe sposoby o crystalu c2 cokolwiek sie dowiedzialem ale o orbitalu o2 NIC.. wszedzie jest orbital o1 ... nie wiem jaka jest roznica miedzy nimi, blast1 z tego co czytalem jest wporzatku, crystal tez nie najgorszy ale o orbitalu o2 brak jakichkolwiek danych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 O ile dobrze mi sie wydaje to w najwcześniejszej wersji orbitala woda wpyłwała bezpośrednio nad rdzeń. Jak jest teraz widać na zdjęciach. Ogólnie te nowsze konstrukcje Mate'a nie są jakieś rewelacyjne wydajnościowo (patrz: duuuża promocja cenowa). Ja miałem na myśli tego najstarszego orbita, bo jest sprawdzony, te nowsze jeszcze nie. Jak zwykle w takich wypadkach polecam zastanowić sie nad nukleonem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 te orbitale roznia sie tylko topem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 www.mcs.pc.pl/galeria/orbital/20.jpg -> 1 orbital www.mcs.pc.pl/galeria/crystal/3.jpg -> 3 orbital (jest w galerii "Cristal" ale to orbital, mate wrzucił oba bloki do 1 kat.) V!od, widzisz różnice? Bo ja tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Orbital pierwszy jest minimalnie slabszy od Nukleona (jakies 2 stopnie)... Cristal jest wydajniejszy niz Orbital 2! Byl gdzies test niedawno! Szukaj! :) A blast calkiem na koncu, a poza tym jego cena+cena zapinki nie jest zbyt sprzyjajaca... No i nie ma to jak top z plexy!! :D Ja wybralbym Cristala! Tak zreszta zrobilem niedawno! :) A jak masz mozliwosci to C2 mozna latwo ulepszyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Nieoficjalne wyniki - kotre zostaną niedługo opublikowane w serwisie M-K i innych Rożnice sa nastepujące Nukleon1 vs Crystal(x) roznioca 1 st na korzyść Nukleona1 Crystal(x) vs Orbital(2,3) - rożnica 1 st na korzyść Crystala Czyli ranking od najwydajniejszych : Nukleon1 Crystal (x) Orbital (2,3) Jeżeli Orbital 1 był o 2 st gorszy od N1 to plasuje sie na tym samym poziomie co Orbital (2,3) Ot takie małe rankingi Jezeli patrzac na testy Larusa z "mojePC" - w którym porównywał Nukleona1 i Uriela1 to Uriel był o 1 st lepszy od Nukleona1. Co do wydajnosci Nukleona 2 to jescze nie wiadomo - beda testy na OCM.com - wysyałam im bloczek w poniedzialek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 bardzo dziekuje za wypowiedzi, bardzo mi pomogly, pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 to dlaczego orbital jest taki tani w porownaniu z innymi blokami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 ano tak wyszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 ... Jezeli patrzac na testy Larusa z "mojePC" ... a ten test to jakis tajny :?: bo go nie ma na stronie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 test Crsytala I Orbitala jest na www.ocmaster.com :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 ... Jezeli patrzac na testy Larusa z "mojePC" ... a ten test to jakis tajny :?: bo go nie ma na stronie :? tez nie moge go znalesc :( prosze o jakis bezposredni sznureczek, no chyba, ze to byl test tylko do wiadomosci producentow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Jak dla mnie wydajnoćciowo wygląda to tak: Nuke -> Crystal -> Orbital Jesli chodzi o kwestie cenowe, to już nie mnie decydować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Mate a do kiedy trwa ta promocja cenowa na crystale i orbitale bo slyszalem ze to czasowo ta obnizka... ?? aaa i kiedy bedziesz mial chlodnice na stanie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Testy nie sa jescze opublikowane bo Larus ma problemy sprzetowe i nie moze przetestować bloków do końca.. Na razie testował moje i CFD i wyniki jakie zapodalem to sa nieoficjalne Co do promocji to jescze ze 2 tyg. bedzie trwała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 mate pozwolisz ze zapytam czy np mozesz zamiast zlaczek wkrecic nyple tak zebym mogl sobie np rurke 1/2" przykrecic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jasne - nie widzę problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Mam zamiar założeć Wc i to co wybrałem to powieczanie cpc (pompka, synchroniczny włącznik zasilania)i blok Orbital O2 PK zastanawiam się nad chłodnicą czy: http://cpc.pl/cgibin/shop?info=e460&sid=4be320a0 albo CA1 Ten zestaw ma być tani i w mjare wydajny ale nie miem ktura chłodnica lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 po co ci ten wlacznik?? zrob sobie sam zakladajac ze bedziesz wlaczal tylko pompke bedzie cie to kosztowalo ok 3zl przekaznik z 20cm jakiegos kabelka molex jakos ok 1zl (dawno kupowalem i niepamietam :? ) koszulka termokurczliwa, tasma izolacyjna: groszowe sprawy lutownica cyna itd pewnie masz w domu rozcinasz izolacje na kablu pompki tak zeby dostac sie do jednej zyly przecinasz ja wlutowojesz przekaznik to nozek przekaznika prowadzacych do uzwojenia podlaczasz kabelki 12V na koncu kabelkow zakladasz molexa i gotowe :) co do chlodnicy to tylko szroty, mcs.pc.pl www.overcooled.com http://www.automan.infocentrum.pl/cgi-bin/...FILE=oferta.tpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Z elektroniki to ja ciemny jestem co to jest ten przekażnik i jak się pytne w elektroniku o przekażnik i się zapytają o jakieś iego parametry to co odpowiedzieć? Ten moleks to to do włożenia do zasilania takie z bjałego plastiku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 moleks to wtyczka co np dysk sie podlancza musisz o meski poprosic a prekaznik to takie fajne uzadzene co pod wplywem pola magnetycznego zamyka jakis obwod musisz powiedzec ze chcez 12Volt i ilestam(ze3 minimum) amper popros zeby ci styki opisali bo 4-5 albo wiecej najlepiej to powiec tym w sklepie co chcez zrobic to ladnie ci wytlumacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos99 Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 a ja MATE,składam zamówienie na 2 bloczki>mostek i gpu (IC-7,R97P).Czekam z niecierpliwością i odbiore z wielką radością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos99 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 brak tych bloczków to jedyna bolączka związana z konfigiem kompa.Zarzuciłem CHEETAHA-36-ULTRA-160 15.000 obrotów-poprostu wymiata - 5-6 ms czas dostępu i 1-2% obciążenia proca,do tego wszystkiego jest dość cichy ale grzeje się jak cholera.Może jakieś wodne chłodzenie dysku? THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 brak tych bloczków to jedyna bolączka związana z konfigiem kompa.Zarzuciłem CHEETAHA-36-ULTRA-160 15.000 obrotów-poprostu wymiata - 5-6 ms czas dostępu i 1-2% obciążenia proca,do tego wszystkiego jest dość cichy ale grzeje się jak cholera.Może jakieś wodne chłodzenie dysku? THXw niedlugim czasie i taki blok Mate wyprodukuje (teraz mozesz jedynie zacisk kupic ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...