p3dzi0r Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 chciałbym zrobić sobie blok wodny wiercony i bede musiał zalutować otworki :wink: i mam pytanie czy taka poręczna lutowniczka na gaz od zapalniczek mi wystarczy czy nie ? http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6466037 prosze o odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 chciałbym zrobić sobie blok wodny wiercony i bede musiał zalutować otworki :wink: i mam pytanie czy taka poręczna lutowniczka na gaz od zapalniczek mi wystarczy czy nie ? http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6466037 prosze o odpowiedz Ale zajebiste. Muszę sobie taką sprawić, bo akurat potrzebuję. Otworki lepiej zakleić, bo przy lutowaniu mógłbyś mieć nieszczelności, poza tym to byłoby raczej trudne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Dużo lepiej będzie zrobić to klejem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Takie cos w sklepie kosztuje 5zl :) Aha.. i jest do [gluteus maximus] :) Wiekszej ilosci miedzi to tym nie rozgrzejesz szczerze mowiac... Za ta cene mozna sprobowac (gaz do zapalniczek to wydatek rzedy kilkunastu zlotych), ale super efektow sie nie spodziewaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 muwisz ze kosztuje w sklepie 5 zyla , ale ja sie pytam gdzie ? i najlepiej w szczecinie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 no ja wiem, ze w makro a jak nie w makro, to w kazdym markecie budowlanym typu obi, praktiker, castorama, itd - 5-7zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 o to fajnie bo do maktro mam wstempa :) a czy zbędne otwory można po prostu zakręcić :wink: a po zakręceniu ew. zgrzać (tatuś ma wienkszy palnik) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 do takich otworow to w ogole najlepszy jest jakis klej/ceramika, lub nity.. nie trzeba sie chrzanic lutowaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 ja lutowalem nad zwyklym palnikiem turystycznym. powierzchnie gdzie ma byc cyna smarujesz specjalna pasta lutownicza (zawiera sproszkowana cyne 60%, kwas i inne dodatki ualtwiajace lutowanie) a gdy wszystko sie podgezeje tak ze widzisz jak z pasty sie wytapia cyna dokladasz cyny na miejsce laczenia stuszisz i zlutowane. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Mialem taka. gaz ulatnia sie wszystkimi mozliwymi polaczeniami, ogolnie nedza. zepsula sie na drugi dzien. a jak koniecznie chcesz to w kraq w kazdym chyba hipiermarkiecie kupisz to gowno, podejzewam ze w innych miastach tez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Lepiej użyj do tego kleju :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 o to fajnie bo do maktro mam wstempa :) a czy zbędne otwory można po prostu zakręcić :wink: a po zakręceniu ew. zgrzać (tatuś ma wienkszy palnik) Jeżeli koniecznie chcesz, to możesz "zakręcić", ale umocować te zatyczki (czy co tam wkręcisz) na kleju. A skoro mówisz, że tata ma większego (hahahaha, bez komentarza), to możesz spróbować zgrzać, ale to nie gwarantuje 100% szczelności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 chodziło o palnik :twisted: po prostu w robocie ma wiecej narzędzi co to moze ludziom na mysl przyjsc 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 ktos chce to moge zlutowac, wezme tyle co Mate policzyl mi roznice za niezmontowany blok czyli 15 zl :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 cos mi sie zdaje ze w tej lutownicy czegos brakuje chyba zbiornika z tlenem ba ta "lutownica" bardziej przypomina zapalarke do gazu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...