Skocz do zawartości
kamien

ktory blok od mate ??

Rekomendowane odpowiedzi

juz szukalem na wszystkie mozliwe sposoby o crystalu c2 cokolwiek sie dowiedzialem ale o orbitalu o2 NIC.. wszedzie jest orbital o1 ... nie wiem jaka jest roznica miedzy nimi, blast1 z tego co czytalem jest wporzatku, crystal tez nie najgorszy ale o orbitalu o2 brak jakichkolwiek danych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dobrze mi sie wydaje to w najwcześniejszej wersji orbitala woda wpyłwała bezpośrednio nad rdzeń. Jak jest teraz widać na zdjęciach. Ogólnie te nowsze konstrukcje Mate'a nie są jakieś rewelacyjne wydajnościowo (patrz: duuuża promocja cenowa). Ja miałem na myśli tego najstarszego orbita, bo jest sprawdzony, te nowsze jeszcze nie. Jak zwykle w takich wypadkach polecam zastanowić sie nad nukleonem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orbital pierwszy jest minimalnie slabszy od Nukleona (jakies 2 stopnie)...

Cristal jest wydajniejszy niz Orbital 2! Byl gdzies test niedawno! Szukaj! :)

A blast calkiem na koncu, a poza tym jego cena+cena zapinki nie jest zbyt sprzyjajaca... No i nie ma to jak top z plexy!! :D Ja wybralbym Cristala! Tak zreszta zrobilem niedawno! :) A jak masz mozliwosci to C2 mozna latwo ulepszyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieoficjalne wyniki - kotre zostaną niedługo opublikowane w serwisie M-K i innych Rożnice sa nastepujące Nukleon1 vs Crystal(x) roznioca 1 st na korzyść Nukleona1

Crystal(x) vs Orbital(2,3) - rożnica 1 st na korzyść Crystala

Czyli ranking od najwydajniejszych :

Nukleon1

Crystal (x)

Orbital (2,3)

Jeżeli Orbital 1 był o 2 st gorszy od N1 to plasuje sie na tym samym poziomie co Orbital (2,3)

Ot takie małe rankingi

Jezeli patrzac na testy Larusa z "mojePC" - w którym porównywał Nukleona1 i Uriela1 to Uriel był o 1 st lepszy od Nukleona1. Co do wydajnosci Nukleona 2 to jescze nie wiadomo - beda testy na OCM.com - wysyałam im bloczek w poniedzialek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testy nie sa jescze opublikowane bo Larus ma problemy sprzetowe i nie moze przetestować bloków do końca.. Na razie testował moje i CFD i wyniki jakie zapodalem to sa nieoficjalne

Co do promocji to jescze ze 2 tyg. bedzie trwała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar założeć Wc i to co wybrałem to powieczanie cpc (pompka, synchroniczny włącznik zasilania)i blok Orbital O2 PK

zastanawiam się nad chłodnicą czy:

http://cpc.pl/cgibin/shop?info=e460&sid=4be320a0 albo CA1

Ten zestaw ma być tani i w mjare wydajny ale nie miem ktura chłodnica lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co ci ten wlacznik?? zrob sobie sam zakladajac ze bedziesz wlaczal tylko pompke bedzie cie to kosztowalo ok

3zl przekaznik

z 20cm jakiegos kabelka

molex jakos ok 1zl (dawno kupowalem i niepamietam :? )

koszulka termokurczliwa, tasma izolacyjna: groszowe sprawy

lutownica cyna itd pewnie masz w domu

rozcinasz izolacje na kablu pompki tak zeby dostac sie do jednej zyly przecinasz ja wlutowojesz przekaznik to nozek przekaznika prowadzacych do uzwojenia podlaczasz kabelki 12V na koncu kabelkow zakladasz molexa i gotowe :)

co do chlodnicy to tylko szroty, mcs.pc.pl www.overcooled.com http://www.automan.infocentrum.pl/cgi-bin/...FILE=oferta.tpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z elektroniki to ja ciemny jestem co to jest ten przekażnik i jak się pytne w elektroniku o przekażnik i się zapytają o jakieś iego parametry to co odpowiedzieć?

Ten moleks to to do włożenia do zasilania takie z bjałego plastiku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moleks to wtyczka co np dysk sie podlancza musisz o meski poprosic a prekaznik to takie fajne uzadzene co pod wplywem pola magnetycznego zamyka jakis obwod musisz powiedzec ze chcez 12Volt i ilestam(ze3 minimum) amper popros zeby ci styki opisali bo 4-5 albo wiecej najlepiej to powiec tym w sklepie co chcez zrobic to ladnie ci wytlumacza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brak tych bloczków to jedyna bolączka związana z konfigiem kompa.Zarzuciłem CHEETAHA-36-ULTRA-160 15.000 obrotów-poprostu wymiata - 5-6 ms czas dostępu i 1-2% obciążenia proca,do tego wszystkiego jest dość cichy ale grzeje się jak cholera.Może jakieś wodne chłodzenie dysku? THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brak tych bloczków to jedyna bolączka związana z konfigiem kompa.Zarzuciłem CHEETAHA-36-ULTRA-160 15.000 obrotów-poprostu wymiata - 5-6 ms czas dostępu i 1-2% obciążenia proca,do tego wszystkiego jest dość cichy ale grzeje się jak cholera.Może jakieś wodne chłodzenie dysku? THX

w niedlugim czasie i taki blok Mate wyprodukuje (teraz mozesz jedynie zacisk kupic ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi